ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 16 Ιούνη 1998
Σελ. /40
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΘΗΝΑ
Κατάσταση πολιορκίας

Το σκηνικό της ωμής βίας ενάντια στους διαδηλωτές επαναλήφθηκε το πρωί της Κυριακής στους δρόμους γύρω από το 18ο Λύκειο Αθήνας,στα Ανω Πατήσια.Χτες, οι διαδηλωτές δεν πλησίασαν καν στο εξεταστικό κέντρο και συγκεντρώθηκαν στην οδό Πατησίων. Στη συνέχεια, πορεύτηκαν προς τα Δικαστήρια της οδού Ευελπίδων, όπου δικάζονταν διαδηλωτές που συνελήφθησαν.Το σχέδιο της Αστυνομίας την Κυριακή ήταν, όχι μόνο να μην αφήσει τους διαδηλωτές να πλησιάσουν στο εξεταστικό κέντρο, αλλά να χτυπήσει "στο ψαχνό". Η πρώτη επίθεση των ΜΑΤ έγινε στις 6.10 π.μ., απρόκλητα, με κλομπ και χημικά, στους συγκεντρωμένους αδιόριστους καθηγητές, που εκείνη τη στιγμή βρίσκονταν στο σταθμό ΗΣΑΠ του Αγίου Ελευθερίου. Η αποπνικτική ατμόσφαιρα οδήγησε τους συγκεντρωμένους στους γύρω δρόμους και ανασυντάχθηκαν στον σταθμό του ΗΣΑΠ. Στις 6.30 δέχτηκαν νέα επίθεση με χημικά και κλομπ. Στο μεταξύ, οι διαγωνιζόμενοι περνούσαν προς το εξεταστικό κέντρο κάτω από τη συνοδεία των αστυνομικών δυνάμεων.

Στη διάρκεια των επεισοδίων αυτών συνελήφθησαν δύο αδιόριστες εκπαιδευτικοί, η μία από τις οποίες μάλιστα δήλωσε ότι ήταν υποψήφια για το διαγωνισμό. Και οι δύο είπαν στους εκπροσώπους της ΟΛΜΕ ότι παραπλανήθηκαν στη διάρκεια των επεισοδίων από έναν άντρα με πολιτικά, ο οποίος τις φώναξε στην άκρη και στη συνέχεια κάλεσε τους αστυνομικούς να τις συλλάβουν. Οι εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ κατήγγειλαν και τον ξυλοδαρμό του τέταρτου συλληφθέντα μετά τη σύλληψή του.

Λίγο μετά τις 7 π.μ. η συγκέντρωση μεταφέρθηκε στη συμβολή των οδών Πατησίων και Σαρανταπόρου.Τα επεισόδια γενικεύτηκαν όταν ομάδες νεαρών- που είχαν αποκοπεί από τους συγκεντρωμένους - πετούσαν προς τους αστυνομικούς βόμβες μολότοφ και πέτρες, ενώ στις γραμμές του Ηλεκτρικού τοποθέτησαν κάδους απορριμμάτων, με αποτέλεσμα να σταματήσει η κυκλοφορία μέχρι της 11 πμ. Στις 10.30 το πρωί οι συγκεντρωμένοι άρχισαν να πορεύονται προς την έδρα της ΓΣΕΕ, όπου και διαλύθηκαν.

Χτες, οι διαδηλωτές που άρχισαν από τα χαράματα να φτάνουν στο σταθμό του ΗΣΑΠ Αγ. Ελευθερίου δεν έφτασαν στο εξεταστικό κέντρο και συγκεντρώθηκαν στην οδό Πατησίων, όπου και παρέμειναν για δύο ώρες περίπου, φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στην κυβερνητική πολιτική και τον αυταρχισμό με κυρίαρχο"με ΜΑΤ και βία, δε γίνεται παιδεία". Εξω από το εξεταστικό κέντρο είχαν απομείνει εκπαιδευτικοί που μοίραζαν φυλλάδια στους υποψηφίους, καλώντας τους "να μην υποκύψουν στον εκβιασμό". Στη συνέχεια πορεύτηκαν προς τα Δικαστήρια της οδού Ευελπίδων, όπου δικάζονταν χτες οι συναγωνιστές τους που συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα.

Στην Αγ. Παρασκευή

Σε κατάσταση πολιορκίας από τις αστυνομικές δυνάμεις βρισκόταν και τις δύο προηγούμενες μέρες το εξεταστικό κέντρο του 1ου Λυκείου,στην Αγία Παρασκευή.Η προκλητική στάση των "ανδρών" των ΜΑΤ απέναντι στους εκπαιδευτικούς φόρτισε το κλίμα πολλές φορές, χωρίς όμως να δημιουργηθούν σοβαρά επεισόδια.

Οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί, φοιτητές και γονείς που, από τις 5.30 το πρωί, είχαν δημιουργήσει ανθρώπινες αλυσίδες γύρω από το εξεταστικό κέντρο, προσπαθούσαν να αποτρέψουν τους υποψήφιους να συμμετάσχουν στο "διαγωνισμό της ντροπής".

Την κατάληψη του εξεταστικού κέντρου από τις αστυνομικές δυνάμεις, καθώς και τις αναίτιες επιθέσεις των ΜΑΤ προς τους εκπαιδευτικούς, οι οποίες είχαν σκοπό να κάμψουν την αγωνιστική τους διάθεση και να επιβάλουν την αντιλαϊκή - αντιεκπαιδευτική κυβερνητική πολιτική, καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους τα ΔΣ των ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής.

Στον Αλιμο

Στρατοκρατούμενη περιοχή θύμιζε και ο Αλιμος προχτές. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν παραταχτεί στους δρόμους γύρω από το εξεταστικό κέντρο, ενώ με κορδέλες είχαν αποκλείσειτους δρόμους, που οδηγούσαν στις εισόδους του σχολείου.

Μικροσυμπλοκές σημειώθηκαν προχτές κατά τις 6 π.μ., όταν οι δυνάμεις των ΜΑΤ, θέλησαν να απομακρύνουν τους συγκεντρωμένους, από τους γύρω δρόμους του εξεταστικού κέντρου και να τους απομονώσουν, τουλάχιστον δύο με τρία τετράγωνα μακριά από το εξεταστικό κέντρο.

Μέχρι τις 9 π.μ. συνεχιζόταν ο κλεφτοπόλεμος στα στενά γύρω από το σχολείο, στη διάρκεια του οποίου συνελήφθη ένας εκπαιδευτικός, που οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Π. Φαλήρου, αλλά αφέθηκε ελεύθερος μια ώρα μετά.

Αργότερα οι συγκεντρωμένοι, πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους, φωνάζοντας συνθήματα "Με ΜΑΤ και βία καλή επιτυχία", "Οι εκπαιδευτικοί γράφουν ιστορία, με αγώνες απαντάνε στην τρομοκρατία". Ανάλογη ήταν η κατάσταση και χτες το πρωί.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ
Συνεχίζουμε μέχρι την κατάργηση του αντιεκπαιδευτικού νόμου

Με μια μαχητική πορεία στους δρόμους γύρω από τα εξεταστικά κέντρα της Κ. Τούμπας στην Κλεάνθους και με μία δημόσια συνέντευξη Τύπου, με φόντο τις κλούβες και τα ΜΑΤ, εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι ολοκλήρωσαν νικηφόρα τη μάχη τους έξω από τα σιδερόφραχτα και αστυνομοκρατούμενα σχολεία. Οπως οι ίδιοι είπαν, ο αγώνας για την κατάργηση του αντιεκπαιδευτικού νόμου συνεχίζεται και σ' αυτόν τον αγώνα κάλεσαν συμπαραστάτη όλο το λαό και τους εργαζόμενους, τους γονείς και τους μαθητές.

Με συγκεντρώσεις έξω από τα εξεταστικά κέντρα και πορείες στους δρόμους έκλεισε χτες το μεσημέρι ο κύκλος των κινητοποιήσεων σε Κοζάνη,Βέροια,Αλεξανδρούπολη και Σέρρες.Ιδιαίτερα στις Σέρρες, εκατοντάδες διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία προς τα δικαστήρια, όπου χτες ήταν να δικαστούν οι τρεις συνάδελφοί τους που πιάστηκαν το περασμένο Σάββατο. Επί ώρα οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα, απαιτώντας την απαλλαγή τους από τις κατηγορίες και καταδικάζοντας την κυβέρνηση που ποινικοποιεί τους αγώνες τους. Η δίκη τελικά αναβλήθηκε, γιατί χωρίς την κατάθεση του διευθυντή του εξεταστικού κέντρου δεν μπορούσε να στοιχειοθετηθεί η κατηγορία της παρεμπόδισης του διαγωνισμού.

Στη διάρκεια της συνέντευξης η Συντονιστική Επιτροπή των Συλλόγων Ενώσεων Δασκάλων, Καθηγητών και Αδιόριστων - Αναπληρωτών Θεσσαλονίκης, κάλεσε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, να παραιτηθεί άμεσα, γιατί μετέτρεψε τους χώρους παιδείας, σε χώρους βίας και τρομοκρατίας και η παραμονή της στο υπουργείο, είναι επικίνδυνη για την παιδεία και την κοινωνία. Επίσης, κάλεσε τα πολιτικά κόμματα και τις συνδικαλιστικές ηγεσίες να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους, αντί να περιορίζονται σε ανώδυνες φραστικές καταγγελίες και απαίτησε την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων. Η Συντονιστική Επιτροπή ανακοίνωσε ότι θα υπάρξουν προσφυγές και μηνύσεις, σχετικά με τη διαβλητότητα του διαγωνισμού, δεδομένου ότι έχουν συγκεντρωθεί πάρα πολλά στοιχεία και καταγγελίες. Παράλληλα, θα ζητήσουν την ποινική και πειθαρχική δίωξη όσων συνέργησαν σ' αυτό το έγκλημα, όπως το χαρακτήρισαν. Τέλος, κάλεσαν τα συνδικαλιστικά όργανα να πάρουν όλα τα μέτρα που προβλέπονται από τα καταστατικά τους σε βάρος όσων διοικητικών υπαλλήλων συμμετείχαν στο μηχανισμό διενέργειας των εξετάσεων, δηλώνοντας ότι το ίδιο θα πράξουν οι ΕΛΜΕ και οι Διδασκαλικοί Σύλλογοι για όσους εκπαιδευτικούς συμμετείχαν ως επιτηρητές.

Στη συνέντευξη, χαιρέτισαν ο ΓΓ του ΕΚΘ, εκπρόσωπος του Ενιαίου Συλλόγου Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού ΑΠΘ, εκπρόσωπος των μελών ΔΕΠ του Παν. Μακεδονίας, ενώ παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του ΚΚΕ και του ΣΥΝ.

Προηγουμένως, και αφού είχε ολοκληρωθεί η μεταφορά των υποψηφίων μέσα στα εξεταστικά κέντρα με τις κλούβες, οι εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν μαχητική πορεία στους δρόμους του Τούμπας και για άλλη μια φορά έγιναν αποδέκτες της συμπαράστασης των κατοίκων της περιοχής. Ο κόσμος από τα μπαλκόνια, αλλά και στα πεζοδρόμια, το φώναζε πλέον δυνατά: "Είμαστε μαζί σας", "συνεχίστε", "μπράβο". Μα η μεγαλύτερη επιβράβευση ήρθε από τους ίδιους τους μαθητές της περιοχής, που, βλέποντας τους δασκάλους τους, στο δρόμο της διεκδίκησης, μπήκαν κάτω από χειροκροτήματα στην πορεία.

Καταγγελίες

Στο μεταξύ και νέες καταγγελίες προστίθενται στον ήδη μεγάλο κατάλογο.

  • Την Παρασκευή στις Σέρρες υποψήφια κατήγγειλε ότι την ώρα του διαγωνισμού ζήτησε διευκρινίσεις σχετικά με το θέμα από τους επιτηρητές οι οποίοι είπαν πως δε γνωρίζουν και δεν μπορούν να τους βοηθήσουν, γι' αυτό θα κάνουν τα στραβά μάτια, ώστε να βοηθηθούν μεταξύ τους.
  • Στην Κοζάνη την πρώτη μέρα, καλούσαν τηλεφωνικά τους υποψήφιους που δεν πήραν μέρος στον πρωινό κύκλο των εξετάσεων να πάνε να δώσουν το απόγευμα.
  • Την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη, τα θέματα των νηπιαγωγών έγιναν γνωστά μέσω κινητών τηλεφώνων ήδη από τις 10.30 π.μ. και λίγο αργότερα δασκάλα κατήγγειλε ότι στις 10.45 επιχείρησε να εισέλθει στο εξεταστικό κέντρο και δεν την εμπόδισε κανένας.

Τέλος, από πολλές περιοχές έρχονται καταγγελίες σχετικά με περιστατικά, όπου αστυνομικοί και ασφαλίτες με πολιτικά προσπαθούσαν με το ζόρι να βάλουν μέσα στα εξεταστικά κέντρα υποψήφιους που την τελευταία στιγμή μετάνιωναν και ήθελαν να αποχωρήσουν.

Συμπαράσταση

Συμπαραστάτες από τις πρώτες μέρες, τάχθηκαν στο πλευρό των εκπαιδευτικών είτε με ανακοινώσεις τους είτε με την παρουσία συνδικαλιστών τους στις κινητοποιήσεις, το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης,το Συνδικάτο Δέρματος,η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων,το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων,τοΣωματείο Ηλεκτροτεχνιτών και Βοηθών Ανελκυστήρων,το Σωματείο Υπαλλήλων Συμβολαιογράφων,το Παγκαπνεργατικό Σωματείο,το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ,το Σωματείο Τύπου και Χάρτου,το Συνδικάτο Μετάλλου,Γυναικείοι Σύλλογοι και πολλοί άλλοι φορείς της Θεσσαλονίκης. Ολοι οι παραπάνω φορείς, με κοινό ψήφισμά τους, καταδίκασαν την αυταρχική και βίαιη συμπεριφορά της κυβέρνησης απέναντι στους εκπαιδευτικούς που τόλμησαν να αγωνιστούν ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της.

Η Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία Θεσσαλονίκης ζήτησε από τον Νομάρχη να καλέσει προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για τα προβλήματα της παιδείας στο Νομαρχιακό Συμβούλιο την Πέμπτη 18 του μήνα, στην οποία θα κληθούν και οι εκπαιδευτικοί φορείς.

ΧΑΛΚΙΔΑ - ΛΑΜΙΑ
Με αποφασιστικότητα έδωσαν τη μάχη

Η αγωνιστικότητα και η αποφασιστικότητα με την οποία έδωσαν την τετραήμερη μάχη εκπαιδευτικοί, σπουδαστές και εργαζόμενοι σε Χαλκίδα και Λαμία,παρά τη βαρβαρότητα των κρατικών μηχανισμών, σημείωσε σημαντική νίκη. Καταγράφηκε στη συνείδηση των εκπαιδευτικών σαν διαγωνισμός - παρωδία, σαν διαγωνισμός της βίας και της νοθείας, ενώ διαφάνηκαν οι προθέσεις... του νόμου 2525 και πώς αυτός θα επιβληθεί. Οι εργαζόμενοι κατανόησαν ότι... μια φιλολαϊκή πολιτική δε χρειάζεται ΜΑΤ, ξυλοδαρμούς, συλλήψεις, διαδηλώσεις και συνθήματα του τύπου "Η τρομοκρατία δε θα περάσει", και "Αυτός ο νόμος θα μείνει στα χαρτιά", για να επιβληθεί. Αλλωστε, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Φωκίδας του ΚΚΕ, "το μεγάλο συμπέρασμα αυτών των κινητοποιήσεων είναι η ανάγκη σύγκρουσης μ' αυτή την πολιτική, σύγκρουση που για να 'ναι αποτελεσματική χρειάζεται τον πιο ευρύ συντονισμό κοινωνικών δυνάμεων".

Τόσο στη Χαλκίδα όσο και στη Λαμία, από τη δεύτερη μέρα της κατάληψης των εξεταστικών κέντρων από τα ΜΑΤ, το κυνήγι και η απαγόρευση προσέγγισης των εκπαιδευτικών στο φυσικό τους χώρο, το σχολείο, οι συλλήψεις, οι άγριοι ξυλοδαρμοί συλληφθέντων, ο αριθμός των συλλήψεων (12 στη Χαλκίδα και 3 στη Λαμία), οι συλλήψεις για εξακρίβωση στοιχείων ανύποπτων πολιτών και το "σταμπάρισμα" άλλων, η αυθάδεια και άσχημη συμπεριφορά ΜΑΤατζήδων σε πολίτες που διαμαρτύρονταν για τη ρίψη δακρυγόνων και χημικών αερίων, αποδοκιμάστηκαν από τον κόσμο έντονα.

Στα δύο εξεταστικά κέντρα προσήλθε μικρός αριθμός διαγωνιζομένων, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι ουδείς εκπαιδευτικός θέλησε να συμμετάσχει ως επιτηρητής. Αυτόν το θλιβερό ρόλο ανέλαβαν υπάλληλοι της νομαρχίας στη Χαλκίδα - με παραίνεση μάλιστα του πρώην "συνδικαλιστή", νομάρχη Θ. Μπουραντά, που έπαιξε το γνωστό απεργοσπαστικό του ρόλο. Γι' αυτό τον καταγγέλλει η ΝΕ Ευβοίας του ΚΚΕ.

Στην καταγγελία που έκανε η ΕΛΜΕ Ευβοίας, σημειώνεται ότι εντοπίστηκε περίπτωση συγγένειας, σε διαγωνιζόμενο με επιτηρητή.

Δεν έλειψαν και εκείνοι οι "βαλτοί" και όψιμοι "εκσυγχρονιστές" που σε Χαλκίδα και Λαμία, είδαν "δάχτυλο" του ΚΚΕ στην υποκίνηση επεισοδίων και στην επίθεση των ΜΑΤ! Αυτοί, όμως, ανήκαν στους γραφικούς "Γιαννοπουλικούς", όπως οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ Ευβοίας και Φθιώτιδας, καθώς και ο δήμαρχος Γ. Ντελής.

Την παρουσία του προέδρου της ΕΛΜΕ Φθιώτιδας κ. Προβόπουλου και του δημάρχου Λαμίας, στο χώρο της Εισαγγελίας την ώρα της επίθεσης των ΜΑΤ, καταγγέλλει η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Φθιώτιδας. Για το ίδιο θέμα η ΝΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ με ανακοίνωσή της "παραδίδει στην κρίση κάθε Λαμιώτη την προβοκατόρικη και αντικομμουνιστική λογική". Στην Εύβοια, η ΝΕ του ΚΚΕ, τονίζει στην ανακοίνωσή της ότι "η απόδοση ευθυνών στο ΚΚΕ και τα στελέχη του είναι η γραμμή της κυβέρνησης και σκοπό έχει τη διάσπαση του αγώνα των εκπαιδευτικών και σπουδαστών".

Διώκονται για κακουργήματα!

Εννιά άτομα που συνελήφθησαν στη διάρκεια κινητοποιήσεων έξω από το εξεταστικό κέντρο στην περιοχή Αγίου Ελευθερίου στα Πατήσια, παραπέμφθηκαν για κακουργηματικά αδικήματα! Ο εισαγγελέας άσκησε χτες ποινική δίωξη για τρία κακουργήματα (! ) και έξι πλημμελήματα σε αδιόριστους καθηγητές και άλλους εργαζόμενους και φοιτητές που συμπαραστάθηκαν σε κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών, οι οποίοι εναντιώνονταν στον αντιεκπαιδευτικό διαγωνισμό του Γερ. Αρσένη.

Ο εισαγγελέας εξαντλώντας κάθε όριο αυστηρότητας άσκησε δίωξη για προμήθεια, κατοχή και κατασκευή εκρηκτικών υλών, καθώς και εμπρησμό - όλα σε βαθμό κακουργήματος - και για τα πλημμελήματα αντίσταση κατά της αρχής, εξύβριση, διακεκριμένες φθορές, παράνομη οπλοφορία, παρακώλυση συγκοινωνιών και επικίνδυνες σωματικές βλάβες.

Τα άτομα που συνελήφθησαν έξω από το Εξεταστικό Κέντρο είναι οιΕιρ. Σηφάκη,19 ετών, Νικ. Κονταξής,22 ετών, Γιάν. Νάκος,24 ετών,Ιωάν. Δροσοπούλου,20 ετών και οι τέσσερις φοιτητές, Πολ. Τζουανοπούλου,28 ετών και Ε. Πούλιου,28 ετών και οι δύο καθηγήτριες, Ειρ. Καρίμαλης,34 ετών, οικοδόμος, Ασ. Δραπανιώτου,31 ετών νηπιαγωγός και Ελ. Καλτσά,25 ετών, δημόσιος υπάλληλος. Και οι εννιά θα απολογηθούν σήμερα στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο.

Την ίδια στιγμή που οι εννιά διαδηλωτές παραπέμπονταν στον εισαγγελέα, ένας νεαρός διαδηλωτής, ο Κων. Φλώρος, συνελήφθη, επειδή αποδοκίμασε τις ενέργειες των αστυνομικών οργάνων.

Επίσης, χτες παραπέμφθηκαν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο για να απολογηθούν έξι διαδηλωτές (Αλ. Πλεμένος,Κρ. Ηλιόπουλος,Στ. Φατούρος,Γ. Καρούτσος,Δημ. Μαριόλης και Β. Αρβανίτης), αλλά η υπόθεσή τους αναβλήθηκε για τις 26 Ιουνίου, επειδή έλειπαν οι μάρτυρες κατηγορίας.

Σε δηλώσεις του χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ Στρ. Κόρακας, στο χώρο της πρώην σχολής Ευελπίδων, στα δικαστήρια, εξέφρασε τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στους συλληφθέντες διαδηλωτές, οι οποίοι εξέφραζαν την αντίθεσή τους στον αντιεκπαιδευτικό νόμο 2525/97. Οπως είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ, οι συλληφθέντες"προσπαθούσαν να πείσουν τους συναδέλφους τους έξω από τα εξεταστικά κέντρα, να μην συμμετάσχουν σ' αυτό το διαγωνισμό, ώστε να μην είναι συμμέτοχοι σ' αυτό το έγκλημα που διαπράττει η κυβέρνηση".

Παράλληλα, ο Στρ. Κόρακας κατηγόρησε την κυβέρνηση για ποινικοποίηση των αγώνων και επανέλαβε για άλλη μια φορά ότι το ΚΚΕ θα συμπαραστέκεται στους αγώνες των εκπαιδευτικών. "Τα περί κομμουνιστικού δακτύλου που ισχυρίζεται ο Ρέππας, κατέληξε ο βουλευτής του ΚΚΕ, είναι αθλιότητες που θυμίζουν άλλες εποχές".

Ο δικηγόρος Σπ. Φυτράκης, δήλωσε ότι οι συλληφθέντες διαδηλωτές άσκησαν το νόμιμο δικαίωμά τους και ότι βρισκόμαστε σε μια καταστολή εκ μέρους της κυβέρνησης και των αστυνομικών οργάνων.

Το σχέδιο της Αστυνομίας την Κυριακή ήταν, όχι μόνο να μην αφήσει τους διαδηλωτές να πλησιάσουν στο εξεταστικό κέντρο, αλλά να χτυπήσει "στο ψαχνό". Η πρώτη επίθεση των ΜΑΤ έγινε στις 6.10 π.μ., απρόκλητα, με κλομπ και χημικά, στους συγκεντρωμένους που εκείνη τη στιγμή βρίσκονταν στο σταθμό ΗΣΑΠ του Αγίου Ελευθερίου. Στις 6.30 δέχτηκαν νέα επίθεση με χημικά και κλομπ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ