Τρίτη 30 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ευρεία συμμετοχή Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων

Δηλώσεις της Τατιάνα Γκολούμπεβα, Α΄ Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚ Λευκορωσίας, για τη Διεθνή Συνάντηση

Στη διεξαγωγή, για πρώτη φορά στο έδαφος της πρώην ΕΣΣΔ, της Διεθνούς Συνάντησης των Κομμουνιστικών κι Εργατικών Κομμάτων, αναφέρεται σε δηλώσεις της, στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Λευκορωσίας «ΜΠΕΛΤΑ», η Τατιάνα Γκολούμπεβα, Α΄ Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚ Λευκορωσίας (ΚΚΛ).

Η Τ. Γκολούμπεβα σημειώνει πως η απόφαση να διεξαχθούν οι εργασίες της Διεθνούς Συνάντησης στο Μινσκ, από 3 έως 5 του Νοέμβρη, με θέμα «90ή επέτειος της Οχτωβριανής Επανάστασης: Η επικαιρότητα και διαχρονική αξία των ιδεών της. Οι κομμουνιστές στην πάλη κατά του ιμπεριαλισμού, για το σοσιαλισμό», λήφθηκε κατά τη συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας, μετά από κοινή πρόταση συνδιοργάνωσης από το Κομμουνιστικό Κόμμα Λευκορωσίας και το Κομμουνιστικό Κόμμα Ρωσικής Ομοσπονδίας, αφού στις 6 και 7 του Νοέμβρη θα ακολουθήσουν οι εκδηλώσεις στη Μόσχα για τα 90χρονα του Μεγάλου Οχτώβρη.

Η Α΄ Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΛ εκφράζει την πεποίθησή της πως η Λευκορωσία προτιμήθηκε, μεταξύ των άλλων, επειδή «είναι το μόνο κράτος όπου η Μέρα της Οχτωβριανής Επανάστασης παραμένει κρατική γιορτή, επειδή στο Μινσκ διατηρείται το Σπίτι-Μουσείο, όπου διεξήχθη το 1ο Συνέδριο του Ρωσικού Σοσιαλδημοκρατικού Εργατικού Κόμματος, καθώς επίσης επειδή η ηγεσία της χώρας διατήρησε τις κοινωνικές κατακτήσεις και δεν απέρριψε τις καλύτερες παραδόσεις της σοβιετικής εποχής».

Η Τ. Γκολούμπεβα σημειώνει ότι τη συμμετοχή τους έχουν επιβεβαιώσει περίπου 80 Κομμουνιστικά κι Εργατικά Κόμματα απ' όλο τον κόσμο, πολλά από τα οποία θα εκπροσωπηθούν με τους επικεφαλής των κομμάτων τους, αναφέροντας χαρακτηριστικά την Αλ. Παπαρήγα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, τον Γκ. Ζιουγκάνοφ, Πρόεδρο της ΚΕ του ΚΚΡΟ, και τον Π. Σιμονιένκο, Α΄ Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚ Ουκρανίας.

Στο επίκεντρο της συνάντησης θα βρεθούν, σύμφωνα με την Τ. Γκολούμπεβα, η κατάσταση του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος, καθώς και η κατάσταση που διαμορφώνεται σε διάφορες γωνιές του πλανήτη μας, ενώ προβλέπεται και η κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Λένιν, που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας, όπως και στο Μνημείο της Αντιφασιστικής Νίκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ