Παρασκευή 29 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΥΜΗΤΤΟΥ
Οργανωμένος αγώνας - απάντηση στην καταστροφή

Με τη διοργάνωση Παναττικής Συνδιάσκεψης για τον Υμηττό, μεθαύριο Κυριακή, απαντά η "Συντονιστική Επιτροπή φορέων για την προστασία του Υμηττού", στη συνεχιζόμενη καταστροφή του βουνού, εξαιτίας των έργων για τη διάνοιξη της δυτικής περιφερειακής λεωφόρου.

Σκοπός της Συνδιάσκεψης, που θα γίνει στο 2ο Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής στις 10.30 το πρωί, είναι ο συντονισμός της δράσης των πολιτών για την προστασία και αναβάθμιση του Υμηττού. Με ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή επισημαίνει: "Με τη συνάντηση για τον Υμηττό θέλουμε να συσπειρώσουμε και να οργανώσουμε δυνάμεις για την προστασία του βουνού, απέναντι στις εχθρικές ενέργειες, που προέρχονται και από το ΥΠΕΧΩΔΕ".

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η καταστροφή του Υμηττού από τη διάνοιξη της περιφερειακής λεωφόρου, παρά τις αντιδράσεις των κατοίκων της Αγίας Παρασκευής, που ζητούν να κατασκευαστεί η δυτική περιφερειακή λεωφόρος - στο τμήμα που διέρχεται από την Αγία Παρασκευή - σε σήραγγα και όχι με επιφανειακή χάραξη.

"Ο λαός της Αγίας Παρασκευής πρέπει να ξεσηκωθεί", επισήμανε στο "Ρ" ο Δ. Αυγερόπουλος, επικεφαλής της "Ανθρώπινης Πόλης". "Το ΥΠΕΧΩΔΕ και οι εργολάβοι, συνέχισε, είναι αποφασισμένοι να εκμεταλλευτούν το χώρο κερδίζοντας εκατομμύρια. Χρειάζονται άμεσες, μαζικές και ουσιαστικές κινητοποιήσεις".

Υπενθυμίζεται ότι, η "Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα για την προστασία του Υμηττού" και ο Δήμος Αγίας Παρασκευής προχώρησαν, πριν λίγες μέρες, σε εξώδικη διαμαρτυρία - καταγγελία κατά του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, Κ. Λαλιώτη.Με αυτήν καταγγέλλουν τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ για "αντισυνταγματική, αντιδημοκρατική, παράνομη και αυθαίρετη συμπεριφορά" και ζητούν να σταματήσουν αμέσως οι εργασίες διάνοιξης της λεωφόρου και συγκεκριμένα από τη θέση "Δημόκριτος". Επίσης, ζητούν αντίγραφο του πρωτοκόλλου εγκατάστασης των εργολάβων από την αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ