Τρίτη 30 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
«Γιατί χαίρεται ο κόσμος και χαμογελάει, πατέρα;»

Στην καλύτερη περίπτωση πρόκειται για ιστορικά αναλφάβητους. Στη χειρότερη για φασιστοειδή (ή και κανονικούς φασίστες), που πασχίζουν, έχοντας την αμέριστη βοήθεια των μελών της «καλής κοινωνίας» που κατέχουν τα ΜΜΕ, να ξαναγράψουν την Ιστορία.

*

Με αφορμή τη συζήτηση περί των παρελάσεων (ιδού η μεγάλη συμβολή του ΣΥΡΙΖΑ στην ανάδειξη των «φλεγόντων» θεμάτων που ταλανίζουν τον τόπο...), η περασμένη βδομάδα κύλησε με τους πολιτικούς επιγόνους και τους θαυμαστές του Μεταξά να κατακλύζουν ραδιόφωνα και τηλεοράσεις, αλλά και με ειδικά αφιερώματα στον Τύπο να προσπαθούν να πλασάρουν για τον στυγνό δικτάτορα τη θεωρία του μεγάλου «πατριώτη».

*

«Σημαιοφόρος» αυτής της προσπάθειας ο σταθμός «Αντέννα», του εφοπλιστή και «αθάνατου» της ΔΟΕ κ. Μ. Κυριακού, που σε ένα ρεσιτάλ ...δημοκρατικότητας έδωσε τις προάλλες βήμα σε όλο το φάσμα της «μαυρίλας».

Ετσι, εκτός της γνωστής φιγούρας του Γεωργιάδη του ΛΑ.Ο.Σ., αλλά και των εκ Θεσσαλονίκης ορμώμενων κ.κ. Ψωμιάδη - Ανθιμου, από τις οθόνες μας παρέλασαν όλα τα «φαντάσματα»: Από τον Κ. Πλεύρη - τον αρχιφασίστα, ιδρυτή της ναζιστικής οργάνωσης «4η Αυγούστου» και πρώην υποψήφιο του ΛΑ.Ο.Σ. - μέχρι και τα «λεβεντόπαιδα» της «Χρυσής Αυγής».

*

Από δίπλα και η εφημερίδα «Καθημερινή» του άλλου εφοπλιστή κ. Αλαφούζου, που για δεύτερη φορά μέσα σε λίγα χρόνια αφιέρωσε μια ολόκληρη σελίδα της στον «πατέρα» του «Οχι»!

***

Το θέμα με το οποίο καταπιάστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή οι... παρελάσεις, με όλες του τις συμπαραδηλώσεις (σημαία, μετανάστες, σημαιοφόροι κλπ.), δημιούργησε το κατάλληλο φόντο για να ανθίσουν όλα τα «μπουμπούκια»:

*

Από τη μια οι χαβαλέδες. Οι ελιτίστες της πολιτικής. Οι θεωρούντες ότι οι κινητοποιήσεις έχουν αξία μόνο σαν χάπενινγκ για την τόνωση του κομματικού τους λάιφ στάιλ. Οι αμετροεπείς όσον αφορά τα μεγέθη, αλλά και τη σημασία των υποθέσεων που εκπροσωπούν. Αυτοί που καμώνονται ότι «Αριστερά» είναι η αναγωγή της τρίχας σε τριχιά. Οι εξειδικευμένοι σε ένα μάρκετινγκ «αγωνιστικότητας» όπου το τριτεύον πρέπει ντε και καλά να λανσάρεται υστερικά και εφετζίδικα σαν σημαντικό. Οι υποβασταζόμενοι από τα ΜΜΕ που θέλουν να εμφανίζουν σαν «Αριστερά» και σαν «επανάσταση» την ενασχόληση με τον ακτιβισμό της πλάκας.

Με δυο λόγια, οι εντεταλμένοι επί των παρελάσεων του ΣΥΡΙΖΑ, σε μια ακόμα τυμπανοκρουσία του δήθεν και του τάχα μου, που πήραν θέση για το νέο επεισόδιο αυτού του μετεκλογικού πινγκ - πονγκ με το ΛΑ.Ο.Σ., το οποίο συνεχίζεται ακάθεκτο.

*

Κι από την άλλη το καρατζαφεραίικο σε όλες του τις εκδοχές μαζί με τη «λαϊκή» Δεξιά που ορισμένοι εκπρόσωποί της προφανώς έλκουν την καταγωγή τους από την εποχή που ο Μανιαδάκης εξελέγετο βουλευτής με την ΕΡΕ του θείου Καραμανλή. Ολο αυτό το ασκέρι των υπέρμαχων του δήθεν «πατριωτισμού», άτομα που μυρίζουν εθνικισμό, σκουριά και αρχαιοπληξία που αλληθωρίζει σε πρακτικές Αλκιβιάδη. Πολιτικοί απόγονοι των ριψασπίδων, των συνεργατών των Γερμανών και των προσκυνημένων.

Μιλάμε για τους εκπροσώπους μιας πολιτικής που κραδαίνει τη σημαία όχι ως σύμβολο αγώνων (αφού ποτέ δε συμμετείχαν σε αυτούς τους αγώνες), αλλά σαν ταξικό λάφυρο εις βάρος αυτών που έδωσαν το αίμα τους για την υπεράσπισή της.

***

Η επέτειος της 28ης Οκτώβρη έχει νόημα και περιεχόμενο που προφανώς βρίσκεται στον αντίποδα των όσων πρεσβεύουν οι θιασώτες του Μεταξά και οι επίδοξοι στρατονόμοι της νεολαίας.

Προφανώς, επίσης, το ζήτημα δεν είναι αν θα γίνονται ή όχι παρελάσεις, αλλά αν στις παρελάσεις, η σημαία που θα τιμάται και το μήνυμα που θα εκπέμπεται θα είναι η σημαία και το μήνυμα του Πολυτεχνείου, του ΕΛΑΣ και του ΕΑΜ και όχι η σημαία του Πατακού, των ταγματασφαλιτών και των «μονόδρομων», ΝΑΤΟικών ή ευρωενωσιακών.


Γράφει
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ