Τρίτη 30 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Πονηριές από τους δημάρχους...

Ως προστάτες των εργαζομένων εμφανίστηκαν, καθόλου τυχαία, δύο πρωτοκλασάτα στελέχη της ΝΔ στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και δήμαρχοι τις τελευταίες μέρες. Την προηγούμενη βδομάδα ο δήμαρχος Αθήνας, Ν. Κακλαμάνης και μόλις χτες ο πρόεδρος της Τοπικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής και δήμαρχος Αιγάλεω, Δημ. Καλογερόπουλος, δήλωσαν ότι είναι δίκαιο οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα να ενταχθούν στα Βαρέα και Ανθυγιεινά (ΒΑΕ).

Με αυτόν τον τρόπο τα δύο στελέχη της ΝΔ επιχειρούν να περιορίσουν τον αγώνα των εργαζομένων για τα ΒΑΕ σε μια μόνο ειδικότητα. Ενώ κουκουλώνουν το γεγονός ότι τα κυβερνητικά σχέδια για τα ΒΑΕ περιέχουν αποτρεπτικούς όρους για την ένταξη των εργαζομένων. Τα σχέδια αυτά βρίσκουν στήριξη στην πλειοψηφία της ΠΟΕ ΟΤΑ που τα αιτήματά της δε βάζουν εμπόδια στην προώθηση των αντεργατικών σχεδιασμών αλλά και ενσωματώνονται σε αυτούς. Ετσι λίγες μέρες πριν την απεργία του κλάδου που ξεκινά στις 2 Νοέμβρη, ξεδιπλώνεται μια συμμαχία που στόχο έχει να περιορίσει τις απαιτήσεις των εργαζομένων στο ελάχιστο.

Στην αντίπερα όχθη, οι ταξικές δυνάμεις καλούν τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, να πάρουν την υπόθεση της απεργίας στα χέρια τους και να αγωνιστούν μεταξύ άλλων για ένταξη του κλάδου στα ΒΑΕ με βάση τις σύγχρονες ανάγκες τους. Ενας αγώνας που είναι ενταγμένος στη συνολικότερη πάλη που δίνεται για την κοινωνική ασφάλιση και απαιτεί όχι μόνο την κλιμάκωση αγώνων επιμέρους κλάδων αλλά και το συντονισμό της δράσης τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ