Τετάρτη 23 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Πρεμιέρα νίκης ψάχνει ο ΠΑΟΚ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.-

Τις "πόρτες της Ευρώπης" ανοίγει απόψε ο ΠΑΟΚ, πανέτοιμος για ένα ξεκίνημα πολύ πιο φιλόδοξο από το αντίστοιχο περσινό του. Απέναντί του στο Αλεξάνδρειο της Θεσσαλονίκης θα είναι μια "βασίλισσα" του ευρωπαϊκού μπάσκετ, η μεγάλη Ρεάλ, που μπορεί τα τελευταία χρόνια να έχει χάσει μεγάλο μέρος από την αίγλη της, αλλά το όνομά της δεν παύει να είναι ηχηρό, ούτε και μπορεί να θεωρηθεί εύκολη αντίπαλος.

Την άποψη του κατ' εξοχήν ειδικού για τη Ρεάλ, τη σέβονται όλοι στον ΠΑΟΚ. Δεν είναι άλλος από τον Ισπανό της ομάδας της θεσσαλονίκης, Χουάν Αντόνιο Μοράλες, που λέει: "Η Ρεάλ είναι καλύτερη από πέρσι. Η περιφέρειά της, με Λάσα, Σάντος και Ερέρος, είναι πολύ δυνατή, ενώ έχει ενισχυθεί σημαντικά και κάτω από τα καλάθια. Συμφωνώ ότι ήταν μεγάλη απώλεια που έχασε τον Μποντίρογκα, δεν μπορώ όμως να παραβλέψω και το γεγονός ότι απέκτησε πολλούς καλούς παίκτες", επισημαίνει ο Ισπανός και προειδοποιεί: "Πρέπει οπωσδήποτε να ελέγξουμε τα ριμπάουντ και να μην αφήσουμε τη Ρεάλ να τρέξει. Αν τα καταφέρουμε σ' αυτούς τους δύο τομείς, τότε εμείς θα έχουμε το προβάδισμα για τη νίκη".

Ο Σβι Σερφ θα κάνει την πρεμιέρα της Ευρωλίγκα φυσικά χωρίς τον Πορτορικανό άσο Χοσέ Πικουλίν Ορτίθ, ωστόσο έχει και ένα δευτερεύον πρόβλημα. Πρόκειται για τον Ιταλό Κολντεμπέλα που έχει ένα μικρό πρόβλημα, στη μύτη του (κάταγμα διαφράγματος) και πρόκειται να αγωνιστεί με ειδική προστατευτική μάσκα στο πρόσωπό του (περίπτωση απουσίας του δεν υφίσταται καθώς προπονήθηκε κανονικά χτες το βράδυ).

Ντ. Κ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ