Τρίτη 16 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εχει φανερή αιτία η βία της εξουσίας

"Ενα μέρος της ομιλίας μας, μας έχει επιβληθεί με τη... βία", είπε ο Λεων. Αυδής, όταν ήρθε η στιγμή να αναφερθεί στην ομιλία του στην έκρηξη αστυνομικής καταστολής, αλλά και την αντικομμουνιστική ρητορεία, προκειμένου να υποστηριχτεί η κυβερνητική αντι-εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και ο σχετικός διαγωνισμός του ΑΣΕΠ.

"Δύο ημέρες τώρα εκτυλίσσεται μια επιχείρηση βίας, που βέβαια δεν είναι ουρανοκατέβατη. Εχει αιτία, φανερή σε όσους ψάχνουν τις βαθύτερες αιτίες και δε μένουν στην επιφάνεια των γεγονότων. Η βία εκδηλώνεται και εντείνεται παράλληλα με την αντι-εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, τις ιδιωτικοποιήσεις, την ενεργό συμμετοχή της Ελλάδας στον ευρύτερο σχεδιασμό του ιμπεριαλισμού στην περιοχή ή ακόμη με την επίκληση... εθνικών ιδιεωδών, όπως η ΟΝΕ και οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004. Και συμβαίνει αυτό - εξήγησε ο υποψήφιος δήμαρχος - γιατί υπάρχει μεταξύ τους σχέση: Είναι η περίοδος που διανύουμε, αποφασιστική, για την υλοποίηση και εδώ της "νέας τάξης πραγμάτων"".

Μόνο που "τέλος της ιστορίας δεν υπάρχει", όπως σημείωσε ο επικεφαλής της "Αγωνιστικής Συνεργασίας για την Αθήνα". "Κονδυλοφόροι, δημοσιογράφοι και ψευτοδιανοούμενοι διαψεύστηκαν. Οι ιδεολογίες ξαναπήραν την αξία τους... Ετσι χρειάστηκε η αστυνομική βία, που εκδηλώνεται με τα ΜΑΤ. Και η ανακάλυψη, από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, πίσω από τα γεγονότα που έχουν σχέση με το μέτωπο της Παιδείας του κομμουνιστικού δακτύλου".

"Είναι, αυτά, μια παλιά ιστορία", υπενθύμισε ο Λ. Αυδής. "Πρόκειται για επανάληψη καταστάσεων που έχει ζήσει η χώρα μας. Οταν κάθε προοδευτική φωνή, όταν κάθε αντίδραση στο σκοταδισμό και το μονοπώλιο της ιδεολογίας που ασκούσε η εξουσία, αποδιδόταν σε κομμουνιστική υποκίνηση, σε σκοτεινούς κομμουνιστικούς κύκλους, οι οποίοι... ήθελαν το κακό του έθνους, της κοινωνίας, της πατρίδας, της οικογένειας, της θρησκείας"...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ