Παρασκευή 29 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ
Αναγκαία η συστράτευση όλων

Διαπιστώσεις στην τακτική ετήσια συνέλευση του ΕΣΥΝ

"Είναι αναγκαίο να υπάρξει συστράτευση όλων μας για να παλέψουμε, μαζί με τους υπόλοιπους πολίτες, ενάντια στη μάστιγα των ναρκωτικών". Με τα λόγια αυτά η Ελένη Ζαφειρίου,δικηγόρος και γενική γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ), έδωσε το στίγμα της προχτεσινής ετήσιας γενικής τακτικής ενημερωτικής συνέλευσης του Συμβουλίου.

Δεκάδες ευαισθητοποιημένοι πολίτες, μέλη του ΕΣΥΝ, άνθρωποι όλων των ηλικιών έδειξαν αποφασισμένοι να παλέψουν με όλες τις δυνάμεις τους για να γίνει πράξη το σύνθημα: "Οχι σε όλα τα ναρκωτικά, λέμε ναι στη ζωή".

Στην ομιλία της η Ελένη Μωραϊτου,αντιπρόεδρος του ΕΣΥΝ, αναφέρθηκε στις δραστηριότητες του Συμβουλίου που πραγματοποίησε κατά το έτος 1997-1998 και στον προγραμματισμό για το δεύτερο χρόνο της θητείας της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΣΥΝ. Βασικά στοιχεία του προγραμματισμού να ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός του προγράμματος για την πρωτογενή πρόληψη, καθώς και η οργάνωση Διαβαλκανικού Συνεδρίου το Δεκέμβρη του '98. Τέλος, στις 26 Ιουνίου 1998, Παγκόσμια Μέρα κατά των Ναρκωτικών, θα οργανωθεί παναττικό συλλαλητήριο στήριξης των αποφάσεων του ΟΗΕ, με κεντρικό σύνθημα "Οχι στη νομιμοποίηση των ναρκωτικών". Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί πορεία προς το παράρτημα του ΟΗΕ και θα επιδοθεί ψήφισμα.

Ο Π. Κοσιώνης,αντιπρόεδρος του Συμβουλίου και επικεφαλής του συνδυασμού "Πάτρα Μπροστά", στη σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στην πρόσφατη ετήσια έκθεση της Επιτροπής του ΟΗΕ για το διεθνή έλεγχο των ναρκωτικών, τονίζοντας: "Η έκθεση αυτή του ΟΗΕ είναι σημαντική αφ' ενός γιατί δημοσιοποιείται σε μια περίοδο που στην Ελλάδα από πολλές μεριές ακούγονται φωνές που ζητούν αποποινικοποίηση και αφ' ετέρου γιατί επισημοποιεί με τον καλύτερο τρόπο ότι οι θέσεις του ΕΣΥΝ - εδώ και δεκαοχτώ χρόνια - είναι σωστές".

Η Ελ. Ζαφειρίου, αναφερόμενη στην αποποινικοποίηση των λεγόμενων μαλακών ναρκωτικών και τη σχέση με τους κυβερνητικούς παράγοντες, τόνισε: "Ορισμένοι κυβερνητικοί παράγοντες προλειαίνουν το έδαφος για μελλοντικά μέτρα, όπως την αποποινικοποίηση του χασίς και την καλλιέργειά του κατ' οίκον, το διαχωρισμό σε σκληρά και μαλακά ναρκωτικά και την αύξηση των προγραμμάτων υποκατάστασης. Αντιθέτως δεν κάνουν λόγο ούτε για πρόληψη, ούτε για θεραπεία, ούτε καν για επανένταξη".

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου, Βασίλης Μάνος,ο οποίος δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στη συνέλευση, στο χαιρετιστήριο μήνυμά του, επισήμανε: "Εχει επιβεβαιωθεί πλέον από την πείρα και τη γνώση που συγκεντρώθηκαν ότι το θέμα των ναρκωτικών δεν είναι θέμα μόνο του κράτους, της Αστυνομίας ή των ειδικών. Είναι υπόθεση όλων μας. Γονέων, φορέων, συνδικαλιστικού κινήματος, νεολαίας και ευαισθητοποιημένων πολιτών".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ