Τρίτη 30 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Τα βρήκαν» μακριά από τις ανάγκες των τυφλών

Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Αλογοσκούφη, για τη Σχολή Τυφλών Θεσσαλονίκης «Ο Ηλιος», είχαν χτες η ηγεσία της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών (ΕΟΤ), η Περιφερειακή Ενωση Κεντρικής Μακεδονίας του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών (ΠΣΤ), ο Σύλλογος Εργαζομένων και η Διοίκηση της Σχολής.

Από τη συνάντηση, όπως κατήγγειλε η εκπρόσωπος της «Ενωτικής Συνδικαλιστικής Κίνησης» Τυφλών (ΕΣΚ Τυφλών) και μέλος του ΔΣ της ΕΟΤ Κωστούλα Μπαλάσκα, αποκαλύφθηκε ότι η κυβέρνηση και οι συμβιβασμένες ηγεσίες σε ΠΣΤ και ΕΟΤ «τα βρήκαν», αφού από καμία πλευρά δε συζητήθηκαν τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν στο χαρακτήρα της Σχολής και το ουσιώδες, που είναι αν θα αναβαθμιστεί σε κέντρο για την ολόπλευρη στήριξη, εκπαίδευση και αποκατάσταση των τυφλών στη Βόρεια Ελλάδα. Ολη η συζήτηση επικεντρώθηκε στη νομική μορφή της σχολής και στο αν θα ενοποιηθεί ή όχι με το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ) της Αθήνας. Στο απυρόβλητο πέρασε και η πολιτική της κυβέρνησης για τη διάλυση των ειδικών σχολείων, αλλά και το περιουσιακό ζήτημα που αφορά τη Σχολή.

Τις διαδικασίες, που είναι πέρα και έξω απ' τις ανάγκες των τυφλών, κατήγγειλε η εκπρόσωπος της ΕΣΚ Τυφλών, επισημαίνοντας ότι το ζητούμενο είναι η δημιουργία δημόσιων κέντρων υψηλού επιπέδου με δωρεάν υπηρεσίες σε όλη τη χώρα, εξειδικευμένες, ώστε να στηρίζουν τους τυφλούς σε όλα τα στάδια της ζωής τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ