Τετάρτη 3 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ
Συλλαλητήριο για τη μονιμοποίηση

Αύριο Πέμπτη, στις 7 το απόγευμα, στην πλατεία Κλαυθμώνος

Με τη λογική ότι η υιοθέτηση σχετικής κοινοτικής Οδηγίας για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα - με βάση το χρόνο απασχόλησης - θα αναγκάσει την κυβέρνηση να ακολουθήσει μια πολιτική μονιμοποίησης χιλιάδων εργαζομένων, που κρατούνται σε μια κατάσταση μόνιμης ανασφάλειας, η ΓΣΕΕ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Ιδιωτικού Δικαίου στο δημόσιο και οι Σύλλογοι των συμβασιούχων διοργανώνουν αύριο Πέμπτη, στις 7 το απόγευμα, πανελλαδικό πανεργατικό συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Αίτημα της κινητοποίησης είναι η άμεση εφαρμογή της Οδηγίας 70/99 της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η οποία έτσι κι αλλιώς πρέπει να ενταχθεί στο ελληνικό νομοθετικό πλαίσιο έως τις 10 του Ιούλη. Ωστόσο, η κυβέρνηση ήδη προαναγγέλλει ότι η Οδηγία δεν την υποχρεώνει να μονιμοποιήσει τους χιλιάδες συμβασιούχους του δημοσίου οι οποίοι προσλήφθηκαν ως εποχικοί και έκτακτοι με βάση τις διαδικασίες του νόμου «Πεπονή», αλλά καλύπτουν πάγιες ανάγκες του δημοσίου. Γι' αυτές τις περιπτώσεις θα θεσμοθετήσει επιπλέον μοριοδότηση σύμφωνα με την εργασιακή εμπειρία τους.

Η στάση της κυβέρνησης κάνει φανερό ότι για άλλη μια φορά η υπεράσπιση και η διεύρυνση των δικαιωμάτων των εργαζομένων είναι θέμα διαρκούς αγώνα και του συσχετισμού δυνάμεων και όχι διατάξεων τις οποίες ερμηνεύει ή καθορίζει η κάθε κυβέρνηση όπως νομίζει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ