Τρίτη 16 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Διώκονται για κακουργήματα!

Εννιά άτομα που συνελήφθησαν στη διάρκεια κινητοποιήσεων έξω από το εξεταστικό κέντρο στην περιοχή Αγίου Ελευθερίου στα Πατήσια, παραπέμφθηκαν για κακουργηματικά αδικήματα! Ο εισαγγελέας άσκησε χτες ποινική δίωξη για τρία κακουργήματα (! ) και έξι πλημμελήματα σε αδιόριστους καθηγητές και άλλους εργαζόμενους και φοιτητές που συμπαραστάθηκαν σε κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών, οι οποίοι εναντιώνονταν στον αντιεκπαιδευτικό διαγωνισμό του Γερ. Αρσένη.

Ο εισαγγελέας εξαντλώντας κάθε όριο αυστηρότητας άσκησε δίωξη για προμήθεια, κατοχή και κατασκευή εκρηκτικών υλών, καθώς και εμπρησμό - όλα σε βαθμό κακουργήματος - και για τα πλημμελήματα αντίσταση κατά της αρχής, εξύβριση, διακεκριμένες φθορές, παράνομη οπλοφορία, παρακώλυση συγκοινωνιών και επικίνδυνες σωματικές βλάβες.

Τα άτομα που συνελήφθησαν έξω από το Εξεταστικό Κέντρο είναι οιΕιρ. Σηφάκη,19 ετών, Νικ. Κονταξής,22 ετών, Γιάν. Νάκος,24 ετών,Ιωάν. Δροσοπούλου,20 ετών και οι τέσσερις φοιτητές, Πολ. Τζουανοπούλου,28 ετών και Ε. Πούλιου,28 ετών και οι δύο καθηγήτριες, Ειρ. Καρίμαλης,34 ετών, οικοδόμος, Ασ. Δραπανιώτου,31 ετών νηπιαγωγός και Ελ. Καλτσά,25 ετών, δημόσιος υπάλληλος. Και οι εννιά θα απολογηθούν σήμερα στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο.

Την ίδια στιγμή που οι εννιά διαδηλωτές παραπέμπονταν στον εισαγγελέα, ένας νεαρός διαδηλωτής, ο Κων. Φλώρος, συνελήφθη, επειδή αποδοκίμασε τις ενέργειες των αστυνομικών οργάνων.

Επίσης, χτες παραπέμφθηκαν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο για να απολογηθούν έξι διαδηλωτές (Αλ. Πλεμένος,Κρ. Ηλιόπουλος,Στ. Φατούρος,Γ. Καρούτσος,Δημ. Μαριόλης και Β. Αρβανίτης), αλλά η υπόθεσή τους αναβλήθηκε για τις 26 Ιουνίου, επειδή έλειπαν οι μάρτυρες κατηγορίας.

Σε δηλώσεις του χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ Στρ. Κόρακας, στο χώρο της πρώην σχολής Ευελπίδων, στα δικαστήρια, εξέφρασε τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στους συλληφθέντες διαδηλωτές, οι οποίοι εξέφραζαν την αντίθεσή τους στον αντιεκπαιδευτικό νόμο 2525/97. Οπως είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ, οι συλληφθέντες"προσπαθούσαν να πείσουν τους συναδέλφους τους έξω από τα εξεταστικά κέντρα, να μην συμμετάσχουν σ' αυτό το διαγωνισμό, ώστε να μην είναι συμμέτοχοι σ' αυτό το έγκλημα που διαπράττει η κυβέρνηση".

Παράλληλα, ο Στρ. Κόρακας κατηγόρησε την κυβέρνηση για ποινικοποίηση των αγώνων και επανέλαβε για άλλη μια φορά ότι το ΚΚΕ θα συμπαραστέκεται στους αγώνες των εκπαιδευτικών. "Τα περί κομμουνιστικού δακτύλου που ισχυρίζεται ο Ρέππας, κατέληξε ο βουλευτής του ΚΚΕ, είναι αθλιότητες που θυμίζουν άλλες εποχές".

Ο δικηγόρος Σπ. Φυτράκης, δήλωσε ότι οι συλληφθέντες διαδηλωτές άσκησαν το νόμιμο δικαίωμά τους και ότι βρισκόμαστε σε μια καταστολή εκ μέρους της κυβέρνησης και των αστυνομικών οργάνων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ