Τετάρτη 3 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΟΜΕΑΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
Χυδαία αντιστροφή της αντιλαϊκής πολιτικής

Την έναρξη της πολυδιαφημισμένης αντεπίθεσης του ΠΑΣΟΚ και μιας εκστρατείας αφύπνισης, κήρυξε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του, Κ. Λαλιώτης, στη χτεσινή εκδήλωση των τομέων συνδικαλισμού και κοινωνικής πολιτικής του κυβερνώντος κόμματος. Προσδιόρισε, μάλιστα, και το εργαλείο γι' αυτή την προσπάθεια, ένα προπαγανδιστικό κείμενο που μοιράστηκε στους συμμετέχοντες, σχετικό με την πρόσφατη αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση του ΠΑΣΟΚ αλλά και την πολιτική του από το 1981 και ύστερα.

Το κείμενο βρίθει από ανακρίβειες και επιλεκτικές αναφορές σε ρυθμίσεις και διαστρεβλώσεις για τις συνέπειες της κυβερνητικής πολιτικής. Χαρακτηριστική είναι η αναφορά στο ΕΚΑΣ, όπου αγνοείται πανηγυρικά το γεγονός πως αφορά μια μικρή μερίδα συνταξιούχων, από τους οποίους μάλιστα δεν το δικαιούνται ακέραιο όλοι και διατυμπανίζεται θριαμβευτικά πως η κατώτερη σύνταξη του ΙΚΑ έφτασε τα 21,2 ημερομίσθια του ανειδίκευτου εργάτη!!!

Ανάλογα ψευδή «επιχειρήματα» και κατηγορηματικές παραπλανητικές δηλώσεις έχει το κείμενο σε όλη του την έκταση, το οποίο επίσης αποτελεί και ένα είδος διακήρυξης νίκης επί των στελεχών που διαφώνησαν με τον αντιασφαλιστικό νόμο. Αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι: «δικαιώνονται οι προσπάθειες των στελεχών μας στο συνδικαλιστικό κίνημα που με υπεύθυνες και δημιουργικές παρεμβάσεις συνέβαλαν ουσιαστικά στην προώθηση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης».

Ο Κ. Λαλιώτης επανέλαβε πολλές φορές τη λέξη αντεπίθεση και μεταξύ άλλων χαρακτήρισε «νεκροθάφτη του κοινωνικού κράτους» τη ΝΔ. Εκανε φυσικά αναφορές και στο κοινωνικό πρόσωπο του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης, προκαλώντας, αφού την ίδια στιγμή οι ναυτεργάτες τελούν υπό επιστράτευση! Κυρίαρχο σημείο στην ομιλία του ήταν ότι για το ΠΑΣΟΚ η μάχη των επόμενων εκλογών, οι οποίες θα γίνουν το 2004, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι μια μάχη ενάντια στη συντήρηση, η οποία ανατρέπει σε όλη την Ευρώπη το κοινωνικό κράτος που δημιούργησαν οι σοσιαλιστικές κυβερνήσεις.

Ανάλογου ύφους ήταν οι τοποθετήσεις των Γ. Κουτσούκου γραμματέα τομέα συνδικαλισμού, του Λ. Κανελλόπουλου γραμματέα τομέα κοινωνικής πολιτικής, του Χρ. Πολυζωγόπουλου προέδρου της ΓΣΕΕ καθώς και του Δ. Ρέππα. Υπερασπίστηκαν την αντιασφαλιστική πολιτική της κυβέρνησης με επιθετικό τρόπο, σε μια προσπάθεια να αναπτερώσουν το πεσμένο ηθικό των συνδικαλιστικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επίπλαστη εικόνα «ενότητας» σε ένα «διαλυμένο βασίλειο»! (2003-06-24 00:00:00.0)
Μπούμερανγκ η ομιλία στη Βουλή (2003-02-06 00:00:00.0)
Οι δημοσκοπήσεις στην υπηρεσία του... «ροκ» (2001-12-04 00:00:00.0)
Αγωγή Λαλιώτη κατά Καρατζαφέρη (2001-11-16 00:00:00.0)
Σήμερα η συνεδρίαση της ΚΕ (2001-10-06 00:00:00.0)
Διεργασίες και προσωπικές... αναρριχήσεις (2001-09-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ