ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 17 Σεπτέμβρη 1998
Σελ. /36
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΟΚ - ΕΣΑΚΕ
Συμφώνησαν ότι διαφωνούν

Συμφώνησαν διαφωνώντας και διαφώνησαν συμφωνώντας. Εκπρόσωποι της ΕΟΚ και του ΕΣΑΚΕ συναντήθηκαν χτες στη ΓΓΑ προκειμένου να λύσουν τις διαφορές που προέκυψαν ως προς την εφαρμογή των κανονισμών της νέας περιόδου, αλλά το μόνο που συμφώνησαν είναι να συναντηθούν εκ νέου εντός των επόμενων ωρών, ώστε να επιλύσουν τις όποιες διαφωνίες τους και να μην χρειαστεί να παίξει ο ΓΓΑ το ρόλο του Σολομώντα.

Η ΕΟΚ επιμένει να δοκιμαστεί το μέτρο με την κόκκινη σημαία, μετά από δύο παρατηρήσεις στη διάρκεια του αγώνα, που θα επισύρει αυτόματα τιμωρία της έδρας με μία αγωνιστική. Η νομική υπηρεσία της ΓΓΑ υποστηρίζει ότι σύμφωνα με το νόμο, μόνο ο αθλητικός δικαστής μπορεί να επιβάλει τιμωρία έδρας και όχι οι διαιτητές, οι οποίοι έχουν την ευθύνη να αναφέρουν τα παραπτώματα στο φύλλο αγώνα. Ο ΕΣΑΚΕ από την πλευρά του εξέφρασε την άποψη, ότι η ύψωση της κόκκινης σημαίας, ενδέχεται να προκαλέσει την αντίδραση της εξέδρας και κατά συνέπεια να γίνει αφορμή για δημιουργία μεγαλύτερης έκτασης επεισοδίων.

Στο θέμα των κομισάριων υπήρξε προσέγγιση, καθώς η ΕΟΚ διευκρίνισε ότι δε διεκδικεί το δικαίωμα να ορίζει αυτή τους υπεύθυνους για τη σωστή διεξαγωγή του αγώνα και το σεμινάριο που οργάνωσε είχε στόχο την επιμόρφωση και τον καταρτισμό της λίστας με τους ικανότερους, ώστε να υπάρχει ενιαία αντίληψη και συμπεριφορά.

Οσον αφορά τους μάνατζερ παικτών και προπονητών που δρουν ανεξέλεγκτα και χωρίς κανένα νομικό πλαίσιο, ο ΓΓΑ υπογράμμισε ότι θα υπάρξει ρύθμιση στο νέο αθλητικό νόμο που θα κατατεθεί στη Βουλή. Η ΕΟΚ από την πλευρά της υποστηρίζει και σωστά πράττει, ότι δεν αρκεί ο οικονομικός έλεγχός τους, αλλά επιβάλλεται να καθοριστούν και οι προϋποθέσεις τις οποίες πρέπει να πληρεί κάποιος για να ασκήσει το επάγγελμα του μάνατζερ. Τις βασικές αρχές σε αυτό τον τομέα, έχει επεξεργαστεί η ομοσπονδία σύμφωνα με την εμπειρία των τελευταίων χρόνων.

Γ. Γ.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΧΑΚΑ
Με φουλ επίθεση

Οι "κυανέρυθροι", κόντρα στην άσημη φινλανδική ομάδα, θέλουν σκορ ασφαλείας σήμερα, στη Νέα Σμύρνη

Το σύνθημα για φουλ επίθεση έριξε χτες ο τεχνικός του Πανιωνίου, Ρόνι Γουίλαν, ενόψει του σημερινού αγώνα για το Κύπελλο Κυπελλούχων, κόντρα στη φινλανδική Χάκα στη Νέα Σμύρνη (5μ.μ.).

Ο Ιρλανδός κόουτς τόνισε μεταξύ άλλων: "Πρέπει να αγωνιστούμε επιθετικά ώστε να πάρουμε ένα σκορ ασφαλείας. Παράλληλα πρέπει να προσέξουμε τα νώτα μας ώστε να μη δεχτούμε γκολ. Εχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου και πιστεύω ότι ξέρουν τι να κάνουν ώστε να πάρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα". Οσον αφορά τον αγωνιστικό τομέα ο Γουίλαν προβληματίζεται μόνο για τον Σαπουντζή, που έχει αμυγδαλίτιδα: "Θα τον περιμένω μέχρι την τελευταία στιγμή. Ελπίζω ότι θα είναι καλά και τελικά θα μας ενισχύσει", κατέληξε ο προπονητής των "κυανέρυθρων". Οσον αφορά τον Γιάννη Καμίτση, έλαβε μέρος κανονικά στην προπόνηση και θα συμπεριληφθεί στην αποστολή, όμως φαντάζει αδύνατο να ξεκινήσει την 11άδα. Πάντως ο Γουίλαν δεν αναμένεται να κάνει αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι της περασμένης Κυριακής κόντρα στον Απόλλωνα. Ενας παίκτης στον οποίο οι φίλαθλοι του Πανιωνίου στηρίζουν πολλά, ο Τάκης Φύσσας, διατηρεί συγκρατημένη αισιοδοξία: "Αν έχουμε άγχος θα την πατήσουμε. Η Χάκα είναι άγνωστη ομάδα και αυτό είναι ντεζαβαντάζ. Ελπίζω να τα καταφέρουμε", τόνισε ο 25χρονος μέσος. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλευρό των "κυανέρυθρων" θα βρεθούν πάνω από 5.000 φίλαθλοι.

Οπως όλα δείχνουν λοιπόν, ο Πανιώνιος θα παραταχθεί στη Νέα Σμύρνη με τους: Στρακόσια, Κρούσε, Ιωαννίδη, Μπουγά, Ρόμπινς, Χέιλοκ, Σαπουντζή, Μητσιόπουλο, Φύσσα, Ζαχόπουλο, Καρασαββίδη.

  • Στην αντίπερα όχθη ο τεχνικός ηγέτης της σκανδιναβικής ομάδας, Κιθ Αρμστρονγκ, ήταν συγκρατημένος στις δηλώσεις του: "Πάνω απ' όλα μας ενοχλεί η ζέστη. Γνωρίζω πολλούς παίκτες από τον Πανιώνιο. Είναι μια πολύ καλή ομάδα. Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι σε καλό επίπεδο. Για μας μια ενδεχόμενη νίκη θα ισοδυναμεί με ένα όνειρο. Εύχομαι πάνω απ' όλα να γίνει ένα καλό ματς και να κερδίσει ο καλύτερος".

Η Χάκα θα ξεκινήσει το ματς με τους: Τοϊβόνεν, Ασάλι, Χάκινεν, Ιλόνεν, Πόποβιτς, Ιβάνοβ, Νάσελι, Ραβάνο, Χαϊκεβάλεν, Καρλάινεν, Νιέμι.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Μαλτέζος Τσαρλς.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΠΑΣΚΕΤ
Τέσσερα χρόνια μετά...

Μετά από τέσσερα χρόνια, ο ΠΑΟΚ επιστρέφει στο φάιναλ φορ του κυπέλλου. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης, που το 1995 κατέκτησε το κύπελλο στο 1ο φάιναλ φορ της Λαμίας, επικράτησε εύκολα του Σπόρτιγκ με 81-52. Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε στο ημίχρονο με 48-30, έχοντας κορυφαίους τους Κινγκ, Μπαλογιάννη. Από την ομάδα των Πατησίων απουσίασε ο Αμερικανός Φορντ, τον οποίο στομαχικές διαταραχές κράτησαν στην Αθήνα.

ΠΑΟΚ: Κολντεμπέλα 2, Νικολαϊδης 2, Μπέρι 10, Μασλαρινός 15 (3), Μπαλογιάννης 18 (2), Περάλ 2, Κινγκ 19 (1), Μοράλες 5, Δέσπος 3, Γιαννούλης 5.

ΣΠΟΡΤΙΓΚ: Ποδαράς 9 (2), Αβδάλας 1, Σόμπολος 2, Παπαδάτος 4, Χούμπαυλης 7, Χριστοδούλου, Παπαδημητρίου, Χάτσον 5, Πάτερσον 24 (2).

Μετά τη νίκη - πρόκριση του ΠΑΟΚ γίνονται τρεις οι ομάδες της Θεσσαλονίκης που προκρίθηκαν στο φάιναλ φορ του κυπέλλου (οι άλλες δύο είναι Αρης, Ηρακλής). Το καρέ συμπληρώνει η ΑΕΚ.

ΛΟΤΤΟ: Κατά την χτεσινή κλήρωση του ΛΟΤΤΟ οι τυχεροί αριθμοί που

ΛΟΤΤΟ: Κατά την χτεσινή κλήρωση του ΛΟΤΤΟ οι τυχεροί αριθμοί που κληρώθηκαν είναι οι εξής: 31, 40, 15, 8, 22, 39. Στο ΠΡΟΤΟ ο τυχερός αριθμός που κληρώθηκε είναι ο 6692654.

ΣΚΑΚΙ

Σκάκι και 24ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή" πάνε μαζί.

Στην Πανεπιστημιούπολη, λοιπόν, στα Ιλίσια, από τις 17 - 20 Σεπτέμβρη, μικροί και μεγάλοι φίλοι του Σκακιού θα μπορούν να παίξουν φιλικές παρτίδες και να συμμετέχουν στα "σιμουλτανέ" της Παρασκευής και του Σαββάτου που θα δώσουν στις 7.30 - στο χώρο του Αθλητισμού - ο μετρ Σπύρος Ιλαντζής και ακόμη ένας μετρ το όνομα του οποίου δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό. Ραντεβού στην Πανεπιστημιούπολη, εκεί που θα "χτυπά η καρδιά" της νεολαίας.

Ο Σαπουντζής θα είναι το "βαρύ πυροβολικό" των κυανέρυθρων κόντρα στην

Ο Αντ. Σαπουντζής θα είναι το "βαρύ πυροβολικό" των κυανέρυθρων κόντρα στη φιλανδική Χάκα

Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Η κλήρωση του... ταλαιπωρημένου πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής έγινε χθες. Οπως αποφασίστηκε, οι αγώνες πλέον θα διεξάγονται Τετάρτη, ενώ από τη νέα σεζόν θα έχουμε συγχώνευση σε έναν όμιλο των 20 ομάδων. Ο Νότιος όμιλος θα αρχίσει στις 7 Οκτώβρη και ξεχωρίζει στην πρεμιέρα το ματς της ΕΑΡ με το Αργος. Ο Βόρειος όμιλος θα ξεκινήσει στις 21 του ίδιου μήνα, όπου ενδιαφέρον στην 1η αγωνιστική παρουσιάζει η συνάντηση Νάουσας-Ολυμπιακού Βόλου.

ΠΑΟΚ
Αγγελος ... ρεαλιστής

"Ο ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή μπορεί να παίξει καλή μπάλα για τριάντα λεπτά. Θα προσπαθήσω μέχρι την Κυριακή να είναι καλός για εβδομήντα". Τάδε έφη, Αγγελος Αναστασιάδης, που χτες στην πρώτη του επίσημη συνέντευξη Τύπου ήταν ...απολαυστικός. Προσέξτε ατάκες: "Μόνο ο Θεός μπορεί να μας σώσει. Και την ισοπαλία που πήραμε στην Καβάλα επιτυχία είναι. Δεν μπορούμε να πάρουμε κάτι από κάποιον που δεν έχει να δώσει. Δεν είμαστε ικανοί. Καλός προπονητής δεν είμαι. Ομως έχω πάθος με τη δουλιά. Μόνο έτσι θα διορθωθούμε. Αυτό τόνισα στους παίκτες μου". Ο Αναστασιάδης μίλησε και για ...μπηχτές: "Δεν πρόλαβα να έρθω και ορισμένοι είπαν πως οι παίκτες έφαγαν τον προηγούμενο προπονητή. Για πενήντα μέρες που έλειψα από τον ΠΑΟΚ δεν ασχολήθηκα καθόλου με αυτήν. Ποτέ μου δε σχολίασα συνάδελφο, όμως κάποια πράγματα πρέπει να λεχθούν".

Καταλήγοντας ο Μακεδόνας κόουτς υποσχέθηκε: "Ο ΠΑΟΚ θα παίξει για να κερδίσει κόντρα στον Παναθηναϊκό. Είναι υποχρεωμένος πάντα να κάνει το ίδιο".

Καμάτσο αντί Κλεμέντε

Στη θέση του Χαβιέ Κλεμέντε, στον πάγκο της εθνικής ομάδας της Ισπανίας, θα βρίσκεται για τα επόμενα δύο χρόνια ο Χοσέ Αντόνιο Καμάτσο. Ο 43χρονος τεχνικός συμφώνησε τελικά να αναλάβει τα ηνία των "ταυρομάχων" έναντι του ποσού των 80 εκατομμυρίων πεσετών (170 εκατ. δραχμές). Ο Κλεμέντε, ο οποίος θα κάνει την παρθενική του εμφάνιση στον πάγκο της Εθνικής Ισπανίας στο φιλικό αγώνα με την αντίστοιχη της Ρωσίας, στις 23 Σεπτέμβρη, ως παίχτης έχει φορέσει 81 φορές τη φανέλα με τα χρώματα της χώρας του, ενώ ως προπονητής έχει θητεύσει στη Σεβίλλη, στη Ράγιο Βαγιεκάνο, στην Εσπανιόλ και για 23 μέρες βρέθηκε στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης, όμως παραιτήθηκε λόγω σύγκρουσής του με τη διοίκηση της ομάδας.

ΠΟΛΟ
Μένει ο Αφρουδάκης

Νέα τροπή πήρε το σίριαλ Αφρουδάκη. Ο διεθνής πολίστας αποφάσισε αιφνιδίως να παραμείνει στην πρώτη του αγάπη, τη Βουλιαγμένη, απορρίπτοντας τις ευρωπαϊκές Σειρήνες και, πιο συγκεκριμένα, την πρόταση της ισπανικής Μεντιτεράνι, που του πρόσφερε 16 εκατ. δρχ. για ένα χρόνο. Η αντιπρόταση της Βουλιαγμένης ήταν κατά πολύ μικρότερη, 14 εκατ. δρχ. για δύο χρόνια, όμως ο Αφρουδάκης την προτίμησε γιατί, όπως δήλωσε, "η Βουλιαγμένη έχει πολύ πιο υψηλούς στόχους αφού παίζει στο Τσάμπιονς Καπ". Αυτό όμως που μέτρησε πολύ στην επιλογή του παίκτη είναι η συμφωνία με την ομάδα του ότι σε δύο χρόνια θα είναι ελεύθερος να μεταγραφεί σε ομάδα της αρεσκείας του.

Στο μεταξύ, μπλοκάρει η μεταγραφή του Ψύχου στη γαλλική Μαρσέιγ. Οι Γάλλοι απευθύνθηκαν στην ΕΚΟΦ ζητώντας την άδεια μεταγραφής του παίκτη. Η ελληνική ομοσπονδία, όμως, τους παρέπεμψε στη Βουλιαγμένη, που είχε ήδη ζητήσει να έρθει σε επαφή με τη Μαρσέιγ.

ΒΟΛΕΪ

Σε μαύρο - άσπρο τα νέα για τον ΠΑΟ. Το δυσάρεστο νέο είναι ότι ο διεθνής Αντ. Κοβάτσεφ αρνείται πεισματικά να επιστρέψει στους πράσινους. Το ευχάριστο είναι το κλείσιμο της μεταγραφής του διεθνή Αμερικανού Μπράιαν Αϊβι.

Ο Αντ. Κοβάτσεφ διαμήνυσε για άλλη μια φορά ότι δε θέλει να αγωνιστεί στον ΠΑΟ και δηλώνει αποφασισμένος να φτάσει μέχρι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για να δικαιωθεί.

Ο άλλος πονοκέφαλος του ΠΑΟ είναι ο Ακης Χατζηαντωνίου. Η απόφαση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής για την προσφυγή του παίκτη θα εκδοθεί την επόμενη Τετάρτη.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ