ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 23 Ιούνη 1998
Σελ. /36
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΟΛΕΪ
Αδοξο φινάλε για Εθνική

Με δύο ήττες από την Αργεντινή στη Θεσ/νίκη έκλεισε την παρουσία της στο φετινό WORLD LEAGUE η Ελλάδα. Η αποδεκατισμένη Εθνική ανδρών έχασε το Σάββατο με 1 - 3 (15 - 11, 12 - 15, 11 - 15, 13 - 15) και την Κυριακή ακόμα πιο εύκολα με 0 - 3 (5 - 15, 4 - 15, 6 - 15). Στο πρώτο παιχνίδι η Εθνική πάλεψε αλλά δεν είχε τις λύσεις που χρειάζονταν, αφού έλειπαν πολλοί τραυματισμένοι παίκτες. Επαιξαν οι: Γκιούρδας, Κυριαζής, Μποζίδης, Παπάζογλου, Μητρούδης, Χριστοφορίδης, Αλεξανδρόπουλος, Ρουσσάκης, Κουρνέτας. Σε άλλα παιχνίδια του ομίλου: Ολλανδία - Ιταλία 0 - 3 και 3 - 0. Η βαθμολογία: Ολλανδία 22, Ιταλία 19, Αργεντινή 17, Ελλάδα 14.

Στα πλέι οφ, που θα διεξαχθούν από 13 έως 15 Ιούλη στο Αλικάντε της Ισπανίας και στο Βελιγράδι θα παίξουν Ολλανδία, Βραζιλία, Ισπανία, Ρωσία (το α γκρουπ) και Γιουγκοσλαβία, Βουλγαρία, Κούβα (β γκρουπ). Η πρώτη ομάδα από τον όμιλο του Βελιγραδίου και οι δύο πρώτες από τον όμιλο του Αλικάντε θα λάβουν μέρος στα τελικά, που θα διεξαχθούν από 17 έως 19 Ιούλη στο Μιλάνο, με τη συμμετοχή και της ιταλικής ομάδας.

Στην Ιταλία ο Σαμαράς

Στην Ιταλία και στη νεοφώτιστη στην Α1 Φαλκονάρα θα συνεχίσει την καριέρα του ο Νίκος Σαμαράς. Ο παίκτης από την Ορεστιάδα υπέγραψε συμφωνητικό 1+1 χρόνια και περιμένει να οριστικοποιηθεί το διαζύγιο με την ακριτική ομάδα για να υπογράψει συμβόλαιο με τους Ιταλούς. Η διαδικασία αυτή θεωρείται τυπική, αφού η διοίκηση της Ορεστιάδας έχει αποφασίσει να διακόψει τη συνεργασία της με τον Σαμαρά.

  • Οι Κουτουλέας - Δημητρακάκος στους άνδρες και Ξερικού - Σαπάρεφσκα στις γυναίκες κέρδισαν το α τουρνουά του πανελλήνιου πρωταθλήματος μπιτς - βόλεϊ.
ΞΙΦΑΣΚΙΑ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η Νίκη Σιδηροπούλου που κέρδισε άξια το ασημένιο μετάλλιο, στο διεθνές μίτινγκ ξίφους μονομαχίας της σειράς "Κύπελλο Κόσμου" που διεξήχθη στην πόλη Κατοβίτσε της Πολωνίας.

Στον τελικό της διοργάνωσης ηττήθηκε με πολύ δυσκολία από τη Γαλλίδα Σοφί Μορεσέ Πισό με 4 - 3.

Ο Γκώνιας στη Χιχόν

Αλλος ένας Ελληνας ποδοσφαιριστής μετά τον Βασίλη Τσάρτα αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στα ισπανικά γήπεδα, αφού ο Τάκης Γκώνιας από την τρέχουσα περίοδο θα αγωνίζεται με τα χρώματα της Σπόρτινγκ Χιχόν.

Ο πρώην άσος του Ολυμπιακού και του Ηρακλή συμφώνησε με την ισπανική ομάδα για συμβόλαιο συνεργασία ενός χρόνου και θα εισπράξει 120 εκατ δρχ. Ας σημειωθεί ότι ο Γκώνιας βρέθηκε και στο στόχαστρο της ΑΕΚ, αλλά οι δυο πλευρές δεν τα βρήκαν στο οικονομικό.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΟΛΟ
Για τελικό Βουλιαγμένη και Πάτρα

Η πρωταθλήτρια Βουλιαγμένη και η Πάτρα έχουν πλέον το προβάδισμα στα προγνωστικά για την είσοδό τους στο τελικό του Κυπέλλου, αφού στους ημιτελικούς αγώνες του Σαββάτου επιβλήθηκαν του Ολυμπιακού και του Εθνικού αντίστοιχα.

Στη Βουλιαγμένη οι "μπέμπηδες" θυμήθηκαν τονκαλό τους εαυτό και επικράτησαν του Ολυμπιακού με 8-5, κάνοντας το πρώτο βήμα για την πρόκριση. Η ομάδα του Γιάννη Γιαννουρή παίζοντας με μεγάλο πάθος είχαν από την αρχή τον έλεγχο του αγώνα και δεν επέτρεψαν στους "ερυθρόλευκους" να επιβάλουν το ρυθμό τους που πραγματοποίησαν τη χειρότερη εμφάνισή τους μέχρι σήμερα. Τα εφτάλεπτα του αγώνα ήταν: 1 - 0, 3 - 3, 2 - 0, 2 - 2. Τα γκολ για τους γηπεδούχους πέτυχαν: Αφρουδάκης 3, Κουτσογιάννης 2, Μάζης 1, Μουριάδης 1, Τρμπόγιεβιτς 1. Για τον Ολυμπιακό σκόραραν: Χατζής 2, Πλατανίτης 1, Βλοντάκης 1, Θωμάκος 1.

Με το ένα πόδι στον τελικό βρίσκεται η Πάτρα, όπου επικράτησε στον Πειραιά του Εθνικού με 11 - 10. Οι Πατρινοί ήταν συνεχώς μπροστά στο σκορ και μάλιστα προηγήθηκε και με τέσσερα γκολ 10 - 6 αλλά ο Εθνικός διατήρησε τις όποιες ελπίδες, αφού με αντεπίθεση διαρκείας μείωσε στο ένα γκολ. Τα τέρματα των Πατρινών πέτυχαν οι: Λιν 4, Μπιτσάκος 3, Λυκούδης 1, Γεωργαράς Ντ 1, Κορίτσας 1, Χριστοφής 1. Για τους Περαιώτες σκόραραν οι: Καλακόνας 5, Κοκκινάκης 2, Κεχαγιάς 1, Μπλάνης 1, Ροντιόνοφ 1.

ΣΤΙΒΟΣ
Επιστροφή Σπ. Βασδέκη

Την καλύτερη επίδοση φέτος στην Ελλάδα πέτυχε ο Σπύρος Βασδέκης, που επέστρεψε μετά από αποχή ενός χρόνου στην αγωνιστική δράση. Συμμετέχοντας εκτός συναγωνισμού στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα νέων πέτυχε άλμα 7.97μ. με κανονικές συνθήκες ανέμου, 1,5 μ/δ. Στον ίδιο αγώνα ο Δ. Χατζόπουλος έκανε άλμα 7.98μ., με ευνοϊκό άνεμο όμως 3 μ/δ ενώ είχε επίδοση 7.86μ. με αντίθετο άνεμο 0,6 μ/δ.

Στα 400 εμπ. η Χριστίνα Πανάγου παρά τα λάθη της πέτυχε χρόνο 58.81

Πρωταθλητής Ελλάδας ήταν ο ΠΓΣ στους νέους με 138 β. και στις νεάνιδες με 182 β.

  • Σε διεθνές μίτινγκ στην Κων/πολη ο Μάγος πήρε την πρώτη θέση στα 110 εμπ. με 13.84 (καλύτερη φέτος επίδοση στην Ελλάδα). Πρώτη ήταν και η Τσικούνα στο δίσκο με 61.20.

Τη δυσαρέσκειά του προς την ΕΟΚ και την ΕΣΑΚ εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών μπάσκετ σχετικά με το νέο μέτρο που μελετάει η Ομοσπονδία, το οποίο θα απαγορεύει στους προπονητές να σηκώνονται από τον πάγκο κατά τη διάρκεια ενός αγώνα.

Διαζύγιο στην ΕΠΑΕ

"Τα 'σπασαν" Σφακιανάκης - Μητρόπουλος. Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της ΕΠΑΕ και προκήρυξε εκλογές. Διαφωνεί ο αντιπρόεδρος

Την ώρα που το ενδιαφέρον των ποδοσφαιρόφιλων κορυφώνεται με τα δρώμενα στη Γαλλία, οι Ελληνες παράγοντες εξακολουθούν τις διαμάχες με σκοπό τον έλεγχο του αθλήματος στη χώρα μας. Τα συμφέροντα που δημιούργησαν έναν φαύλο κύκλο, τον συντηρούν αδιαφορώντας για τις συνέπειες. Ετσι χτες ο πρόεδρος της ΕΠΑΕ, Σ. Σφακιανάκης, δήλωσε παραίτηση, ζήτησε και προκήρυξε εκλογές αλλά μαζί του διαφώνησε ο ισχυρός άνδρας και αντιπρόεδρος της Ενωσης, Β. Μητρόπουλος... Σήμερα συνεδριάζει το ΔΣ, θα πάρει θέση και μετά θα δοθεί εκ νέου συνέντευξη Τύπου.

Στη συνέντευξη που έδωσε ο Σ. Σφακιανάκης, επιτέθηκε κατά πάντων αποστασιοποιούμενος ταυτόχρονα από τους μέχρι τώρα συνεργάτες του δηλώνοντας: "Πολλοί δεν κράτησαν το λόγο τους. Εγώ δε θα συνδέσω τ' όνομα μου με το δικό τους"... Οσο για το αν θα διεκδικήσει ξανά την προεδρία, τόνισε: "μόνο αν μου το ζητήσουν και οι 18 ομάδες".

Υποστήριξε πως αυτή τη φορά η παραίτησή του είναι οριστική (θα την καταθέσει σήμερα), κάλεσε τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ να κάνουν το ίδιο και πρότεινε τη διενέργεια στις 6 Ιουλίου εκλογοαπολογιστικής ΓΣ.

Ο Β. Μητρόπουλος χαρακτήρισε αστειότητες τα παραπάνω και επισήμανε πως ο Σφακιανάκης "δεν μπορεί να υποχρεώσει κανένα σε παραίτηση ούτε να προκηρύξει εκλογές". Η απάντηση του Σφακιανάκη ήταν η εξής: "ξέρω ότι είναι νομικά αβάσιμα και παράτυπα, αλλά μετράει η ουσία" που είναι η διοικητική δυσλειτουργία και οι διαμάχες.

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ
Ασημένια πεντάλ

Αλλη μια διεθνής επιτυχία για τον ελληνικό αθλητισμό σημειώθηκε από την εθνική ομάδα πίστας της ποδηλασίας όπου σε αγώνα της σειράς για το Κύπελλο κόσμου που διεξήχθη στην πόλη Ιέρ της Γαλλίας, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο.

Οι πρωταθλητές μας Γιώργος Χειμωνέτος, Λάμπρος Βασιλόπουλος, Δημήτρης Γεωργαλής κάλυψαν τη διαδρομή σε χρόνο 46.854 πίσω από τη διοργανώτρια Γαλλία που με χρόνο 45.935 πήρε το χρυσό μετάλλιο, ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε η Βρετανία με 47.312.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είναι έτοιμο να εκπροσωπήσει τα ελληνικά χρώματα τον Αύγουστο, στα πλαίσια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Πίστας, στην πόλη του Μπορντό.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ