Τρίτη 30 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η χυδαιότητα έχει κοντά ποδάρια

«Ο κύριος Καρατζαφέρης έχει βάλει και αυτός νερό στο κρασί του». Η εκτίμηση αυτή της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για τη θέση του αρχηγού του ΛΑ.Ο.Σ. για το πρόβλημα των Σκοπίων προκάλεσε την αντίδρασή του που, υποκριτικά και στρεψόδικα, επιχειρώντας να απαντήσει στη ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, με ανακοίνωσή του υποστήριξε πως «η κυρία Παπαρήγα φαίνεται πως δε βάζει νερό στο κρασί της και γι' αυτό βάζει στο στόμα μας πράγματα που δε θα τα έλεγε παρά μόνο ένας μεθυσμένος (...) Το ΚΚΕ έχει ρίξει πολλές κηλίδες στο ΕΘΝΙΚΟ αυτό Κεφάλαιο από την 10ετία του '40. Δε χρειάζεται να προσθέσει άλλες».

Σε ό,τι αφορά τις «κηλίδες» κάθε αναφορά μας περιττεύει. Ολος ο ελληνικός λαός γνωρίζει πως όχι κηλίδες, αλλά ποτάμια αίματος έχυσαν οι κομμουνιστές για την ελευθερία και την εθνική ανεξαρτησία της Ελλάδας τη δεκαετία του '40.

Σε ό,τι αφορά όμως τη θέση του ΛΑ.Ο.Σ. για την ονομασία της ΠΓΔΜ, θυμίζουμε: Τον περασμένο Αύγουστο δημοσιοποιήθηκε το πρόγραμμα του ΛΑ.Ο.Σ. Εκεί συμπεριλαμβάνεται ξεχωριστό κεφάλαιο, τιτλοφορούμενο ως «Οι Δέκα Δεσμεύσεις μας προς τον Ελληνικό Λαό, για την περίπτωση του να συμμετάσχουμε σε Κυβέρνηση Συνεργασίας» (σελίδες 83-84). Είναι φανερό πως αφήνει ορθάνοιχτη την πόρτα για όποιον από τους δύο πυλώνες του δικομματισμού τού κλείσει το μάτι, θέτοντας απλώς ορισμένες «προϋποθέσεις».

Αντιγράφουμε: «(...) Θα δεχτούμε να συμμετέχουμε σε μία κυβέρνηση συνεργασίας, υπό την προϋπόθεση της συμφωνίας για τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων για όλα τα μείζονα εθνικά και κοινωνικά ζητήματα, όπως η αποδοχή ενός ονόματος για την FYROM (...)».

Αλλωστε και χτες το βράδυ, εμφανιζόμενος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων στο ΑΛΤΕΡ, έκανε πρόταση στην κυβέρνηση να πάει το θέμα σε δημοψήφισμα. Ενώ δεν παρέλειψε(!) σε αυτή ακριβώς τη συγκυρία να δηλώσει στήριξη στον Κ. Καραμανλή ως «το μη χείρον βέλτιστο».

Επομένως, ακόμα κι αν σήμερα φωνασκεί, εφόσον η λεγόμενη κοινή γνώμη, για όποιους λόγους, πει ένα «ναι», στο ΛΑ.Ο.Σ. δε θα έχουν κανένα πρόβλημα να ξεχάσουν προηγούμενες, πρόσκαιρες θέσεις τους, και να συμμετάσχουν ή να στηρίξουν κάποιο κυβερνητικό σχήμα.

Ελα όμως που τόσο το ψεύδος όσο και η χυδαιότητα έχουν κοντά ποδάρια.


Α.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ