Τετάρτη 3 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΥΦΛΟΥΣ
Προκήρυξη απροκάλυπτης κοροϊδίας

«Τέρμα πια στην κοροϊδία, δουλιά για όλους και όχι ανεργία», απαίτησαν οι τυφλοί

Οι άνεργοι τυφλοί αποδοκίμασαν τη συμπαιγνία με το σύνθημα: «Η ειδική προκήρυξη είναι κοροϊδία, δουλιά για όλους και όχι ανεργία»
Οι άνεργοι τυφλοί αποδοκίμασαν τη συμπαιγνία με το σύνθημα: «Η ειδική προκήρυξη είναι κοροϊδία, δουλιά για όλους και όχι ανεργία»
Με μια ειδική προκήρυξη που εκκρεμεί απ' τον Οχτώβρη 2001 και δεν καλύπτει ούτε το ένα τέταρτο των καταγεγραμμένων ανέργων τυφλών «ξεμπέρδεψε» το υπουργείο Εργασίας στο αίτημά τους για πλήρη απασχόληση όλων των απόφοιτων απ' τις σχολές.

Μάλιστα, η προκήρυξη -όπως υποσχέθηκε ο Δ. Ρέππας- θα γίνει σήμερα γεγονός που δίνει την αίσθηση της συμπαιγνίας μεταξύ κυβέρνησης και της φιλοκυβερνητικής ηγεσίας του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών (ΠΣΤ), που οργάνωσε για χτες κινητοποίηση, αλλά δεν έκανε καμιά προσπάθεια για αγωνιστική παρουσία στο υπουργείο Εργασίας.

Ομως, οι τυφλοί μετά από κάλεσμα της Επιτροπής Νέων Ανέργων και της Ενωτικής Συνδικαλιστικής Κίνησης (ΕΣΚ) Τυφλών είχαν μια αξιοπρεπή παρουσία στο υπουργείο Εργασίας στις 12 το μεσημέρι και με τα συνθήματά τους έδωσαν το πραγματικό μήνυμα της κινητοποίησης: «Αυτό το υπουργείο δεν είναι Εργασίας, είναι της λιτότητας και της ανεργίας», «Τέρμα πια στην κοροϊδία, δουλιά για όλους και όχι ανεργία» και «οι τυφλοί δε σκύβουν το κεφάλι, με το λαό αντίσταση και πάλι» ήταν τα συνθήματα που φώναξαν οι συγκεντρωμένοι.

Αντιπροσωπεία του ΔΣ του ΠΣΤ συναντήθηκε με τον υπουργό Εργασίας Δ. Ρέππα και την Γενική Γραμματέα του υπουργείου Ιω. Πανοπούλου. Η ηγεσία του ΠΣΤ περιορίστηκε στην προκήρυξη των 33 θέσεων, ενώ ο Χρ. Γεωργακόπουλος, στέλεχος της ΕΣΚ και μέλος του ΔΣ του ΠΣΤ έθεσε την κεντρική ιδέα των αιτημάτων που εγκρίθηκαν στη μαχητική κινητοποίηση που οργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων στις 23.4.2002.

Η ειδική προκήρυξη γίνεται με βάση το νόμο 2643/98, που ενεργοποιήθηκε μόνο μια φορά στην προεκλογική περίοδο του 2000, ενώ επιβάλλεται να γίνεται η προκήρυξη κάθε Μάρτη. Ετσι οι 33 θέσεις καλύπτουν μόνο το ένα τέταρτο των 120 εγγεγραμμένων τυφλών ανέργων, χωρίς να υπολογίζονται αυτοί που θα αποφοιτήσουν το 2002 απ' τις σχολές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Στο αίτημα για την προκήρυξη όλων των θέσεων ο Δ. Ρέππας απάντησε ότι θα το συζητήσει με τους συναρμόδιους υπουργούς, ενώ πρόσθεσε ότι είναι θέμα του υπουργείου Οικονομικών. Επίσης, ο Δ. Ρέππας περιορίστηκε στο χαρακτηρισμό ότι είναι μια καλή σκέψη το αίτημα να γίνουν προστατευόμενα εργαστήρια στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη για τα άτομα με πολλαπλές αναπηρίες.

Εντονη ήταν η αντίδραση των συγκεντρωμένων τυφλών όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα απ' τη συνάντηση με τον υπουργό. Αποδοκίμασαν τη συμπαιγνία με τα συνθήματα: «Η ειδική προκήρυξη είναι κοροϊδία, δουλιά για όλους και όχι κοροϊδία» και «Οχι στη συναίνεση και το συμβιβασμό, μέτωπο αγώνα παναπηρικό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ