Παρασκευή 2 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ"
Ψήφος στα συμφέροντα του λαού

Να καταδικάσουν την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης κάλεσε χτες το πρωί ο υποψήφιος δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος της "Δημοτικής Ενωτικής Κίνησης" (ΔΕΚ), δεκάδες εργαζόμενους στην καθαριότητα του δήμου, οι οποίοι υποδέχτηκαν μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού τον επικεφαλής και τα μέλη της παράταξης.

"Το αποτέλεσμα των εκλογών θα παίξει καθοριστικό ρόλο στα πολιτικά δρώμενα. Η ψήφος προς τις παρατάξεις που στηρίζουν έμμεσα και άμεσα την κυβέρνηση, που έχουν ταυτιστεί με το κεφάλαιο και τα μεγάλα συμφέροντα, θα χρησιμοποιηθεί ως επιβεβαίωση της πολιτικής που εφαρμόζεται και θα λειτουργήσει σαν άλλοθι για τη συνέχιση ακόμα σκληρότερης πολιτικής", επισήμανε ο υποψήφιος δήμαρχος.

Οι εργαζόμενοι από τη μεριά τους εξέφρασαν την απογοήτευσή τους από το σημερινό δήμαρχο και τη συμπαράστασή τους προς εκείνη τη δημοτική κίνηση "που δε θυμάται το χαϊδαριώτικο λαό κάθε τέσσερα χρόνια".

Για την παρουσία διαφόρων συνδυασμών στο δήμο, ο Μ. Σελέκος τόνισε: "Δεν αποτελούν την εναλλακτική λύση, αφού είναι απόντες από τα κοινά της πόλης. Το ίδιο ισχύει και για τους υποτιθέμενους "αντάρτες", που χρησιμοποιούν ως ανάχωμα τη δυσαρέσκεια του κόσμου και στην ουσία η ψήφος σε αυτούς είναι ψήφος για την κυβέρνηση. Η νίκη πρέπει να είναι αυτής της πολιτικής που στάθηκε στο πλάι σας όλη την τετραετία και θα συνεχίσει να παλεύει από όποια θέση κι αν βρίσκεται".

Στη συνέχεια, ο επικεφαλής της ΔΕΚ αναφέρθηκε στην προσπάθεια της δημοτικής αρχής, αλλά και των υπόλοιπων παρατάξεων, για να παρέχονται οι κοινωνικές υπηρεσίες από ιδιώτες, να υλοποιηθούν τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης (ΤΣΑ). "Η ΔΕΚ ήταν η μόνη παράταξη μέσα στο δημοτικό συμβούλιο που αντέδρασε και υπερασπίστηκε τα δικαιώματα του χαϊδαριώτικου λαού και ειδικά των εργαζομένων του δήμου".

Ο Μ. Σελέκος έκλεισε με μια υπόσχεση προς τους εργαζόμενους καθαριότητας του δήμου: "Να είστε σίγουροι πως ψήφος στην Κίνησή μας σημαίνει ψήφο στην προάσπιση των συμφερόντων σας. Το έχουμε αποδείξει σαν δημοτικοί σύμβουλοι, θα το επιβεβαιώσουμε και σαν δημοτική αρχή".

Επίσης, παρόμοιο κλίμα συμπαράστασης και υποστήριξης βίωσαν ο υποψήφιος δήμαρχος Χαϊδαρίου και κλιμάκιο της ΔΕΚ στην περιοδεία που πραγματοποίησαν την Τετάρτη το απόγευμα, στις εγκαταλειμμένες και βυθισμένες στο σκοτάδι γειτονιές του Δάσους Χαϊδαρίου.

Οι κάτοικοι μίλησαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή, όπως καθαριότητα, έλλειψη ηλεκτροδότησης των δρόμων, υποβάθμιση, εγκατάλειψη και αδιαφορία από τη δημοτική αρχή, λέγοντας χαρακτηριστικά "τόσα χρόνια πορευόμαστε στα ίδια. Ηρθε η ώρα να δώσουμε ένα μήνυμα και στην κυβέρνηση και στους τοπικούς άρχοντες. Μήνυμα αντίστασης και πάλης".

Ο Μ. Σελέκος τόνισε: "Το δημαρχείο πρέπει να είναι το σπίτι του λαού. Ο δήμαρχος πρέπει να κάνει γενικές συνελεύσεις με τους κατοίκους, να ακούει τον κόσμο, τα προβλήματά του. Αυτή η επαφή δεν υπάρχει. Αυτοί που, σήμερα, σας "χτυπούν" φιλικά στην πλάτη, σε 10 μέρες θα ξεχάσουν. Στο χέρι του λαού είναι να χαράξουμε άλλη ρότα στο δήμο μας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ