Τρίτη 16 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Ενθετο στο 1ο Μηνύματα αγωνιστικής διάθεσης

Οι σιδηροδρομικοί Β. Ελλάδας είναι αποφασισμένοι να έρθουν σε μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση και τη διοίκηση του ΟΣΕ προκειμένου να μην περάσουν τα νομοθετήματα που ακυρώνουν τις κατακτήσεις του οργανωμένου συνδικαλιστικού κινήματος, επισημάνθηκε σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε χτες το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη, στην οποία συμμετείχαν και τοποθετήθηκαν εκπρόσωποι φορέων της πόλης και πολιτικών κομμάτων.

Οπως τόνισαν τα μέλη του προεδρείου του συνδέσμου σιδηροδρομικών Β. Ελλάδας, στην κυβέρνηση σήμερα κυριαρχεί η λογική της μείωσης και του περιορισμού του σιδηροδρομικού έργου, η λογική της αποχώρησης από την αγορά των μεταφορών, ενώ σχεδιάζεται ο κατατεμαχισμός του ΟΣΕ, ώστε αύριο τα κερδοφόρα τμήματά του να παραχωρηθούν σε ιδιώτες. Επίσης οι συνδικαλιστές κατήγγειλαν ότι κυοφορούνται σχέδια επίθεσης κατά του, έτσι κι αλλιώς περιορισμένου εισοδήματος του προσωπικού, των συνθηκών και θέσεων εργασίας. Υπογράμμισαν ότι Θεωρούν αδιαπραγμάτευτο το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα του ΟΣΕ και την εξασφάλιση ασφαλούς, φθηνής και γρήγορης μεταφοράς των Ελλήνων πολιτών και των αγαθών τους, σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο τμήμα της επικράτειας.

Στη συζήτηση μεταξύ άλλων παρενέβησαν οι Γ. Κατσαρός,εκπρόσωπος της ΚΟΘ του ΚΚΕ, Αγ. Σαχίνης,υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης και Θεοδ. Κυριακίδης,οι οποίοι κατήγγειλαν την κυβέρνηση ότι άμεσα σχεδιάζει το ξεπούλημα των πλέον κερδοφόρων δραστηριοτήτων του ΟΣΕ και κάλεσαν τους εργαζόμενους να συντονίσουν τον αγώνα τους με τους εργαζόμενους σε άλλους Οργανισμούς που απειλούνται με ιδιωτικοποίηση και αλλαγή των εργασιακών σχέσεων προκειμένου να αντιμετωπίσουν με μεγαλύτερη δυναμική την ολομέτωπη κυβερνητική επίθεση κατά των δικαιωμάτων τους.

Στο μεταξύ στο Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, συζητήθηκε χτες η αγωγή του ΟΣΕ εναντίον του Συνδέσμου Σιδηροδρομικών Βορ. Ελλάδας, για να κηρυχτεί η απεργία που επρόκειτο να γίνει σήμερα παράνομη και καταχρηστική. Το δικαστήριο πρότεινε την επί δεκαήμερο αναστολή της απεργίας και μετά από αυτό, το προεδρείο του Σωματείου αποφάσισε αναστολή της σημερινής κινητοποίησης, θα συμμετέχει ωστόσο στις στάσεις εργασίας που πραγματοποιεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών την Παρασκευή, 19/6, τη Δευτέρα, 22/6 και την Τρίτη, 23/6, όπως επίσης και στην απεργία στις 24 Ιουνίου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πλήγμα για τους εργαζόμενους... (2009-09-01 00:00:00.0)
Τέθηκε ήδη σε εφαρμογή το κυβερνητικό σχέδιο (2008-07-26 00:00:00.0)
Απεργίες και μπλόκα στα τρένα του θανάτου (1999-04-23 00:00:00.0)
"Παράνομες" οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων (1999-02-20 00:00:00.0)
Στις ράγες του αγώνα οι σιδηροδρομικοί (1998-03-07 00:00:00.0)
Μήνυμα ενότητας κι αγώνα (1997-04-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ