ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 11 Ιούλη 1998
Σελ. /32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΥΒΟΙΑ - ΒΟΙΩΤΙΑ
"Κρανίου τόπος"...

Τα αποκα'ϊδια μιας ζωής προσπαθούν να μαζέψουν οι κάτοικοι των δύο νομών, που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές. Ξεχείλισε η οργή και η αγανάκτηση προς την κυβέρνηση. Περιοδεία του βουλευτή του ΚΚΕ Μήτσου Κωστόπουλου στις περιοχές που καταστράφηκαν

Τρεις άνθρωποι νεκροί, εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα αποτεφρωμένων καλλιεργειών και δάσους, χιλιάδες ζώα καμένα, δεκάδες σπίτια κατεστραμμένα, εκατοντάδες περιουσίες στάχτη, δεν αποτελούν παρά τον τραγικό απολογισμό της "κόλασης" που έζησαν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο οι Νομοί Εύβοιας και Βοιωτίας, από τρεις καταστροφικές πυρκαγιές και όχι περισσότερες, όπως θέλουν να τις παρουσιάζουν τα κυβερνητικά επιτελεία.

Τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά αν υπήρχε το - εδώ και τρία χρόνια - εξαγγελθέν "Ειδικό πρόγραμμα δασοπροστασίας για την Εύβοια". Τότε ο πόνος, η θλίψη, η απόγνωση που διακατέχει χιλιάδες κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών της Εύβοιας (Αυλίδα, Πισσώνας, Πούρνος, Θεολόγος, Αφράτι, Φύλλα και Ερέτρια) και της Βοιωτίας (Πρόδρομος, Δόμβραινα, Θίσβη, Ξηρονομή) ίσως δεν υπήρχαν.

Σήμερα, μια βδομάδα μετά, με οργή και αγανάκτηση, οι κάτοικοι των περιοχών αυτών προσπαθούν να μαζέψουν τα συντρίμμια που τους δημιούργησαν οι ευθύνες άλλων, κάνοντας τον απολογισμό τους. Το αν θα τα καταφέρουν εξαρτάται από τους ίδιους, αν μετατρέψουν τη δικαιολογημένη οργή και αγανάκτησή τους "σε συντονισμένες ενέργειες και αγώνα για την πλήρη και ολόπλευρη αποκατάσταση", όπως τόνισαν επανειλημμένα τα κλιμάκια των Νομαρχιακών Επιτροπών Εύβοιας και Βοιωτίας και ο βουλευτής του ΚΚΕ Μ. Κωστόπουλος,στις απανωτές συναντήσεις τους με τους πυρόπληκτους κατοίκους και τους κοινοτάρχες στην Παραλία Αυλίδας,στο Αφράτι,τα Φύλλα στην Εύβοια, αλλά και τις Κοινότητες Θίσβης,Δόμβραινας,Ξηρονομής και Θεσπιών στη Βοιωτία, κατά τη διάρκεια της προχτεσινής ολοήμερης περιοδείας τους στις περιοχές αυτές.

Γιατί τι έχουν να πουν οι κάθε είδους "αρμόδιοι" κυβερνητικοί και μη, για τα 200.000 στρέμματα καμένης γης, τα 4.000 αιγοπρόβατα που κάηκαν, τα δεκάδες χιλιάδες ελαιόδεντρα. Τι θα δώσουν στον Κ. Ζαχαριά και τον Κ. Βλάχο από τα Φύλλα Εύβοιας που έχασαν 2.000 "ζωντανά" (730 ο πρώτος και 1.200 ο δεύτερος) μέσα στο δάσος του "Γέροντα" και τώρα τους επιδοτούν μόνο 200.

Ο 75χρονος Β. Σεπετής και η γυναίκα του Βασιλική,από το ίδιο χωριό, έχασαν βιος και σπίτι και σώθηκαν "ως εκ θαύματος", στην προσπάθειά τους να σώσουν τα "έρμα" γιατί ήταν η ζωή τους. Η Φωτεινά Καρβελά έμεινε με τα ρούχα που φόραγε και δεν έχει αλλαξιά, όπως λέει η ίδια.

Στην Εύβοια ο βουλευτής Μ. Κωστόπουλος, με το κλιμάκιο της ΝΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής το γραμματέα Θαν. Παππά και τον υποψήφιο νομάρχη και νομαρχιακό σύμβουλο Δ. Ραχιώτη,ξεκίνησε από την Παραλία Αυλίδας, όπου η φωτιά έκαψε 3.000 στρέμματα πευκοδάσους και άλλων εκτάσεων, 3.000 ελαιόδεντρα, 15 σπίτια 1ης και 2ης κατοικίας, αλλά και πολλές κολόνες της ΔΕΗ. Η απουσία κρατικής παρέμβασης και ο κοινοτάρχης Ν. Σταματίου συγκεντρώνουν τα πυρά των πληγέντων εδώ. Ο ίδιος, βέβαια, ενημερώνοντας τον βουλευτή και την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, είπε ότι το νερό ύδρευσης το αγοράζει η κοινότητα από ιδιώτη, γιατί η ΕΥΔΑΠ δεν του παραχωρεί νερό παρότι έχει έτοιμη τεχνικοοικονομική και περιβαλλοντική μελέτη.

"Μόνοι μας παλεύαμε με τη φωτιά. Ούτε νερό είχαμε, ούτε ρεύμα", λένε οι κάτοικοι.

Σε Αφράτι - Φύλλα

Επόμενος σταθμός της περιοδείας ήταν οι Κοινότητες Αφρατίου και Φύλλων,που μαζί με τις Κοινότητες Πισσώνα (όπου ξεκίνησε η φωτιά από τη θέση "Πολυτήρα" κοντά στις εγκαταστάσεις Μιμίκου), Πούρνου, Θεολόγου και περιοχών Ερέτριας υπέστησαν τις μεγαλύτερες καταστροφές.

Οι κάτοικοι δεν έχουν συνέλθει ακόμα και μεταφέρουν στο κλιμάκιο του ΚΚΕ τις στιγμές που έζησαν, χωρίς καμιά βοήθεια. "Αν υπήρχε πυροφυλάκιο, αν ήταν αυτοκίνητο πυροσβεστικό όπως κάθε χρόνο στο τάδε σημείο θα την είχαμε προλάβει τη φωτιά".

Ο βουλευτής και το κλιμάκιο του ΚΚΕ είδαν από κοντά τα καμένα δάση. Εντονη ήταν η οσμή του καμένου ξύλου και των καμένων γιδοπροβάτων. Χίλια διακόσια έχασε ο Κ. Βλάχος,730 ο Κ. Ζαχαρίας,60 ο Β. Σερέτης.Το καμάρι της φύσης, το δάσος του "Γέροντα", στάχτη.

"Το ΚΚΕ", τόνισε ο Μ. Κωστόπουλος, "θα είναι κοντά σας, θα κάνει ό,τι περνάει απ' το χέρι του για να πάρετε αυτά που χάσατε. Είναι υποχρέωση της κυβέρνησης και του κράτους. Εχουν ευθύνες γιατί ψήφισαν και εφάρμοσαν ένα σχεδιασμό που το μόνο που εξυπηρετεί είναι τους οικοπεδοφάγους, τους καταπατητές και την εμπορευματοποίηση της γης. Εμείς προτείνουμε και επιμένουμε να υλοποιηθεί το πόρισμα για τον Ενιαίο Φορέα Δασοπροστασίας". "Είσαστε οι μοναδικοί που ήρθατε, περιμένουμε πολλά από εσάς", είναι η απάντηση. "Η συντονισμένη πάλη και οι κοινές ενέργειες μπορούν να έχουν αποτέλεσμα", επισημαίνει ο βουλευτής. "Πρέπει η κυβέρνηση να αποζημιώσει στο ακέραιο τους πληγέντες από το Αποθεματικό Ταμείο και σε αυτό θα επιμείνουμε εμείς". Τη δέσμευση ότι το πρόβλημα θα φέρει σε έκτακτο Νομαρχιακό Συμβούλιο, άμεσα, έδωσε ο νομαρχιακός σύμβουλος Δ. Ραχιώτης.

Στη Βοιωτία

Πάνω από 50.000 στρέμματα δασικής έκτασης κάηκαν στον Ελικώνα, χιλιάδες ελαιόδεντρα κάηκαν και το "θαύμα της φύσης" (κατά τον πρόεδρο της Κοινότητας Θίσβης), το δάσος του "Πευκιά", δεν υπάρχει πια.

Μόνο στην Κοινότητα Δόμβραινας, που έχει τελειώσει η καταγραφή, χάθηκαν απ' την πυρκαγιά 15.000 στρέμματα δασικής έκτασης, 2.000 ελαιόδεντρα, 700 αιγοπρόβατα, 200 κυψέλες με μελισσοσμήνη, 7 ποιμνιοστάσια με ποσοστό ζημιάς 100%, 50 στρέμματα σιτηρά και 2 στρέμματα αμπελώνες.

Μ' αυτή την κατάσταση ήρθε αντιμέτωπο το κλιμάκιο του ΚΚΕ με τον βουλευτή Μ. Κωστόπουλο,τον γραμματέα της ΝΕ Βοιωτίας Π. Μπακόλα και την υποψήφια δήμαρχο Θήβας της "Δημοτικής Αγωνιστικής Κίνησης" που επισκέφτηκαν και συζήτησαν με κατοίκους των Κοινοτήτων Θίσβης, Δόμβραινας και Ξηρονομής, την Πέμπτη το απόγευμα.

Κοινός παρονομαστής των προβλημάτων, που άκουσε η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, ήταν η έλλειψη οργάνωσης και σχεδιασμού αντιμετώπισης της πυρκαγιάς, η έλλειψη προσωπικού, η εγκατάλειψη των πυροφυλακίων.

Οι κάτοικοι, ενεργώντας κατά βούληση, όπως είπαν, έσωσαν ό,τι μπορούσαν, ενώ ο κτηνοτρόφος Κ. Φιλιππής την ημέρα της πυρκαγιάς αναγκάστηκε να πέσει στο πηγάδι για να σωθεί απ' τη φωτιά που τον έζωσε "στην προσπάθειά μου να σώσω τα 400 γιδοπρόβατά μου" όπως μας δήλωσε.

Κάλεσμα προς το λαό της περιοχής να στείλουν μήνυμα αντίστασης προς την κυβέρνηση και τα κόμματα εκείνα που υπέταξαν τα συμφέροντα της χώρας, τα συμφέροντα του λαού, στη διαβόητη Συνθήκη του Μάαστριχτ, στη σύγκλιση προς την ΟΝΕ, απεύθυνε από το βήμα της συγκέντρωσης στις Θεσπιές, μιλώντας προχτές το βράδυ, ο βουλευτής του ΚΚΕ Μ. Κωστόπουλος.

Με αφορμή "τα χιλιάδες στρέμματα δάσους που έγιναν στάχτη" ο βουλευτής του ΚΚΕ, καταθέτοντας την πρόταση του Κόμματος, κάλεσε το λαό στη δημιουργία μετώπου, ικανού όχι μόνο να προστατέψει τα δάση, αλλά να αντιστρέψει τα πράγματα.

"Να απαιτήσουμε", τόνισε, "και να επιβάλουμε ολοκληρωτική αποζημίωση και όχι ψίχουλα για όλους εκείνους που καταστράφηκαν και έμειναν μόνο με τα ρούχα που φοράνε. Να απαιτήσουμε και να επιβάλουμε ότι στους χώρους των καμένων δασών δε θα μπει ούτε ένα τούβλο. Να πούμε ότι δε θέλουμε λόγια παρηγοριάς σαν κι αυτά που ακούσαμε προχτές στο Πέραμα και επιταγές πολιτικαντισμού, αλλά έργα αποκατάστασης".

Αναφερόμενος στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, ο Μ. Κωστόπουλος σημείωσε: "Δε χρειάζεται να πούμε και να αναλύσουμε τι πρέπει να γράφει αυτό το μήνυμα του λαού, ποιο ψηφοδέλτιο να πάρει ο κάθε πολίτης όπου και αν ανήκει και με δύναμη, αποφασιστικότητα να το ρίξει στην κάλπη. Απλά να υπογραμμίσουμε, κατέληξε, ότι δεν πρέπει να επιτρέψει ο λαός, και με την ψήφο του στις δημοτικές εκλογές, να φυσήξει και άλλος αέρας στα πανιά των αντεργατικών, αντιλαϊκών δυνάμεων. Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν".

ΕΝΩΣΗ ΔΑΣΟΛΟΓΩΝ
Ολα γίνονται για να περάσει το δασοκτόνο νομοσχέδιο

Τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης επιδιώκει η κυβέρνηση με την επίθεση που έχει αναπτύξει το τελευταίο χρονικό διάστημα, σε βάρος των δασολόγων, τους οποίους κατηγορεί για συντεχνιασμό, όσον αφορά τις θέσεις τους για τη μεταβίβαση της ευθύνης για τη δασοπυρόσβεση από τη Δασική Υπηρεσία (ΔΥ) στο Πυροσβεστικό Σώμα. Αυτό τονίζει, με χτεσινή της ανακοίνωση η Πανελλήνια Ενωση Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΕΔΔΥ), σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι θεωρεί ερασιτεχνική και επικίνδυνη "καινοτομία" τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων της δασοπυρόσβεσης στην Πυροσβεστική.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι "ο υπουργός Γεωργίας, του οποίου η παραίτηση έχει ζητηθεί, ασκεί αντιδασική και εμπρηστική πολιτική με την ταυτόχρονη προώθηση του νομοσχεδίου για το ιδιοκτησιακό στο Θερινό Τμήμα της Βουλής. Το ανωτέρω νομοσχέδιο χρησιμοποιεί σαν προπέτασμα καπνού τους δασικούς χάρτες και το ειδικό ταμείο δασών, αλλά η πρόθεσή του είναι να αποχαρακτηρίσει εκατομμύρια στρέμματα δασικών εκτάσεων.Η πρόθεση αυτή φαίνεται και από την εισηγητική έκθεση, αλλά και από τις ανεύθυνες δηλώσεις του Σ. Τζουμάκα ότι ο ν.998 περί προστασίας των δασών - ένας βασικός νόμος κατ' επιταγή του Συντάγματος - είναι δήθεν προϊόν συντεχνίας των δασολόγων και για το λόγο αυτόν δεν εφαρμόστηκε".

Η κυβέρνηση και το υπουργείο Γεωργίας αγνόησαν για χρόνια και δεν εφάρμοσαν σκόπιμα το πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής, ενώ ποτέ δεν οργάνωσαν τον ενιαίο φορέα δασοπροστασίας.

Με αφορμή τις "αντιπαραθέσεις" ανάμεσα σε πυροσβέστες και δασικούς που έχουν τροφοδοτήσει ορισμένα ΜΜΕ, τονίζει ότι "δεν επιθυμούμε καμία αντιπαράθεση με το Πυροσβεστικό Σώμα. Γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει το ΠΣ να αντεπεξέλθει στο έργο που ανέλαβε εξαιτίας και της επιλεγμένης από την κυβέρνηση ηγεσίας του, όπως επίσης και τις εγγενείς αδυναμίες του. Είναι, γνωστό, επίσης ότι δε διαθέτει τη στοιχειώδη επιστημονική υποδομή και την προαπαιτούμενη σύνδεση με το δασικό χώρο. Η κύρια ευθύνη αυτής της επιλογής ανήκει στον υπουργό Γεωργίας και στην κυβέρνηση, τους οποίους είχαμε προειδοποιήσει για τις πιθανές καταστροφικές συνέπειες αυτού του εγχειρήματος. Δεν είναι ώρα να ελθουμε σε αντιπαράθεση με το ΠΣ για τεχνικά ζητήματα".

Η Ενωση Πυροσβεστών Αττικής

Σε σχέση με αυτό το θέμα χτεσινή ανακοίνωση της Ενωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Αττικής (ΕΥΠΣΠΑ) αναφέρει πως "θέλουμε να τονίσουμε ότι διαχωρίζουμε τη θέση μας από οποιονδήποτε συντηρεί τη στείρα και επικίνδυνη τελικά, για τα δάση μας, αντιπαράθεση, μεταξύ υπαλλήλων της Πυροσβεστικής και της Δασικής, δυο καθ' ύλην αρμόδιες για τη δασοπυρόσβεση υπηρεσίες. Τέτοια γεγονότα κάνουν τους εμπρηστές, οικοπεδοφάγους και καταπατητές δημόσιας γης να τρίβουν τα χέρια τους. Εμείς πιστεύουμε ότι το πρόβλημα είναι κοινό και απαιτείται η στενή και ειλικρινής συνεργασία μεταξύ ΠΣ και ΔΥ και άλλων εμπλεκομένων φορέων χωρίς τάσσεις ηγεμονισμού και επαγγελματικού σοβινισμού".

Οσον αφορά τις πυρκαγιές του περασμένου Σαββατοκύριακου η ΕΥΠΣΠΑ θεωρεί ότι πέρα από τον μεγάλο αριθμό των πυρκαγιών και των δυσμενέστατων καιρικών συνθηκών, οι κυριότεροι λόγοι που συνέβαλαν στη δημιουργία αυτής της τραγωδίας είναι ότι δεν ήταν ενδεδειγμένος ο χρόνος μεταβίβασης των αρμοδιοτήτων για τη δασοπυρόσβεση στο ΠΣ. Το σχετικό νομοσχέδιο ψηφίστηκε περί τα τέλη Μάη, αρχή της αντιπυρικής περιόδου. Επίσης άλλοι λόγοι είναι το μη επαρκές νομοθετικό πλαίσιο προστασίας της δασικής γης από καταπατητές και οικοπεδοφάγους, η ανυπαρξία εθνικού κτηματολογίου, η έλλειψη επαρκούς μηχανολογικού εξοπλισμού (πυροσβεστικά οχήματα, σύγχρονα αεροσκάφη κ.ά.) και η μη αποδοχή από οποιονδήποτε αρμόδιο των προτάσεων του συνδικαλιστικού κινήματος στο σύνολό τους για τη διαδικασία ανάθεσης της δασοπυρόσβεσης στην Πυροσβεστική.

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ 2004
Αλλαγές στις χωροθετήσεις έργων

Σημαντικές αλλαγές στη χωροθέτηση αρκετών εγκαταστάσεων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 αποφάσισε, κατά τη χτεσινή της συνεδρίαση, η Διυπουργική Επιτροπή, που αποτελείται από τον υπουργό Πολιτισμού Ε. Βενιζέλο και τους υφυπουργούς ΠΕΧΩΔΕ Χ. Βερελή, Εθνικής Οικονομίας Χ. Πάχτα και Αθλητισμού Α. Φούρα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίστηκε:

  • Η μεταφορά στον Ασπρόπυργο των εγκαταστάσεων για τα αθλήματα της Πάλης, της Πυγμαχίας, του Τζούντο, της Τοξοβολίας, του Μπέιζμπολ και Σόφτμπολ. Οι εγκαταστάσεις αυτές στο Φάκελο Διεκδίκησης προβλέπονταν να γίνουν στο Φάληρο και στο Δέλτα του Ιπποδρόμου. Τώρα οι δύο αυτές περιοχές αποσυμφορούνται σημαντικά, αφού στο μεν Φάληρο προβλέπεται να παραμείνει μόνο η εγκατάσταση για το Μπιτς Βόλεϊ, ενώ στον Ιππόδρομο τα αθλήματα του Τάε Κβο Ντο και του Βόλεϊ.
  • Η μεταφορά στα λατομεία "Μερέντα" στο Μαρκόπουλο από το Τατόι του Ιππικού Κέντρου και του Ιπποδρόμου.
  • Για το Κέντρο Κωπηλασίας αποφασίστηκε το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα που περιέχει τη χωροθέτησή του στο Σχινιά να παραπεμφθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας για να γνωματεύσει αν είναι ή όχι αντισυνταγματική η χωροθέτηση αυτή στον προστατευόμενο υδροβιότοπο. Αν το ΣτΕ κρίνει τη χωροθέτηση αυτή αντισυνταγματική, δεν αποκλείεται να εξεταστεί η λύση της Υλίκης.
  • Ανοιχτό μένει προς το παρόν το θέμα της μεταφοράς στη Δραπετσώνα και συγκεκριμένα στο χώρο του εργοστασίου των Λιπασμάτων, των εγκαταστάσεων για την Ξιφασκία και το Χάντμπολ. Κι αυτό γιατί προηγουμένως απαιτείται κυβερνητική απόφαση για το κλείσιμο του εργοστασίου.

Ολο πάντως το σχέδιο των νέων χωροθετήσεων θα τεθεί υπό την έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου, που θα γίνει σύμφωνα με πληροφορίες εντός του Ιούλη, αλλά και υπό την προϋπόθεση να δεχτούν τις τροποποιήσεις αυτές οι "αθάνατοι" της ΔΟΕ.

Να προσθέσουμε ότι σε προηγούμενη συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής αποφασίστηκε ο υπερδιπλασιασμός της έκτασης στους πρόποδες της Πάρνηθας, όπου θα ανεγερθεί το Ολυμπιακό Χωριό. Από την κυβέρνηση υποστηρίζεται ότι αυτό έγινε για να αποκλειστεί από την τσιμεντοποίηση ένα μεγάλο μέρος της έκτασης των 800 και πλέον στρεμμάτων που περιέχονταν στο Φάκελο Διεκδίκησης, το οποίο είναι αμιγές δάσος. Επίσης, είχε αποφασιστεί η δημιουργία νησιού έξω από την παραλία του Αγίου Κοσμά για την εξυπηρέτηση του Κέντρου Ιστιοπλοϊας.

Τέλος, πρέπει να αναφέρουμε ότι το μεγαλύτερο μέρος των εγκαταστάσεων αυτών αποφασίστηκε να γίνει με τη μέθοδο της ληστρικής αυτοχρηματοδότησης/συγχρηματοδότησης. Αυτό σημαίνει ότι την εκμετάλλευση του "φιλέτου" των εγκαταστάσεων αυτών θα αναλάβουν για αρκετές δεκαετίες οι ιδιώτες, συμμετέχοντας στο κόστος των έργων με ένα ελάχιστο ποσοστό. Το ελληνικό δημόσιο θα αναλάβει το κόστος των απαλλοτριώσεων - όπου δεν είναι δικές του οι εκτάσεις - θα συμμετάσχει σε ένα ποσοστό στη χρηματοδότηση, ενώ θα προσφέρει και πρόσθετες εγγυήσεις για τη λήψη δανείων από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και τις εμπορικές τράπεζες...

Στο ΣτΕ παραπέμπεται

Στο ΣτΕ παραπέμπεται η χωροθέτηση του Κέντρου Κωπηλασίας στο Σχινιά

Την αγανάκτησή τους εξέφρασαν οι κάτοικοι του Αφρατίου

Από τη συγκέντρωση στη Θίσβη

Μαύρο τοπίο στην περιοχή της Αυλίδας

Ο Κων. Ζαχαριάς και ο Κων. Βλάχος έχασαν όλο το βιο τους

Σύσκεψη για ελεύθερους χώρους

Οι χωροθετήσεις των εγκαταστάσεων των Ολυμπιακών Αγώνων, το δασοκτόνο νομοσχέδιο Τζουμάκα και η οργάνωση μαζικών κινητοποιήσεων και νομικής υποστήριξης,αποτελούν τα θέματα της πλατιάς σύσκεψης που συνδιοργανώνουν την ερχόμενη Τετάρτη οι Συντονιστικές Επιτροπές για την Προστασία των Ελεύθερων χώρων της Αθήνας και τη Διάσωση της παραλίας Σαρωνικού. Η σύσκεψη θα γίνει στο Δημαρχείο του Ελληνικού (οδός 33ης, αρ. 13), στις 8.30 το βράδυ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ