ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 9 Ιούλη 1998
Σελ. /36
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2004
Φουσκώνουν τα πορτοφόλια της εκδοτο-εργολαβικής ολιγαρχίας

Συγκέντρωση στις Τζιτζιφιές της "Δημοκρατικής Δημοτικής Ενότητας Καλλιθέας", όπου μίλησαν ο υποψήφιος πρόεδρος της Διευρυμένης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθήνας - Πειραιά της ΝΑΣ, Σπ. Χαλβατζής και ο υποψήφιος δήμαρχος Καλλιθέας, Αριστείδης Αβραμίδης

Ας αντιδράσουμε αποτελεσματικά, όσο είναι καιρός.Με αυτά τα λόγια ο υποψήφιος πρόεδρος της διευρυμένης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθήνας - Πειραιά της ΝΑΣ, Σπ. Χαλβατζής,κάλεσε χτες βράδυ, από την Καλλιθέα, το λαό να παλέψει ενάντια στα ντόπια και ξένα συμφέροντα, ενάντια στην υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της πόλης, που δέχεται πλέον τη "χαριστική βολή" με τη διοργάνωση, όπως προωθείται, των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα.

Στη διάρκεια της μαζικής συγκέντρωσης που διοργάνωσε η "Δημοκρατική Δημοτική Ενότητα Καλλιθέας" (ΔΔΕ), στις Τζιτζιφιές για τις "επιπτώσεις από τους Ολυμπιακούς Αγώνες στους ελεύθερους χώρους" - όπου είχε προσκληθεί και ο επικεφαλής της ΝΑΣ - κοινή ήταν η διαπίστωση ότι τα έργα που προγραμματίζονται για τη διεξαγωγή των αγώνων θα υποβαθμίσουν ακόμη περισσότερο την περιοχή και θα αποκόψουν το λαό από την παραλία και τους άλλους ελεύθερους χώρους, που έχουν μπει στο στόχαστρο των επενδυτών. Γιατί όπως είπε και ο υποψήφιος δήμαρχος της ΔΔΕ, Αριστείδης Αβραμίδης,"ούτε καν το οπτικό πεδίο προς τη θάλασσα ανοίγει, αφού το καταστροφικό μπάζωμα που υπάρχει ενισχύεται. Την ίδια ώρα η αυτοχρηματοδότηση απαγορεύει αυτόματα την ελεύθερη χρήση των έργων από το λαό μετά το πέρας των αγώνων. Οσο για τα έργα κοινωνικής υποδομής, που απουσιάζουν και αποτελούν πάγια αιτήματά μας, παραμένουν χρονίζοντα"...

Αναφερόμενος ειδικά στο θέμα του Ιπποδρόμου, ο υποψήφιος δήμαρχος υπενθύμισε την πάγια θέση της παράταξης να μην οικοδομηθεί, παρά μόνο να κατασκευαστούν τα δύο από τα τρία γυμναστήρια που προγραμματίζονται, με χαμηλό ύψος (συντελεστή 0,1) και ο χώρος να αξιοποιηθεί για πράσινο.

Τα σημαντικότερα έργα - είπε χαρακτηριστικά ο Σπ. Χαλβατζής - επιβεβαιώθηκε ήδη από τα πιο επίσημα χείλη, ότι θα κατασκευαστούν με αυτοχρηματοδότηση. "Πρόκειται για αποθέωση της λογικής των ιδιωτικοποιήσεων στην παραγωγή των δημόσιων έργων και παρέκκλισης όλων των βασικών διατάξεων της εθνικής, αλλά και της ΕΟΚικής νομοθεσίας για τα δημόσια έργα".

Αφού αναφέρθηκε στην "εγκληματική" προχειρότητα των αρμοδίων στη χωροθέτηση των εγκαταστάσεων, όπως αυτή υπήρχε στο φάκελο διεκδίκησης, και η οποία ομολογείται πλέον ανοιχτά, ο επικεφαλής της ΝΑΣ τόνισε, ότι "και οι τυχόν αλλαγές στις χωροθετήσεις έργων σε τίποτε δεν αλλάζουν το μεγάλο περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελείται στην Αττική, με την ωμή παραβίαση των βασικών προβλέψεων και κατευθύνσεων του Ρυθμιστικού Σχεδίου της Αθήνας που γίνεται". Η εμμονή της κυβέρνησης στο αττικό, κεντρικό μοντέλο, επειδή έτσι συμφέρει το μεγάλο κεφάλαιο, απαγορεύει οποιαδήποτε ουσιαστική βελτίωση επισήμανε ο Σπ. Χαλβατζής.

Αναφερόμενοι στις επιπτώσεις που θα έχουν τα έργα στην περιοχή της Καλλιθέας και του Φαλήρου, τόσο ο Σπ. Χαλβατζής όσο και ο Αρ. Αβραμίδης τόνισαν ότι οι παρεμβάσεις και οι δραστηριότητες που δρομολογήθηκαν θα οδηγήσουν στην ακόμα μεγαλύτερη απομόνωση των κατοίκων από το φυσικό τους χώρο. Μέσα σε μια τέτοια κατάσταση τα έργα, ειδικότερα, στην παραλία του Σαρωνικού αποκόπτουν οριστικά τη μοναδική διέξοδο των κατοίκων της "ενδοχώρας" προς τη θάλασσα και τους στερούν από μια μεγάλη όαση ανάσας, δροσιάς και ξεκούρασης, αθλητισμού και πολιτισμού. Οι νέες δραστηριότητες που θα αναπτυχθούν, θα προσελκύσουν μεγάλο αριθμών χρηστών, δημιουργώντας έτσι μόνιμη επιβάρυνση για όλη την περιοχή.

"Τι πρέπει, λοιπόν, να γίνει" έθεσε το ερώτημα ο Σπ. Χαλβατζής. "Να υιοθετήσουμε μπροστά στην απειλή την άποψη που διατυπώθηκε για τον Ιππόδρομο: "καλύτερα τ' άλογα απ' τα παράλογα"; Η να πορευτούμε στη λογική του συμβιβασμού, όπως προτείνει η ομάδα επιστημόνων του Πολυτεχνείου, που λέει: "αφού δεν μπορούμε να αποφύγουμε την καταστροφή, ας την περιορίσουμε""; Η ΝΑΣ υποστηρίζει ότι ούτε το ένα πρέπει να δεχτεί ο λαός, ούτε το άλλο, συνέχισε. "Η μόνη λογική που μπορεί και πρέπει, κατά την άποψή μας, να ασπαστεί το μαζικό και λαϊκό κίνημα είναι η αταλάντευτη, μαζική, μαχητική εναντίωσή του σε κάθε απόπειρα παραπέρα υποβάθμισης της ποιότητας ζωής των κατοίκων της πόλης.Και ταυτόχρονα να αναπτυχθεί η πάλη για την έναρξη της αντίστροφης πορείας, που θα σηματοδοτήσει παρεμβάσεις για την αναβάθμιση του περιβάλλοντος και της ζωής των εργαζομένων. Πάλη ενάντια στα μεγάλα ξένα και ντόπια συμφέροντα. Ενάντια στη νέα "Μεγάλη Ιδέα" που μπορεί βέβαια, να μη φουσκώνει τα μυαλά των συμπολιτών μας, αλλά είναι σίγουρο πως θα φουσκώσει τα πορτοφόλια της εκδοτο-εργολαβικής ολιγαρχίας.Ας αντιδράσουμε αποτελεσματικά, όσο είναι καιρός".

ΤΑΥΡΟΣ
Οι συνταξιούχοι στηρίζουν Παν. Βακαλόπουλο

Συνάντηση - συγκέντρωση σήμερα στις 8 μ.μ. στο Δημαρχείο

"Είναι πάντα παρών. Σε όλους τους μέχρι τώρα αγώνες μας, με την παρουσία του στα υπουργεία και όπου του έχουμε ζητήσει... " Οι συνταξιούχοι του Ταύρου δεν έχουν ανάγκη να ψάξουν. Εχουν το δικό τους δήμαρχο - όπως και η πόλη στο σύνολό της άλλωστε - και θα τον συναντήσουν για μια ακόμη φορά αύριο.

Ετσι η Επιτροπή Συνταξιούχων Ταύρου για τη στήριξη της νέας υποψηφιότητας του δημάρχου Ταύρου Παναγιώτη Βακαλόπουλου οργανώνει σήμερα στις 8 μ.μ. συνάντηση - συγκέντρωση, στο δημαρχείο, με τον ίδιο και τους συνεργάτες του, όπου καλεί όλους τους συνταξιούχους της πόλης.

"Εμείς που ιδρύσαμε την Επιτροπή - τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση - και είμαστε πάρα πολλοί, για να υποστηρίξουμε και πάλι, τον δήμαρχο όλων των Ταυριωτών, τον Παναγιώτη Βακαλόπουλο και τους συνεργάτες του, που όλα αυτά τα χρόνια μάς συμπαραστάθηκε και μας συμπαραστέκεται, ξέρουμε πως ήταν πάντα παρών. Ανήκουμε σε όλους τους χώρους της πολιτικής. Οταν όμως μιλάμε, για δημοτικές εκλογές, πρέπει να αφήνουμε στην άκρη την πολιτική μας ιδιότητα και σαν κριτήριο να έχουμε πάντα την προσφορά του κάθε υποψήφιου δημάρχου. Και η ζωή έχει δείξει ότι θα πρέπει να ψηφίσουμε όλοι και πάλι τον καταξιωμένο και αγωνιστή Παν. Βακαλόπουλο. Γιατί, ό,τι απολαμβάνουμε σήμερα τα έχει πετύχει με τους καθημερινούς ανυποχώρητους αγώνες του, μαζί με τους συνεργάτες του, όλοι γέννημα θρέμμα Ταυριώτες. ΚΑΠΗ, πλατείες, το πάρκο του Στρατού, τα Σφαγεία τώρα και τόσα άλλα που θα μας προσφέρουν ακόμα. Και το λέμε αυτό γιατί εκτιμάμε ότι έχουν την ίδια αγωνιστική διάθεση, όπως όταν πρωτοπήραν το δήμο το 1978, πριν είκοσι ολόκληρα χρόνια και μας πρόσφεραν από τότε μία πραγματικά ανθρώπινη πόλη και ζωή".

"Για όλα τα παραπάνω και πολλά άλλα που θα συζητήσουμε όλοι μαζί - για τα οποία θα δεσμευτεί σε ό,τι δεχτεί και γραφτά, όπως κάνει πάντα και όχι με λόγια όπως κάνουν άλλοι - από την αυριανή συνάντηση δεν πρέπει να λείψει κανένας"!

Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ - Ν. ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ
Πολύτιμη αγωνιστική πείρα

Για να αλλάξουν οι συσχετισμοί σ' αυτές τις δημοτικές εκλογές και να αναδειχτούν αιρετοί που θα σταθούν κοντά στους πολίτες η Επιτροπή που συγκρότησαν αντιστασιακοί για τη στήριξη των υποψηφίων δημάρχων στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα, Μάκη Γεωργούτη και Σταύρο Πολίτη αντίστοιχα, καλεί όλους τους αντιστασιακούς να στρατευτούν δίπλα τους και να αξιοποιήσουν την αγωνιστική τους πείρα.

"Η επικείμενη μάχη των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, όπως σημειώνουν οι αντιστασιακοί, έχει ιδιαίτερη πολιτική σημασία γιατί θα κριθεί αν ανατραπεί η σημερινή κατάσταση, αν θα αντισταθούμε στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, τη συρρίκνωση των κοινωνικών υπηρεσιών και παροχών". Γι' αυτούς τους λόγους η Επιτροπή Αντιστασιακών υποστηρίζει τις δημοτικές κινήσεις "Δημοκρατική Συνεργασία" με επικεφαλής τον Μ. Γεωργούτη στη Νέα Φιλαδέλφεια και "Δημοτική Κίνηση" με τον Στ. Πολίτη στη Νέα Χαλκηδόνα.

Το κείμενο υποστήριξης υπογράφουν οι Νίτσα Παπανικολάου,Γ. Πατσιούρας,Μαίρη Σταθάκου,Ρ. Αρσένης,Χ. Πλέσσας,Π. Σφαντός,Γ. Καντζιούρας,Αντζελα Καντζιούλα,Π. Χελιώτης,Κ. Χελιώτη,Ι. Πάλλης,Δ. Κοντός,Κ. Ζώτος,Μαρουσώ Ζώτου,Μαρία Σουρτζή,Ερσαλία Σιαμπαλή,Δέσποινα Στεφανάτου,Η. Χριστοφιλόπουλος και Λ. Ταμουρίδης.

Το εκλογικό της κέντρο εγκαινιάζει η Δημοτική Ενωτική Κίνηση Χαϊδαρίου τη Δευτέρα 13 Ιούλη στις 8.30 το βράδυ. Το εκλογικό κέντρο βρίσκεται στις οδούς Στρατάρχη Καραϊσκάκη και Δαβάκη.

Δραστηριότητες Δημοτικών Κινήσεων

Νέα Σμύρνη: Η "Δημοτική Πρωτοβουλία" διοργανώνει συγκέντρωση, σήμερα στην πλατεία Σκατζουράκη στις 8 μ.μ., όπου θα μιλήσει ο υποψήφιος δήμαρχος Γ. Κωνσταντινίδης.Εκ μέρους της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας" θα χαιρετίσει ο Ν. Μπατιστάτος.

Ετεροδημότες: Η Επιτροπή Ετεροδημοτών Λέσβου - Λήμνου του ΚΚΕ προσκαλεί όλα τα μέλη και τους φίλους του Κόμματος, σήμερα και ώρα 7 μ.μ., στα γραφεία της (Βερανζέρου και Κοτοπούλη, κτίριο ΚΟΑ), σε σύσκεψη με θέμα: "Νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές 1998". Στη σύσκεψη θα μιλήσουν ο βουλευτής του ΚΚΕ Στρατής Κόρακας,ο υποψήφιος νομάρχης Λέσβου Βαγγέλης Παλαιολόγος.

Καισαριανή: Σήμερα, στις 7 μ.μ., κλιμάκιο της "Ενωτικής Αγωνιστικής Πορείας Καισαριανής",με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Γ. Κατημερτζή, θα πραγματοποιήσει περιοδεία στην περιοχή του Σκοπευτηρίου.

Αίγινα: Η "Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση" διοργανώνει συγκέντρωση - συζήτηση με θέμα τις δημοτικές εκλογές, αύριο στις 9 μ.μ., στην ταράτσα του κτιρίου Μουσουλέα. Στη συγκέντρωση θα παραβρεθεί και η Ελπίδα Παντελάκη,υποψήφια νομάρχης Πειραιά της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας".

Ανω Λιόσια: Η "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία Δυτικής Αττικής" διοργανώνει συγκέντρωση - συζήτηση, με θέμα την ύπαρξη της χωματερής στη Δυτική Αττική, τη Δευτέρα 13 Ιουλίου, στις 7 μ.μ., στο Πολιτιστικό Καφενείο του Δήμου Ανω Λιοσίων.

Ζωγράφου: Λαϊκή συγκέντρωση με θέμα τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα των δημοτών, διοργανώνει η "Δημοτική Πρωτοβουλία Ζωγράφου" την Τετάρτη 15 Ιούλη,στις 8 μ.μ., στην πλατεία Ανοιξης (3η στάση Ζωγράφου). Στη συγκέντρωση θα μιλήσει ο Νίκος Παπακωνσταντίνου.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ