ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 2 Οχτώβρη 1998
Σελ. /40
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η Καισαριανή αξίζει δήμαρχο για το λαό

Να πουν ΟΧΙ στον κυβερνητικό δήμαρχο, κάλεσε τους δημότες ο υποψήφιος της "Ενωτικής Αγωνιστικής Πορείας - Συνεργαζόμενοι" Γιώργος Κατημερτζής

H συνοικία του Σκοπευτηρίου, οι κάτοικοι που ζουν κάτω από τη σκιά του τόπου της θυσίας και της πολύτιμης ιστορικής μνήμης, άνοιξαν προχτές το απόγευμα τις αγκαλιές τους, στους ανθρώπους της "Ενωτικής Αγωνιστικής Πορείας - Συνεργαζόμενοι" και στον υποψήφιο δήμαρχο Γιώργο Κατημερτζή. Πολλά τα παράπονά τους, για την απερχόμενη δημοτική αρχή και τα προβλήματα της συνοικίας, αλλά και μεγάλες οι ελπίδες που έχουν στο πρόσωπο του αγωνιστή Καισαριανιώτη Γ. Κατημερτζή.

"Να σταματήσουν να πυροβολούν τους νεκρούς μας!", με αυτή τη φράση - καταγγελία, ο υποψήφιος δήμαρχος αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η Σκοπευτική Εταιρεία εξακολουθεί να κατέχει τον ιερό αυτό χώρο και κάλεσε τους υπεύθυνους να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ευθύνες τόσο της κυβέρνησης όσο και της απερχόμενης δημοτικής αρχής, που όχι μόνο οριστική λύση στο ιδιοκτησιακό καθεστώς δεν έδωσαν, αλλά και επειδή με ευθύνη της τελευταίας, ο ευρύτερος χώρος του Σκοπευτηρίου έχει αφεθεί χωρίς ουσιαστική φύλαξη και έχει μετατραπεί σε χώρο διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών. Ο χώρος της παλιάς Αιολίας, μετατράπηκε σε ιδιωτικό πάρκινγκ, αντί του βρεφονηπιακού σταθμού που έχει προγραμματιστεί. Γι' αυτά και πολλά άλλα συζήτησε με τους κατοίκους της συνοικίας ο Γ. Κατημερτζής, ο οποίος πρότεινε παράλληλα πως στη γενικότερη αναβάθμιση του ιστορικού τόπου θα συνέβαλλε και η μετατροπή του νυχτερινού κέντρου "Χάραμα", σε μουσείο της ρεμπέτικης μουσικής παράδοσης.

Οπως, τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος, τα προβλήματα και στη συνοικία του Σκοπευτηρίου, όπως όλης της Καισαριανής, έχουν μια βασική αιτία. Το γεγονός δηλαδή ότι ο απερχόμενος δήμαρχος πολιτεύτηκε όχι σαν εκπρόσωπος των δημοτών, αλλά σαν υπηρέτης της κυβερνητικής πολιτικής. Γι' αυτό έχει χάσει την ψυχραιμία του και καταφεύγει σε φτηνή προπαγάνδα, ότι έχει λύσει δήθεν όλα τα προβλήματα. Ομως, οι Καισαριανιώτες θα καταψηφίσουν τον κυβερνητικό δήμαρχο, παρά την επιστράτευση υπουργών και των μηχανισμών του ρουσφετιού και των υποσχέσεων.

Στα μεγάλα προβλήματα της παιδείας και ειδικότερα στα σχολικά κτίρια του δήμου αναφέρθηκε η υποψήφια δημοτικός σύμβουλος Ελένη Μπάρα (Χανδρινού).Τα φανταχτερά φυλλάδια - είπε - που κυκλοφόρησε ο δήμαρχος, δεν μπορούν ν' αποκρύψουν, τις διπλές βάρδιες στα γυμνάσια, ότι οι μαθητές του 3ου και 6ου Δημοτικού κάνουν μάθημα σε υπόγειες αίθουσες, ότι στο λύκειο οι αποθήκες έχουν μετατραπεί σε αίθουσες...

Στη συγκέντρωση μίλησε ο επίτιμος δήμαρχος Π. Μακρής,οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Γαβρίλης και Θανάσης Εξαρχόπουλος,ενώ χαιρετισμό, εκ μέρους της ΝΑΣ, απηύθυνε η Πόπη Λάττα.

Οι αντιστασιακοί

"Οι παράδοση θέλει την Καισαριανή με προοδευτικούς δημάρχους, αγωνιστές και μπροστάρηδες στη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας, όπως οι Μανωλίδης, Μακρής, που μαζί με το λαό, άλλαξαν την όψη της Καισαριανής". Με αυτά τα λόγια το Παράρτημα Εθνικής Αντίστασης Καισαριανής (ΠΕΑΕΑ) στέκεται στο πλευρό της "Ενωτικής Αγωνιστικής Πορείας - Συνεργαζόμενοι", που ηγείται ο καταξιωμένος στους αγώνες των εργαζομένων και των επαγγελματοβιοτεχνών, Γ. Κατημερτζής, γιος του Καισαριανιώτη αντιστασιακού Ιωακείμ Κατημερτζή.

"ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ"
Ψήφος στα συμφέροντα του λαού

Να καταδικάσουν την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης κάλεσε χτες το πρωί ο υποψήφιος δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος της "Δημοτικής Ενωτικής Κίνησης" (ΔΕΚ), δεκάδες εργαζόμενους στην καθαριότητα του δήμου, οι οποίοι υποδέχτηκαν μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού τον επικεφαλής και τα μέλη της παράταξης.

"Το αποτέλεσμα των εκλογών θα παίξει καθοριστικό ρόλο στα πολιτικά δρώμενα. Η ψήφος προς τις παρατάξεις που στηρίζουν έμμεσα και άμεσα την κυβέρνηση, που έχουν ταυτιστεί με το κεφάλαιο και τα μεγάλα συμφέροντα, θα χρησιμοποιηθεί ως επιβεβαίωση της πολιτικής που εφαρμόζεται και θα λειτουργήσει σαν άλλοθι για τη συνέχιση ακόμα σκληρότερης πολιτικής", επισήμανε ο υποψήφιος δήμαρχος.

Οι εργαζόμενοι από τη μεριά τους εξέφρασαν την απογοήτευσή τους από το σημερινό δήμαρχο και τη συμπαράστασή τους προς εκείνη τη δημοτική κίνηση "που δε θυμάται το χαϊδαριώτικο λαό κάθε τέσσερα χρόνια".

Για την παρουσία διαφόρων συνδυασμών στο δήμο, ο Μ. Σελέκος τόνισε: "Δεν αποτελούν την εναλλακτική λύση, αφού είναι απόντες από τα κοινά της πόλης. Το ίδιο ισχύει και για τους υποτιθέμενους "αντάρτες", που χρησιμοποιούν ως ανάχωμα τη δυσαρέσκεια του κόσμου και στην ουσία η ψήφος σε αυτούς είναι ψήφος για την κυβέρνηση. Η νίκη πρέπει να είναι αυτής της πολιτικής που στάθηκε στο πλάι σας όλη την τετραετία και θα συνεχίσει να παλεύει από όποια θέση κι αν βρίσκεται".

Στη συνέχεια, ο επικεφαλής της ΔΕΚ αναφέρθηκε στην προσπάθεια της δημοτικής αρχής, αλλά και των υπόλοιπων παρατάξεων, για να παρέχονται οι κοινωνικές υπηρεσίες από ιδιώτες, να υλοποιηθούν τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης (ΤΣΑ). "Η ΔΕΚ ήταν η μόνη παράταξη μέσα στο δημοτικό συμβούλιο που αντέδρασε και υπερασπίστηκε τα δικαιώματα του χαϊδαριώτικου λαού και ειδικά των εργαζομένων του δήμου".

Ο Μ. Σελέκος έκλεισε με μια υπόσχεση προς τους εργαζόμενους καθαριότητας του δήμου: "Να είστε σίγουροι πως ψήφος στην Κίνησή μας σημαίνει ψήφο στην προάσπιση των συμφερόντων σας. Το έχουμε αποδείξει σαν δημοτικοί σύμβουλοι, θα το επιβεβαιώσουμε και σαν δημοτική αρχή".

Επίσης, παρόμοιο κλίμα συμπαράστασης και υποστήριξης βίωσαν ο υποψήφιος δήμαρχος Χαϊδαρίου και κλιμάκιο της ΔΕΚ στην περιοδεία που πραγματοποίησαν την Τετάρτη το απόγευμα, στις εγκαταλειμμένες και βυθισμένες στο σκοτάδι γειτονιές του Δάσους Χαϊδαρίου.

Οι κάτοικοι μίλησαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή, όπως καθαριότητα, έλλειψη ηλεκτροδότησης των δρόμων, υποβάθμιση, εγκατάλειψη και αδιαφορία από τη δημοτική αρχή, λέγοντας χαρακτηριστικά "τόσα χρόνια πορευόμαστε στα ίδια. Ηρθε η ώρα να δώσουμε ένα μήνυμα και στην κυβέρνηση και στους τοπικούς άρχοντες. Μήνυμα αντίστασης και πάλης".

Ο Μ. Σελέκος τόνισε: "Το δημαρχείο πρέπει να είναι το σπίτι του λαού. Ο δήμαρχος πρέπει να κάνει γενικές συνελεύσεις με τους κατοίκους, να ακούει τον κόσμο, τα προβλήματά του. Αυτή η επαφή δεν υπάρχει. Αυτοί που, σήμερα, σας "χτυπούν" φιλικά στην πλάτη, σε 10 μέρες θα ξεχάσουν. Στο χέρι του λαού είναι να χαράξουμε άλλη ρότα στο δήμο μας".

ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΡΡΑ, ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΑΦΝΗΣ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ "ΔΑΦΝΗ 2000"

Μέσα στους έντονους ρυθμούς της προεκλογικής περιόδου, στις συζητήσεις, στις ομιλίες, στις περιοδείες και τις αντιπαραθέσεις με τους αντίπαλους συνδυασμούς, εμείς στη Δάφνη προσπαθούμε ποτέ να μην ξεχάσουμε ότι συμμετέχουμε σε μια εκλογική μάχη, αλλά - κυρίως - συμβάλλουμε καθοριστικά σε μια προσπάθεια που έχει πολύ ευρύτερους στόχους και επιδιώξεις.

Εξάλλου, τα σημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη μας, αλλά και η Τοπική Αυτοδιοίκηση, δεν μπορούν ν' αντιμετωπιστούν μέσα από εκλογικές διαδικασίες και τη νίκη ενός συνδυασμού, ακόμη κι αν αυτός είναι ο δικός μας.

Σήμερα, αυτό που η πόλη μας χρειάζεται είναι ένα Μέτωπο Αντίστασης στην ασκούμενη πολιτική, Μέτωπο Διεκδίκησης αυτών που μας ανήκουν, Μέτωπο Συμμετοχής των Πολιτών, Μέτωπο Προοπτικής μπροστά στο 2000.

Ενα Μέτωπο που θα συγκεντρώνει στις γραμμές του κάθε πολίτη της Δάφνης, που ενδιαφέρεται να συμμετέχει ώστε να ανατραπεί η σημερινή ασκούμενη πολιτική, να ξεπεραστούν τα αδιέξοδα και να σηματοδοτηθούν θετικές εξελίξεις για το μέλλον.

***

Σ' αυτήν την προσπάθεια, καθημερινά βλέπουμε ότι συναντιούνται οι Δαφνιώτες!

  • Συμφωνούν όλοι εκείνοι που πιστεύουν πως η συμμετοχή των πολιτών είναι η λυδία λίθος, που θα μετατρέψει την αντιλαϊκή πολιτική της σημερινής διοίκησης του δήμου σε μια πολιτική που πρώτο στόχο θα έχει τη διαφύλαξη των συμφερόντων των πολιτών και όχι των μεγάλων συμφερόντων των λίγων.
  • Βρίσκονται όλοι εκείνοι που πιστεύουν πως είναι ανάγκη να διεκδικήσουμε εκείνα που μας ανήκουν, ανεξάρτητα από την πολιτική της οποιασδήποτε κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
  • Συναινούν όλοι εκείνοι που είναι αντίθετοι με την επικρατούσα λογική των ιδιωτικοποιήσεων των λειτουργιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με τη λογική της αδιαφορίας των αιρετών απέναντι στα σοβαρά λαϊκά προβλήματα της ανεργίας, της υποβάθμισης του βιοτικού επιπέδου, των εργασιακών σχέσεων που γκρεμίζονται, της παιδείας για τους λίγους.
  • Συναντιούνται όλοι εκείνοι που αρνούνται το ρόλο του δημάρχου - μάνατζερ και συναινούν στο ρόλο του δημάρχου που αγωνίζεται για την πόλη και μαζί με τους πολίτες για κάθε πρόβλημα που τους απασχολεί.
  • Συνεργάζονται όλοι εκείνοι που είναι διατεθειμένοι να δουν κατάματα το οικονομικό αδιέξοδο του δήμου και να αγωνιστούν να διορθώσουν την κατάσταση χωρίς νέα δάνεια και φορολογίες.

Σ' αυτήν την προσπάθεια, τέλος, συμπράττουν, με τη συμμετοχή τους στο ψηφοδέλτιό μας, εκείνοι που στον έντονο πολιτικό χαρακτήρα των δημοτικών εκλογών αποδίδουν το πραγματικό νόημα της πολιτικής. Μιας πολιτικής που θα υπερασπίζεται τα συμφέροντα των πολιτών, της πόλης. Τα δικαιώματα της μόρφωσης, της δουλιάς, της διασκέδασης, του ελεύθερου χρόνου και χώρου, του πολιτισμού τελικά.

***

Στην πορεία μας μέχρι σήμερα είχαμε πάντα στο επίκεντρο της σκέψης μας ότι δίνουμε τις δυνάμεις μας σε μια προσπάθεια που μπορεί να αποδώσει, όχι μόνο τη νίκη στις ερχόμενες εκλογές και το κέρδισμα της Δημοτικής Αρχής, αλλά - και κυρίως - να δημιουργεί καθημερινά τις προϋποθέσεις, ώστε το Μέτωπο Αντίστασης, Διεκδίκησης, Συμμετοχής, Προοπτικής να στεριώσει στη Δάφνη.

Ο δρόμος του επίπονου διαλόγου, οι συμπολίτες μας από ΟΛΟΥΣ τους πολιτικούς χώρους που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιό μας, η θερμή ανταπόκριση των πολιτών απέναντι στα πρόσωπα του συνδυασμού και στις θέσεις του για τη Δάφνη, είναι για μας απόδειξη ότι βαδίζουμε στο σωστό δρόμο!

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΕ - OTA
Συνεχίζουν την αποχή

Περιθώριο μέχρι σήμερα στις 10 το πρωί έδωσε στη χθεσινή της συνεδρίαση η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ - ΟΤΑ),στην ΚΕΔΚΕ και το υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να γίνει τριμερής συνάντηση και να ικανοποιηθεί το αίτημα του κλάδου για την εκλογική αποζημίωση. Στις 12 σήμερα το μεσημέρι θα συνεδριάσει και πάλι η Εκτελεστική Επιτροπή, η οποία και θα αποφασίσει για τη στάση των εργαζομένων στον κλάδο, ανάλογα βέβαια και με το αν έχει γίνει η τριμερής συνάντηση ή, αν γίνει, το αποτέλεσμά της.

Οι εργαζόμενοι πάντως στους Δήμους και τις Κοινότητες συνεχίζουν την αποχή από τις εκλογικές διαδικασίες. Χτες το πρωί πραγματοποιήθηκε στην Ομοσπονδία σύσκεψη των Διοικητικών Συμβουλίων των πρωτοβάθμιων σωματείων του λεκανοπεδίου και όπως φάνηκε, οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν δυναμικά τη διεκδίκηση της επίλυσης αυτού του αιτήματός τους.

Πληροφορίες για ετεροδημότες

Οσοι πρόκειται να ψηφίσουν στην επαρχία, μπορούν να επικοινωνήσουν με τις Επιτροπές των Ετεροδημοτών του ΚΚΕ. Τα γραφεία των Επιτροπών βρίσκονται στη γωνία Βερανζέρου και Κοτοπούλη, ενώ το τηλέφωνο - στο οποίο μπορείτε να πληροφορηθείτε για ό,τι έχει σχέση με τις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές σ' όλη την Ελλάδα - είναι: 52.49.111 (καθημερινά από τις 10 π.μ. έως τις 9 μ.μ.).

Ο Γιώργος Κατημερτζής



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ