Τρίτη 30 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Συνειδητό έγκλημα

Παπαγεωργίου Βασίλης

Ολα δείχνουν ότι η εμπορευματοποίηση της έκτασης του πρώην Αεροδρομίου του Ελληνικού - που προετοίμαζε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και υλοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ - είναι ένα συνειδητό περιβαλλοντικό έγκλημα.

«Ηταν πολιτική μας επιλογή να μην εντάξουμε τη δημιουργία και κατασκευή του Μητροπολιτικού Πάρκου στα χρηματοδοτούμενα από την ΕΕ έργα», ομολόγησε θρασύτατα στη Βουλή ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γ. Σουφλιάς!

Η μετατροπή, λοιπόν, του δημόσιου αυτού χώρου - αλήθεια, με ποιο δικαίωμα; - σε «φιλέτο» και η παράδοσή του στο μεγάλο κερδοσκοπικό κεφάλαιο, για να φτιάξει ξενοδοχεία, εμπορικά κέντρα και πολυτελείς κατοικίες, ήταν συνειδητή πολιτική επιλογή. Μια επιλογή, που δεν αλλάζει ούτε το γεγονός ότι η Αθήνα είναι η πόλη με το λιγότερο πράσινο στην Ευρώπη (μόλις 2 τ.μ. ανά κάτοικο), ούτε το γεγονός ότι η μισή Πάρνηθα και μεγάλα τμήματα της Πεντέλης και του Υμηττού έγιναν στάχτη φέτος το καλοκαίρι...

Ολα τα άλλα, περί «πράσινων ταμείων», που θα δημιουργηθούν από το ξεπούλημα της έκτασης για τη δήθεν ανάπλαση άλλων περιοχών του Λεκανοπεδίου, είναι προφάσεις εν αμαρτίαις, προσπάθεια αποπροσανατολισμού που κανέναν δεν ξεγελούν ή, απλώς, γελοιότητες.

Λογαριάζουν, όμως, χωρίς τον «ξενοδόχο», που στην προκειμένη περίπτωση είναι ο λαός. Και θα τον βρουν σύντομα απέναντί τους...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ