ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 21 Ιούλη 1998
Σελ. /28
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΤΙΒΟΣ
Υψηλό θέαμα, παγκόσμιες επιδόσεις

Δεύτερη καλύτερη επίδοση στον κόσμο ο Κοκκότης με 2.32 στο ύψος. Κατσαντώνης και Παναγιωτόπουλος έδωσαν υποσχέσεις στα 200μ. Πρωταθλητής σε άνδρες και γυναίκες ο Πανελλήνιος

Υψηλό θέαμα, σκληρός ανταγωνισμός, ρεκόρ και επιδόσεις παγκόσμιου κλάσεως, ήταν τα στοιχεία που χαρακτήρισαν το πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου που ολοκληρώθηκε το Σαββατοκύριακο στο Ολυμπιακό Στάδιο. Οι Ελληνες αθλητές - τριες έδειξαν ότι βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση, ενόψει μάλιστα του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος που θα γίνει τον Αύγουστο στη Βουδαπέστη.

Ο Δημήτρης Κοκκότης στο ύψος, οι Κατσαντώνης - Παναγιωτόπουλος στα 200μ., ο Χρήστος Πολυχρονίου στη σφύρα και η Χριστίνα Πανάγου στο 400μ. ήταν τα πρόσωπα που με τις επιδόσεις τους έκλεψαν την παράσταση.

Στο ύψος ο Δημήτρης Κοκκότης με άλμα στα 2.32 κατάφερε να σημειώσει τη δεύτερη καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο, μετά το 2.34 του Κουβανού Χαβιέ Σοτομαγιόρ.

Κούρσα υψηλών προδιαγραφών έγινε στα 200μ. των ανδρών, όπου ο Κύπριος πρωταθλητής του Ολυμπιακού Κατσαντώνης πήρε την πρώτη θέση με 20.37, επίδοση που είναι η δεύτερη καλύτερη φέτος στην Ευρώπη, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Παναγιωτόπουλο της ΑΕΚ με 20.41, την τρίτη καλύτερη επίδοση στη "γηραιά" ήπειρο.

Το Σάββατο ο Χρήστος Πολυχρονίου σημείωσε νέο πανελλήνιο ρεκόρ στη σφύρα με βολή στα 78.92. Το προηγούμενο ανήκε στον ίδιο με 78.60. Στις γυναίκες ξεχώρισε η Χριστίνα Πανάγου που αν και τερμάτισε πίσω από την Κύπρια Κυριάκου στα 400μ., ισοφάρισε το πανελλήνιο ρεκόρ με 52.16.

"Κράμερ εναντίον Κράμερ" θύμισε ο τελικός του μήκος γυναικών, όπου οι δυο Βολιώτισσες αθλήτριες του Πανελληνίου, η Τσιαμήτα και η Βασδέκη, έδωσαν μάχη για την πρωτιά με την Τσιαμήτα να κερδίζει τελικά με 6.58, παίρνοντας ρεβάνς από τη συμπατριώτισσά της για την ήττας της στο τριπλούν.

Σε συλλογικό επίπεδο, για άλλη μια χρονιά, ο Πανελλήνιος αναδείχτηκε πρωταθλητής, τόσο στους άνδρες με 383,5 βαθμούς, όσο και στις γυναίκες με 301. Την έκπληξη έκανε ο Ολυμπιακός όπου στις γυναίκες κατέκτησε τη δεύτερη θέση με 127 βαθμούς και την τρίτη στους άνδρες με 139. Δεύτερος στη βαθμολογία των ανδρών ήταν ο Παναθηναϊκός με 177 βαθμούς.

Αναλυτικά οι νικητές της Κυριακής είναι: ΑΝΔΡΕΣ: 110μ εμπόδια: Σιατούνης 13.72, Τριπλούν: Μελέτογλου 16.34, 1.500μ.: Παπούλιας 3.41.85, 4Χ400μ.: Ολυμπιακός 3.11.45.

ΓΥΝΑΙΚΕΣ: Σφαίρα: Τσεντεμεϊδου 18.05, 1.500μ: Σκούρτη 4.18.46, 200μ: Κυριακού 23.83, Ακόντιο: Κούσουλου 49.43, Επί Κοντώ: Τσιλιγκίρη 3.80, 4Χ400: Ολυμπιακός 3.11.45.

Τα αποτελέσματα του Σαββάτου: ΑΝΔΡΕΣ: Δισκοβολία: Παπαδόπουλος 58.24μ., Ακοντισμός: Πολυμέρου 80.10μ., 400μ.: Κεντέρης 45.87, 5.000μ.: Παπούλιας 13.45.34, 4Χ100: Πανελλήνιος 39.86.

ΓΥΝΑΙΚΕΣ: 100μ. εμπόδια: Ρεντούμη 13.70, 10.000μ.: Σούμα 33.34.68, Υψος: Μπακογιάννη 1.86, 4Χ100: Πανελλήνιος 47.00.

ΠΟΛΟ
"Αγρια μωρά"

Οι "μπέμπηδες" της Βουλιαγμένης, ανατρέποντας τα προγνωστικά, νίκησαν χτες για δεύτερη φορά τον Ολυμπιακό με 5 - 4 και κατέκτησαν και το φετινό πρωτάθλημα

Το καλύτερο το επιφύλασσαν για το τέλος του πρωταθλήματος οι παίκτες της Βουλιαγμένης που ανατρέποντας όλα τα προγνωστικά κατάφεραν να στεφθούν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πρωταθλητές Ελλάδας (τρίτη στην ιστορία τους) σημειώνοντας δυο νίκες επί του μεγάλου φαβορί που ήταν ο Ολυμπιακός και είχε το πλεονέκτημα έδρας. Χτες νίκησαν στη Βουλιαγμένη με 5 - 4 ενώ είχαν επικρατήσει και στο πρώτο παιχνίδι που έγινε το Σάββατο στον Πειραιά με 9 - 8.

Οι "μπέμπηδες" μετά από μια μέτρια χρονιά όπου ταλαιπωρήθηκαν από αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά προβλήματα, ήταν αυτοί που χαμογέλασαν τελευταίοι. Μπορεί στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος να είχαν τερματίσει 10 βαθμούς πίσω από τους "ερυθρόλευκους", μπορεί ο Ολυμπιακός να τους είχε νικήσει τρεις φορές φέτος αλλά όμως αυτά δε στάθηκαν ικανά να πτοήσουν τους παίκτες του Γιάννη Γιαννουρή.

Στο χτεσινό παιχνίδι έχοντας τον αέρα της πρώτης νίκης στον Πειραιά φάνηκαν αποφασισμένοι να τελειώσουν την υπόθεση "τίτλος". Με απροσπέλαστη άμυνα και αντεπιθέσεις - φωτιά επέβαλλαν πλήρως τον ρυθμό τους στα κρίσιμα δυο τελευταία εννιάλεπτα του παιχνιδιού. Αντίθετα οι "ερυθρόλευκοι" αν και ξεκίνησαν πολύ καλά και προηγήθηκαν με 2 - 1, στο τέλος της δεύτερης περιόδου, εντούτοις μετά παρασύρθηκαν από το ρυθμό των γηπεδούχων. Τα εννιάλεπτα του παιχνιδιού ήταν: 0 - 1, 1 - 1, 2 - 0, 2 - 2. Τα γκολ για τους νικητές πέτυχαν οι: Μαυρωτάς 2, Λοράντος 1, Μάζης 1, Αφρουδάκης 1. Για τον Ολυμπιακό σκόραραν οι: Βλοντάκης 3, Βαφειάδης 1.

Ο αγώνας του Σαββάτου

Με κορυφαίο τον Γιώργο Αφρουδάκη που πέτυχε το καθοριστικό γκολ στο τελευταίο λεπτό της παράτασης, η Βουλιαγμένη έβαλε από το Σάββατο τις βάσεις για τη χτεσινή της επιτυχία αφού επικράτησε στον Πειραιά του Ολυμπιακού με 9 - 8 στην παράταση. Τα εννιάλεπτα του αγώνα: 1 - 0, 3 - 2, 1 - 2, 2 - 3, 1 - 1, 0 - 1.

Εξω πάνε καλά

Νίκησαν Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Ηρακλής. Ισόπαλη η ΑΕΚ με την Τιρόλο

Εντυπωσιακές εμφανίσεις, θετικά αποτελέσματα και ικανοποιητικά συμπεράσματα, ήταν τα βασικά στοιχεία που κυριάρχησαν στα φιλικά παιχνίδια που έδωσαν το Σαββατοκύριακο οι ομάδες που πραγματοποιούν προετοιμασία στο εξωτερικό.

Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός στο δεύτερο τεστ επί αυστριακού εδάφους πήρε σπουδαία νίκη επί της πρωταθλήτριας Τσεχίας Σπάρτα Πράγας με 3 - 2. Οι "ερυθρόλευκοι" πραγματοποίησαν ικανοποιητική εμφάνιση σε σχέση με το στάδιο που βρίσκεται η προετοιμασία τους. Ξεχώρισε για άλλη μια φορά ο Πίτερ Οφορίκουε, που σημείωσε και ένα γκολ. Παρά τη νίκη των Πειραιωτών και την καλή εμφάνιση, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς εντόπισε κάποια προβλήματα στα μετόπισθεν, αλλά όπως τόνισε "η ομάδα βρίσκεται σε σωστό δρόμο".

Οι Τσέχοι προηγήθηκαν στο 5' με τον Λόκβεντς. Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε στο 25' με αυτογκόλ του Νοβότνι και στο 46' με τον Οφορίκουε πήρε προβάδισμα. Η Σπάρτα ισοφάρισε στο 70' με τον Χόρνακ αλλά τρία λεπτά πριν το τέλος οι πρωταθλητές πήραν τη νίκη με γκολ του Γεωργάτου.

ΑΕΚ - Τιρόλο 2 - 2

Στη Γερμανία η ΑΕΚ αγωνιζόμενη με πολλούς αναπληρωματικούς στο πρώτο σοβαρό τεστ της προετοιμασίας, απέσπασε ισοπαλία 2 - 2 από την Τιρόλο, η οποία σε 10 ημέρες ετοιμάζεται να ριχθεί στη μάχη του αυστριακού πρωταθλήματος.

Οι κιτρινόμαυροι αν και αιφνιδιάστηκαν, αφού στο πρώτο 15λεπτο έχαναν με 0 - 2 (Ανπακ 5' και Σάρες 15') εντούτοις ισορρόπησαν τον αγώνα και κατάφεραν να ισοφαρίσουν με γκολ που πέτυχαν ο Μαλαδένης (27') και ο Κοπιτσής (48') με πέναλτι. Οσον αφορά τους δοκιμαζόμενους παίκτες, ο Ντρ. Στεπάνοβιτς έμεινε ικανοποιημένος από τον Βραζιλιάνο Ντα Σίλβα, όχι όμως και από τον Ρώσο Μασλόφ.

ΠΑΟΚ - Γαλατασαράι 2 - 0

Μεγάλη νίκη πέτυχε ο ΠΑΟΚ σε φιλικό αγώνα που έγινε στο Μανχάιμ, επί της Γαλατασαράι με 2 - 0, παρουσία 15.000 θεατών. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης προηγήθηκε στο 19' με τον Κώστα Φραντζέσκο, ενώ ο Γιώργος Τουρσουνίδης διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 49'.

Ηρακλής - Νταχάου 7 - 0

Ευρεία νίκη πέτυχε ο Ηρακλής αφού νίκησε την Νταχάου, ομάδα τρίτης κατηγορίας στη Γερμανία με 7 - 0. Τα γκολ του "γηραιού" πέτυχαν: Κυριαζής 2, Κιντόντα, Γιοβάνοβιτς, Σαπάνης, Λεβέντης, Ξενίδης.

Συνεχίζουν με Φογκτς

Ο Μπέρτι Φογκτς παραμένει, τελικά, στον πάγκο της Εθνικής Γερμανίας. Η τεχνική επιτροπή της ομοσπονδίας έκρινε ότι ο Φογκτς είναι ικανός ως προπονητής και πρέπει να παραμείνει στο πόστο του.

Πάντως, φαίνεται πως αυτοί που αποφάσισαντην παραμονή του Φογκτς δεν έλαβαν υπόψη τους την αντίθετη, προς αυτή την απόφαση, άποψη της κοινής γνώμης, που τον θεωρεί κύριο υπεύθυνο για τον αποκλεισμό της ομάδας από την Κροατία, στο Μουντιάλ της Γαλλίας.

ΒΟΛΕΪ - "ΓΟΥΟΡΛΝΤ ΛΙΓΚ"
Παγκόσμιοι οι Κουβανοί

Επίδειξη δύναμης έκανε η Εθνική ομάδα βόλεϊ της Κούβας που κατέκτησε αήττητη, τον τίτλο στο φετινό "Γουόρλντ Λιγκ". Οι Κουβανοί μετά από μια καταπληκτική πορεία στο φάιναλ - φορ που διεξήχθη στο Μιλάνο, επικράτησαν στον τελικό της Ολλανδίας με 3 - 1 σετ (16 - 14, 16 - 14, 8 - 15, 15 - 3). Οι Κουβανοί στο παιχνίδι της Παρασκευής, είχαν επικρατήσει άνετα της Ρωσίας με 3 - 0 (17 - 15, 15 - 13, 15 - 4), ενώ το Σάββατο νίκησαν ευκολότερα του αναμενομένου τη γηπεδούχο Ιταλία, επίσης με 3 - 0 σετ (15 - 7, 15 - 5, 15 - 11).

Τα άλλα αποτελέσματα του φάιναλ φορ ήταν: Ολλανδία - Ιταλία 3 - 1 (9 - 15, 15 - 13, 15 - 4, 15 - 5), και Ρωσία - Ολλανδία 3 - 0 (15 - 8, 15 - 5, 15- 11).

Η Ρωσία κατέλαβε την τρίτη θέση, ενώ τέταρτη κατατάχτηκε η Ιταλία που στη φετινή διοργάνωση απογοήτευσε καταλαμβάνοντας τη χειρότερη θέση στη μέχρι τώρα παρουσία της στο θεσμό.

ΚΑΡΑΤΕ
Τρίτη θέση στον κόσμο

Καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν οι Ελληνες καρατέκα, κατά τη διάρκεια του 7ου παγκόσμιου πρωταθλήματος Σίτο Ρίου Καράτε, που διεξήχθη στη Χαλκίδα το Σαββατοκύριακο, με τη χώρα μας να καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση στη βαθμολογία. Οι Ελληνες αθλητές -τριες κέρδισαν 24 μετάλλια (2 χρυσά, 7 αργυρά, 15 χάλκινα) και εκτός των άλλων έδειξαν ότι μπορούν να διακριθούν ακόμα και σε αγώνες παγκόσμιου επιπέδου.

Την παράσταση έκλεψαν οι αθλητές της Ρωσίας, οι οποίοι κυριάρχησαν με 27 μετάλλια (13 χρυσά, 9 αργυρά, 5 χάλκινα) και πήραν την πρώτη θέση της γενικής βαθμολογίας. Την τρίτη θέση κατέλαβε η Αυστραλία με 9 μετάλλια (2 χρυσά, 1 αργυρό και 6 χάλκινα).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Πετάει για Ιταλία

Το δρόμο για το εξωτερικό παίρνει και ο Παναθηναϊκός που ολοκλήρωσε στην Παιανία την πρώτη φάση της προετοιμασίας και σήμερα ταξιδεύει για την Ιταλία. Στο Μπόργκο του Μιλάνου οι "πράσινοι" θα πραγματοποιήσουν το κυρίως πρόγραμμα για τη νέα χρονιά, το οποίο περιλαμβάνει σειρά φιλικών αγώνων με ισχυρούς αντιπάλους. Την αποστολή θα συναντήσει στην Ιταλία ο Ασάνοβιτς αφού στις 28 Ιουλίου τελειώνει η ολιγοήμερη άδεια που του έδωσε ο Βασίλης Δανιήλ.

Εξάλλου για τη Ρουμανία αναμένεται να αναχωρήσει σήμερα ο βοηθός του Βασιλη Δανιήλ, Βαγγέλης Βλάχος, προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά το παιχνίδι της Στεάουα με τη Φλόρα Εσθονίας, αφού μία εκ των δύο θα είναι αντίπαλος του "τριφυλλιού" στην προκριματική φάση του "Τσάμπιονς Λιγκ".

Χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Ολυμπιακό Στάδιο, όπου αντιπροσωπεία της "ΤΙΜ" (θυγατρική εταιρία της ΟΥΕΦΑ) επιθεώρησε το ΟΑΚΑ προκειμένου να διαπιστώσει εάν πληροί τις προϋποθέσεις που θέτει η ευρωπαϊκή ομοσπονδία για τη διεξαγωγή ευρωπαϊκών αγώνων. Οι άνθρωποι της ΟΥΕΦΑ εξέφρασαν την απόλυτη ικανοποίησή τους για τις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ, ενώ στην ίδια σύσκεψη συμμετείχαν και εκπρόσωποι του Ολυμπιακού.

Η Τσιαμήτα ήταν η νικήτρια στο μήκος παίρνοντας τη ρεβάνς από τη συμπατριώτισσά της Βασδέκη, για την ήττα της στο τριπλούν



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ