ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 23 Σεπτέμβρη 1998
Σελ. /36
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Αλληλοκατηγορίες στην ΕΠΑΕ

Με λεκτικούς διαξιφισμούς, ερωτοαπαντήσεις και αλληλοκατηγορίες συνεχίστηκε χτες η "μάχη χαρακωμάτων" στην ΕΠΑΕ. Πάντως από τα... πυρά που εξαπολύονται εκατέρωθεν επιβεβαιώνονται τα τεράστια προβλήματα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Επίσης εκτός από τις ευθύνες των επιχειρηματιών - παραγόντων αναδεικνύονται οι αναμφισβήτητες ευθύνες και της πολιτείας. Η οποία τουλάχιστον μένει απαθής στα κόλπα των "ποδοσφαιροπατέρων".

Οι δύο αντιπρόεδροι της Ενωσης, Θεωδορίδης - Μητρόπουλος, σε συνέντευξή τους κατηγόρησαν τον πρόεδρο της ΕΠΑΕ Κ. Αλαμάνο και την αντιπολίτευση ότι με τη στάση τους προκαλούν δυσλειτουργία στο ΔΣ μ' αποτέλεσμα να μην επιλύονται τα θέματα που υπάρχουν. Ακόμα πως με την τακτική τους στερούν από τις ομάδες λεφτά και έτσι αυτές "φυτοζωούν". Τέλος κατήγγειλαν πως η ΕΠΑΕ διοικείται απ' έξω και ως τεκμήριο παρουσίασαν την κλήση για ΓΣ η οποία στάλθηκε από το γραφείο του κυρίου Ρουμπή.

Από την πλευρά του ο Κ. Αλαμάνος απάντησε ότι η δυσλειτουργία οφείλεται στην πλειοψηφία του ΔΣ (σ.σ. η οποία ανήκει στην πλευρά Μητρόπουλου). Απολογήθηκε ότι ψάχνει λεφτά επισημαίνοντας ότι ήδη έχει ζητήσει χαμηλότοκο δάνειο από ασφαλιστική εταιρία και κατέληξε θυμίζοντας ότι ο κ. Ρουμπής είναι νομικός και απλά θέλησε ν' αξιοποιήσει τις γνώσεις του. Μετά από συμφωνία η συνεδρίαση του ΔΣ θα πραγματοποιηθεί τελικά σήμερα και θα συζητηθούν όλα τα θέματα που δημιουργούν τριβές.

Απίθανο είναι πάντως να δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις στον φίλαθλο για την κατάντια του αθλήματος και τις περίεργες καταστάσεις. Γιατί μπορεί οι κόντρες και τα λεκτικά "πυρά" να θέλγουν λόγω του βαθμού αστειότητάς τους, όμως η ουσία είναι σοβαρή. Π.χ. πώς εταιρίες που εισπράττουν εκατοντάδες εκατομμύρια, πολλά από τα οποία προέρχονται από τον κρατικό κορβανά, έχουν συνεχώς οικονομικά προβλήματα;! Μήπως ήρθε η ώρα να βρεθεί κάποιος υπεύθυνος που θ' ασχοληθεί σοβαρά;

ΠΑΟ
Τα μπέρδεψε ο Δανιήλ...

Τα μπέρδεψε χτες ο Β. Δανιήλ και μ'... επιστημονικό τρόπο αυτοδιαψεύστηκε. Θέλησε ν' αντικρούσει όσους υποστηρίζουν πως ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε κουρασμένος στην Τούμπα και του ρίχνουν ευθύνες γιατί χρησιμοποίησε καταπονημένους παίχτες. Ετσι ο Μακεδόνας τεχνικός κατέφυγε στην επιστήμη, μ' αποτέλεσμα όμως να τους επιβεβαιώσει.

Αρχικά υπεραμύνθηκε των επιλογών του, υποστηρίζοντας ότι "αν ξαναγινόταν τώρα ο αγώνας θα έβαζα τους ίδιους. Αλλο παιχνίδι στην Τούμπα και άλλο στο ΟΑΚΑ με αδύνατο αντίπαλο. Σε τέτοια ματς (σ.σ.: ντέρμπι) χρησιμοποιείς ό,τι καλύτερο διαθέτεις". Στη συνέχεια προσπάθησε ανεπιτυχώς να πείσει ότι οι "πράσινοι" δεν είναι κουρασμένοι, αλλά υφίστανται το κόστος της υπερπροσπάθειας! Και φυσικά βγήκε... οφ σάιντ.

"Η ομάδα δεν είναι κουρασμένη με την έννοια ότι δεν μπορούν οι παίχτες ν' αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Το πρόβλημα, όπως είναι και επιστημονικά αποδεδειγμένο, βρίσκεται στο κόστος της υπερπροσπάθειας. Ο παίχτης δεν μπορεί ν' ανταποκριθεί σωματικά και ψυχικά σε συνεχόμενα παιχνίδια. Είναι υπαρκτό πρόβλημα και θα το έχουμε και στη συνέχεια. Θα δούμε πώς μπορούμε να το λύσουμε. Δεν έχει σχέση με φυσική κατάσταση ούτε με το χρόνο που γίνεται ο αγώνας. Δεν είναι θέμα δύναμης, αλλά πώς θα σκεφτώ. Οι κινήσεις γίνονται όταν συνεργάζονται μυικό και νευρικό σύστημα. Ο εγκέφαλος δίνει εντολή, αλλά οι μύες δεν ακολουθούν. Εκεί είναι το πρόβλημα..."!

Ακόμα ο Β. Δανιήλ υποστήριξε πως δεν είναι σωστό να γίνονται συχνές αλλαγές. "Εκεί αποβλέπει η προετοιμασία, να μπορούν οι παίχτες ν' αντεπεξέλθουν. Το σωστό είναι να υπάρχει ο βασικός κορμός στην 11άδα, όπως έχουμε εμείς. Αλλαγές πρέπει να γίνονται σε περίπτωση ντεφορμαρίσματος ή τραυματισμών". Και κατέληξε: "Με τον ΠΑΟΚ δεν κατορθώσαμε να διατηρήσουμε την καλή απόδοση των τελευταίων ημερών. Το αρνητικό αποτέλεσμα όμως δε θα σταθεί εμπόδιο στην προσπάθειά μας να φτάσουμε ψηλά σ' Ελλάδα και Ευρώπη. Βλέπουμε μπροστά. Ξεκινήσαμε την προετοιμασία για το παιχνίδι με τον Ιωνικό με ηρεμία στοχεύοντας να φανούμε δυνατοί και να πάρουμε τη νίκη".

Αναχωρούν προβληματισμένοι

Σε Ιταλία και Ισραήλ από σήμερα Ολυμπιακός και ΠΑΟ για τα παιχνίδια με Κίντερ και Μακάμπι

Σε ευρωπαϊκούς ρυθμούς κινούνται από σήμερα Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, αφού αναχωρούν για Ιταλία και Ισραήλ αντίστοιχα, προκειμένου να ανοίξουν την αυλαία των αγώνων τους στον όμιλο της Ευρωλίγκα.

Στους "πράσινους" το θέμα που... καίει τον Λευτέρη Σούμποτιτς είναι η κούραση που έχει αρχίσει να βγαίνει σε πολλούς από τους παίκτες που αγωνίστηκαν το καλοκαίρι με τις εθνικές τους ομάδες στο Μουντομπάσκετ.

Συγκεκριμένα, όπως φάνηκε και στον αγώνα με τη Νήαρ Ηστ, οι Αλβέρτης, Μπουντούρης, Οικονόμου, αλλά και ο Μποντίρογκα έχουν πρόβλημα στη φυσική κατάσταση, αφού είναι καταβεβλημένοι από τους αγώνες του καλοκαιριού.

Με δεδομένη και την άσχημη κατάσταση που βρίσκεται τον τελευταίο καιρό και ο Ντίνο Ράτζα, είναι φυσικό ότι οι πρωταθλητές Ελλάδας έχουν δύσκολο έργο στο αυριανό παιχνίδι κόντρα στη Μακάμπι, προκειμένου να ανοίξουν με επιτυχία το χορό των ευρωπαϊκών αγώνων τους.

Στον Ολυμπιακό μπορεί να μην υπάρχουν προβλήματα κόπωσης παικτών, όμως δε λείπει και από εδώ ο προβληματισμός. Η ήττα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος από την ΑΕΚ προβληματίζει έντονα τον Ντούσαν Ιβκοβιτς. Ο Σέρβος τεχνικός έχει επισημάνει ουκ ολίγες φορές τα λάθη των παικτών του στον αγώνα με τους "κιτρινόμαυρους". Αλλωστε η Κίντερ καραδοκεί προκειμένου να εκμεταλλευτεί τα προβλήματα των "ερυθρολεύκων". Πάντως αυτό που προβληματίζει έντονα τους Πειραιώτες είναι η μέχρις στιγμής απόδοση του Αντονι Γκολντγουέαρ, που δείχνει να είναι μακριά από τον καλό τους εαυτό.

* Η πρώτη αλλαγή ξένου στο πρωτάθλημα της Α1 ήρθε χτες από τη Νήαρ Ηστ, αφού ο Ιαν Λόχαρτ αποτελεί και τυπικά πλέον παρελθόν για την ομάδα της Καισαριανής, μετά τη συνάντηση που είχε ο παίκτης με τους διοικούντες του συλλόγου. Αντικαταστάτης του Λόχαρτ θα είναι ο Αμερικανός Ντέιβιτν Βον, με θητεία στο ΝΒΑ και στις ομάδες των Ορλάντο Μάτζικ και τον Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ

Ο Μάλαμας Τεβεκέλης του Συνδέσμου Θεσσαλονίκης ορίστηκε να διαιτητεύσει ένα από τα σημαντικότερα παιχνίδια της 5ης αγωνιστικής, αυτό ανάμεσα στον ΟΦΗ και την ΑΕΚ. Στους υπόλοιπους αγώνες της Α Εθνικής θα σφυρίξουν: Πανιώνιος - Πανελευσινιακός (Δαγκλής), Καβάλα - Αρης (Παπαπέτρου), Βέροια - Απόλλωνας (Αγγελάκης), Παναθηναϊκός - Ιωνικός (Δούρος), Εθνικός - ΠΑΟΚ (Καζναφέρης), Πανηλειακός - Ολυμπιακός (Μποροβήλος), Ηρακλής - Εθν. Αστέρας(Αμπελάκιας), Προοδευτική - Ξάνθη (Μπριάκος).

Τους συμπατριώτες του θα αντιμετωπίσει σήμερα ο Ισπανός Μοράλες
ΠΑΟΚ - ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Γήπεδο: "Αλεξάνδρειο Μέλαθρο"

Διαιτητές: Ντοριζόν (Γαλλία) - Γιόβσιτς (Γιουγκοσλαβία)

Κ. Κολντεμπέλα301.98(4) Α. Ανγκούλο 251.94

Σ. Νικολαϊδης241.86(5) Ε. Στρίλενς 252.03

Γ. Μπέρι342.03(6) Τ. Μπερτ272.05

(7) Χ. Λάσα 241.83

Γ. Μασλαρινός 241.90(8)

Γ. Μπαλογιάννης 271.98(9) Α. Μπουένο182.07

Ρ. Περάλ242.10(10)

Φ. Κινγκ261.90(11)Ι. Σάντος 261.92

Χ. Α. Μοράλες 292.11(12)Α. Ερέρος 292.00

Δ. Δέσπος 222.09(13)Σ. Λιουκ272.03

(14)Ι. Ιτούρμπε 212.00

Γ. Γιαννούλης 222.06(15)Μ. Μάρτιν 292.05

(16)Ε. Γκαρσία201.94

ΜΠΑΣΚΕΤ - ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Πρεμιέρα νίκης ψάχνει ο ΠΑΟΚ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.-

Τις "πόρτες της Ευρώπης" ανοίγει απόψε ο ΠΑΟΚ, πανέτοιμος για ένα ξεκίνημα πολύ πιο φιλόδοξο από το αντίστοιχο περσινό του. Απέναντί του στο Αλεξάνδρειο της Θεσσαλονίκης θα είναι μια "βασίλισσα" του ευρωπαϊκού μπάσκετ, η μεγάλη Ρεάλ, που μπορεί τα τελευταία χρόνια να έχει χάσει μεγάλο μέρος από την αίγλη της, αλλά το όνομά της δεν παύει να είναι ηχηρό, ούτε και μπορεί να θεωρηθεί εύκολη αντίπαλος.

Την άποψη του κατ' εξοχήν ειδικού για τη Ρεάλ, τη σέβονται όλοι στον ΠΑΟΚ. Δεν είναι άλλος από τον Ισπανό της ομάδας της θεσσαλονίκης, Χουάν Αντόνιο Μοράλες, που λέει: "Η Ρεάλ είναι καλύτερη από πέρσι. Η περιφέρειά της, με Λάσα, Σάντος και Ερέρος, είναι πολύ δυνατή, ενώ έχει ενισχυθεί σημαντικά και κάτω από τα καλάθια. Συμφωνώ ότι ήταν μεγάλη απώλεια που έχασε τον Μποντίρογκα, δεν μπορώ όμως να παραβλέψω και το γεγονός ότι απέκτησε πολλούς καλούς παίκτες", επισημαίνει ο Ισπανός και προειδοποιεί: "Πρέπει οπωσδήποτε να ελέγξουμε τα ριμπάουντ και να μην αφήσουμε τη Ρεάλ να τρέξει. Αν τα καταφέρουμε σ' αυτούς τους δύο τομείς, τότε εμείς θα έχουμε το προβάδισμα για τη νίκη".

Ο Σβι Σερφ θα κάνει την πρεμιέρα της Ευρωλίγκα φυσικά χωρίς τον Πορτορικανό άσο Χοσέ Πικουλίν Ορτίθ, ωστόσο έχει και ένα δευτερεύον πρόβλημα. Πρόκειται για τον Ιταλό Κολντεμπέλα που έχει ένα μικρό πρόβλημα, στη μύτη του (κάταγμα διαφράγματος) και πρόκειται να αγωνιστεί με ειδική προστατευτική μάσκα στο πρόσωπό του (περίπτωση απουσίας του δεν υφίσταται καθώς προπονήθηκε κανονικά χτες το βράδυ).

Ντ. Κ.

ΑΡΗΣ - ΠΛΑΝΙΑ 92 - 60
Σε ρυθμό προπόνησης

Σε μια πολύ καλή απογευματινή προπόνηση μετέτρεψε την πρεμιέρα του στις υποχρεώσεις για το Ευρωπαϊκό Κύπελλο ο Αρης, που κάνοντας επίδειξη δύναμης επιβλήθηκε χτες στο Αλεξάνδρειο της αδύναμης σουηδικής Πλάνια με 92 - 60.

Ετσι οι "κιτρινόμαυροι" θα πρέπει από χτες να σκέφτονται τον επόμενο αντίπαλό τους, αφού η ρεβάνς της Σουηδίας, όπως είναι φυσικό, αποτελεί τυπική διαδικασία.

Μόνο 10 κράτησε η αντίσταση των Σουηδών, αφού εκμεταλλευόμενοι το μουδιασμένο ξεκίνημα των "κιτρινόμαυρων" κατάφεραν να βρίσκονται κοντά στο σκορ (18 - 15 στο 11) έχοντας ως κορυφαίο παίκτη τον Ελιοτ.

Σε εκείνο το σημείο όμως οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου ξύπνησαν και σε συνδυασμό με το μαρκάρισμα του Χρυσανθόπουλου στον Ελιοτ, που τον περιόρισε αισθητά, η διαφορά άρχισε να αυξάνει για την ομάδα της Θεσσαλονίκης η οποία έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενη 48 - 31.

Τυπική διαδικασία αποτέλεσε η επανάληψη, αφού οι Σουηδοί με κουρασμένο τον Ελιοτ νωρίς νωρίς συμβιβάστηκαν με την ιδέα της ήττας. Οι Μιχαϊλοφ και Γκραντ παρέδωσαν μαθήματα μπάσκετ στους αντιπάλους τους, που πραγματοποίησαν ένα ταξίδι αναψυχής στην Ελλάδα.

ΑΡΗΣ: Φλώρος 3, Λιαδέλης 14, Χρυσανθόπουλος 2, Σιγάλας 15, Σιούτης 6, Γαλακτερός 7, Κόουλ 4, Νέες , Γκραντ 17, Μιχαϊλοφ 24.

ΠΛΑΝΙΑ: Λούντχαλ, Ουλάντερ 12, Χέιντεν 17, Ολσον, Τίλμαν 2, Λάρσον 2, Πέρσον 4, Ελιοτ 15, Μπαγκς 12 , Γιόχανσον.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ 2004

Τη διάθεση 20 δισεκατομμυρίων για απαλλοτριώσεις μέσα στο 1999 αποφάσισε η διυπουργική επιτροπή για την Ολυμπιάδα του 2004 που συνεδρίασε χτες υπό την προεδρία του Β. Βενιζέλου και τη συμμετοχή των υφυπουργών Εθνικής Οικονομίας Χ. Πάχτα, ΠΕΧΩΔΕ Χ. Βερελή και Αθλητισμού Α. Φούρα. Στη συνεδρίαση συζητήθηκε η στελέχωση του "Αθήνα 2004" με τους Γ. Λεβέντη (διευθυντής Ολυμπιακών Εργων), Γ. Μπενέκο (διευθυντής γενικού σχεδιασμού), Ν. Μπεθάνη (διευθυντής Οικονομικών).

Η Εθνική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων 2004 θα συνεδριάσει αμέσως μετά τις δημοτικές εκλογές.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ