Τετάρτη 3 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΣΑΚ ΣΤΗ «ΣΟΦΤΕΞ»
Καλεί σε ξεσηκωμό τους εργαζόμενους

Σε ξεσηκωμό καλεί τους εργαζόμενους της «ΣΟΦΤΕΞ», η ΕΣΑΚ - «ΣΟΦΤΕΞ», καθώς ο ένας εκ των ιδιοκτητών της επιχείρησης Φορλίν, σε συνάντηση με το σωματείο απροκάλυπτα ανακοίνωσε ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το τμήμα καταναλωτικών χαρτιών του εργοστασίου της Αθήνας και αυτό με την προϋπόθεση ότι θα κλείσει το εργοστάσιο της Δράμας τώρα! Η ΕΣΑΚ - «ΣΟΦΤΕΞ» με ανακοίνωσή της καταγγέλλει αυτήν την προσπάθεια της εργοδοσίας, η οποία παράλληλα προσπαθεί να διασπάσει τους εργαζόμενους χωρίζοντάς τους σ' αυτούς που δουλεύουν στα καταναλωτικά χαρτιά και σε όλους τους υπόλοιπους.

Υπογραμμίζει δε, ότι με την τοποθέτησή του ο Φορλίν επιβεβαίωσε αυτό που έλεγε η παράταξη πριν 4 χρόνια, ότι δηλαδή, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι ένα εμπορικό «μαγαζί» και τίποτα άλλο. «Τη μέθοδο του σαλαμιού - τονίζεται επίσης - για το πώς να κομματιάσουν μια εταιρία, την έχουν σπουδάσει εδώ και χρόνια οι καπιταλιστές. Ετσι, σήμερα απαιτούν να κλείσει η Δράμα και αν τα καταφέρουν, αύριο θα έρθουν στην Αθήνα, που το τμήμα ΡΕ δεν έχει μέλλον, που πρέπει να επαδιαπραγματευτούν με το Σπυράκη για τη μονάδα Χ1, που η Αθήνα χρειάζεται μείωση προσωπικού. Τέρμα λοιπόν οι αυταπάτες. Η κυβέρνηση αφού χάρισε στους αεριτζήδες την επιχείρηση, συνεχίζει μέχρι σήμερα να βάζει πλάτη για να υλοποιηθούν τα σχέδια της εργοδοσίας».

Παράλληλα, όπως καταγγέλλει η ΕΣΑΚ - «ΣΟΦΤΕΞ» και παρά τις αποκαλυπτικές προθέσεις της εργοδοσίας, στην προχτεσινή συνεδρίαση της διοίκησης του σωματείου, η πλειοψηφία του πήρε την... «αγωνιστική» απόφαση να βγάλει απλώς ανακοίνωση και να ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης. «Εβγαλε μια ανακοίνωση - υπογραμμίζεται - που δεν ξεχωρίζεις αν την έβγαλε ο Φορλίν ή το σωματείο, αν σβήσεις την παράγραφο που λέει "ζητάμε συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης"».

Η ΕΣΑΚ είχε προτείνει στο ΔΣ να πραγματοποιηθεί άμεσα Γενική Συνέλευση για ενημέρωση των εργαζομένων και πρόγραμμα δράσης. Κοινή κινητοποίηση Αθήνας - Δράμας στο υπουργείο Ανάπτυξης προκειμένου να απαιτήσουν: να ακυρωθεί η ιδιωτικοποίηση. Να πάρουν πίσω την εταιρία, πριν την κομματιάσουν, πριν βρεθούν εκατοντάδες άνεργοι εργαζόμενοι.

Ο Α. Τσοχατζόπουλος

Σύμφωνα με χτεσινές δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης, η κυβέρνηση βρίσκεται σε «διαπραγμάτευση με τους ιδιοκτήτες, η οποία ως τώρα δεν έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα, αφού οι προτάσεις που μας εισηγούνται (σ.σ. οι ιδιοκτήτες) δε μας έχουν πείσει ότι έχουν προοπτική επιτυχίας, ότι είναι βιώσιμες». Κατά τον Α. Τσοχαταζόπουλο, η κυβέρνηση αναζητά συμπληρωματικές προτάσεις, ώστε να διασφαλιστούν στοιχειώδεις όροι βιωσιμότητας, με όσο το δυνατό μεγαλύτερο αριθμό εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ