Τρίτη 30 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να παίξει Ο ΛΑΪΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ αποφασιστικό ρόλο στις εξελίξεις

Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να μπαλώσει τις τρύπες του πολιτικού συστήματος, αντίθετα άλλα κόμματα είναι σε έναν προθάλαμο αναμονής

  • Δε θα είναι το όνομα της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας των Σκοπίων το κύριο ζήτημα για πρόωρες εκλογές. Υπάρχει κρίση στο ΠΑΣΟΚ, υπάρχουν δυσκολίες και ανησυχίες στη ΝΔ. Πιθανόν να υπάρξει πρόβλημα κοινοβουλευτικής αυτοδυναμίας, μια κοινοβουλευτική κρίση η οποία θα επηρεάσει το πολιτικό σύστημα. Υπάρχουν διάφοροι προβληματισμοί για μετεξέλιξη στο πολιτικό σύστημα, για μια μεταμφίεση του πολιτικού σκηνικού.
  • Τα προβλήματα αυτών των κομμάτων υπήρχαν και εμφανίστηκαν μετεκλογικά γιατί εκφράστηκαν θετικές διεργασίες στη συνείδηση του ελληνικού λαού. Ο δικομματισμός ένιωσε ένα βαθύτερο χτύπημα, γιατί υπάρχει μια ανερχόμενη λαϊκή αντίδραση στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής.
  • Το λαϊκό κίνημα να μειώσει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και ο λαϊκός παράγοντας να παίξει πιο αποφασιστικό ρόλο στις εξελίξεις, εμποδίζοντας να περάσουν μέτρα όπως στο ασφαλιστικό, να εφαρμοστεί ο νόμος - πλαίσιο κλπ. Ωρίμασε πια η συζήτηση για την εναλλακτική λύση που χρειάζεται ο λαός, του κοινωνικοπολιτικού μετώπου πάλης για τη λαϊκή εξουσία.
  • Οποιο από τα μικρότερα κόμματα συνεργαστεί με έναν από τους δυο, αποτελεί στήριξη στην πολιτική τους. Ο λαϊκός παράγοντας να κατανοήσει τι είδους συνεργασία είναι αυτή και να συνειδητοποιήσει ότι έχει τη δύναμη να χαλάσει αρκετά σχέδια στην πορεία.

ΣΕΛ.  6   -   9

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ