Παρασκευή 29 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πρωτοβουλίες υπεράσπισης της Πρόνοιας

"Εκστρατεία" ενημέρωσης για το νομοσχέδιο που οδηγεί σε συρρίκνωση και ιδιωτικοποίηση το δημόσιο τομέα της Πρόνοιας, ξεκίνησε η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων και Συνδικαλιστών για την Κοινωνική Πρόνοια, που συγκροτήθηκε πρόσφατα. Οι εκδηλώσεις της Συντονιστικής Επιτροπής θα κορυφωθούν στις 4 Ιούνη, με το συλλαλητήριο που διοργανώνει στην πλατεία Κάνιγγος στις 7 μμ.

Στη χτεσινή συνεδρίασή της η Συντονιστική Επιτροπή αποφάσισε να έρθει σε επαφή κατ' αρχήν με τη Συντονιστική Επιτροπή των Συνταξιούχων, που το πρωί της 4ης Ιούνη διοργανώνει πανσυνταξιουχικό συλλαλητήριο στην Αθήνα. Εκτιμήθηκε ότι είναι σημαντικό να αναλάβουν κοινές δράσεις εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, καθώς το νομοσχέδιο για την Πρόνοια αφορά άμεσα και τους ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας.

Μετά την προχτεσινή δήλωση του υφυπουργού Πρόνοιας Θ. Κοτσώνη ότι "ο κοινωνικός διάλογος για το νομοσχέδιο έχει λήξει", η Συντονιστική Επιτροπή αποφάσισε να επιδιώξει συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας - Πρόνοιας στο ξεκίνημα της βδομάδας. Επίσης, προγραμματίζει, μέσα στη βδομάδα, επαφές με δευτεροβάθμιες και τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις. Αποφάσισε να διοργανώσει ενημερωτικές εκδηλώσεις σε χώρους εργασίας και να συμμετάσχει σε συνεδριάσεις Δημοτικών Συμβουλίων. Σημειώνεται ότι στη χτεσινή σύσκεψη παραβρέθηκε ο αντιδήμαρχος Ελληνικού.

Η Συντονιστική Επιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου την Τετάρτη 3 Ιούνη και ώρα 7.30 μμ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ