Τρίτη 30 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΒ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ
Μπροστά σε μεγαλύτερες ευθύνες

Με μια σεμνή εκδήλωση, σύντροφοι και φίλοι του ΚΚΕ τίμησαν τους Μάκη και Μαρία Ποζατζίδη για τη σημαντική προσφορά τους

Τα εγκαίνια των ιδιόκτητων, πλέον, γραφείων της, που αποκτήθηκαν με την ευγενική προσφορά δύο συντρόφων, πραγματοποίησαν το περασμένο Σάββατο το βράδυ τα μέλη και οι φίλοι της ΚΟΒ Αγίας Τριάδας Κοκκινιάς του ΚΚΕ, στην οδό Τερψιθέας 6, στη Νίκαια. Με άφθονο κρασί, μεζέδες και περίσσιο κέφι έστησαν μια μικρή γιορτή για να τιμήσουν τον σύντροφο Μάκη Ποζατζίδη και την σύζυγό του Μαρία, που με δικά τους έξοδα έγινε η αγορά του χώρου, στον οποίο και πριν στεγάζονταν τα γραφεία και παράλληλα έβαλαν στόχους για νέους αγώνες.

Αυτή η προσφορά δύο ανθρώπων της εργατικής τάξης, που ούτε ανθρώπους έχουν στη δούλεψή τους, ούτε καράβια και εργοστάσια, όπως τονίστηκε στην εκδήλωση, δεν είναι τυχαία. Το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του σ. Μάκη είναι στενά δεμένο δεκαετίες τώρα με το ΚΚΕ, το Αχτιδικό Γραφείο, το μαζικό κίνημα, δημοτικός σύμβουλος στο δήμο. Και στους δύσκολους καιρούς εξορίστηκε στη Λέρο και στα Γιούρα για τα ιδανικά και την πίστη του στο ΚΚΕ. Παράλληλα, δείχνει και το μεγαλείο των κομμουνιστών και τη συνεχή προσφορά τους, προκειμένου να ενδυναμώσουν τη δράση του Κόμματος.

«Τη σημερινή εκδήλωση τιμής στους δύο συντρόφους μας, όπως τόνισε η Φωτεινή Λυκουρέση, γραμματέας της Οργάνωσης, δεν την έχουν ανάγκη οι ίδιοι, η σεμνότητά τους άλλωστε είναι γνωστή σε όλους μας. Ομως την έχουμε ανάγκη εμείς, για να παίρνουμε δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουμε με περισσότερο πείσμα, αταλάντευτα, κόντρα στο ρεύμα και να εντείνουμε τη δράση μας στο δρόμο που έχει χαράξει το Κόμμα μας και που, παρά τις φουρτούνες και τις δυσκολίες, μένει πάντα σταθερή εδώ και 90 χρόνια», επισημαίνοντας πως «η χειρονομία αυτή μας βάζει σε μεγαλύτερες ευθύνες».

Η οργάνωσή μας, πρόσθεσε, πρέπει να δώσει με αυταπάρνηση τη μάχη της οικονομικής εξόρμησης Δεκέμβρη - Γενάρη και να υπερκαλύψει το πλάνο της και κάλεσε τους συγκεντρωμένους σαν πρώτο βήμα «μαζικά να δώσουμε τη μάχη για την πικετοφορία στην πόλη μας και το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ».

Στους δύο συντρόφους για την ευγενική τους προσφορά απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης η Βέρα Νικολαΐδου, βουλευτής Πειραιά του ΚΚΕ, ο δήμαρχος Νίκαιας Στέλιος Μπενετάτος, ο γραμματέας της ΚΟ Ρέντη - Κοκκινιάς, Παναγιώτης Κατηφές, η Ολυμπία Κυζίλη, μέλος του Γραφείου Πόλης της ΚΟΠ και πάμπολλοι οπαδοί και φίλοι του Κόμματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ