Παρασκευή 2 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΜΦΙΣΣΑΣ
Μόνη διέξοδος, η συσπείρωση και η διεκδίκηση

Μιλά στο "Ρ" η υποψήφια δήμαρχος, Ελένη Αρμάου

"Υπάρχει μια φθίνουσα πορεία". Η λύση, δεν είναι άλλη από το να "συσπειρωθούμε αγωνιστικά, διεκδικητικά", λέει η υποψήφια δήμαρχος Ελένη Αρμάου,τονίζοντας τα προβλήματα της ανεργίας, της συρρίκνωσης της αγροτικής παραγωγής, της υποβάθμισης της πρόνοιας. Επισημαίνοντας τις επιπτώσεις τους στις γυναίκες, υπογραμμίζει ότι:

"Πέρα από τον τομέα του δημοσίου και τις επιχειρήσεις Κοινής Ωφέλειας, σήμερα δεν υπάρχουν στην περιοχή μας επιχειρήσεις, όπου θα μπορούσαν να εργαστούν γυναίκες. Κάποτε, στις μικρές επιχειρήσεις κατεργασίας και συσκευασίας της ελιάς, που είναι το κύριο προϊόν του τόπου μας, εργάζονταν αρκετές γυναίκες. Σήμερα, έχουν λιγοστέψει αισθητά και εργάζονται μόνο εποχιακά. Οι αγρότισσες δουλεύουν στην οικογενειακή παραγωγή. Ιδιαίτερα έντονο είναι το πρόβλημα της ανεργίας στις νέες κοπέλες, που μόλις τελειώσουν το σχολείο δεν έχουν σχεδόν καμιά επαγγελματική προοπτική. Οι δυο μεταλλευτικές εταιρίες της περιοχής μας ενώθηκαν σε μια (Κυριακοπούλου - Ηλιοπούλου) και έγιναν πάρα πολλές απολύσεις. Αυτό δημιούργησε έντονο πρόβλημα στην αγορά της Αμφισσας γενικότερα, έπεσε η αγοραστική κίνηση και αυτό, όπως ήταν φυσικό, είχε επιπτώσεις και στις γυναίκες.

Τα άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στην πόλη μας είναι παρόμοια με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σ' όλη την Ελλάδα. Περικοπές των κοινωνικών παροχών, υποβάθμιση της Πρόνοιας... Είχαμε έναν κρατικό παιδικό σταθμό που τώρα έγινε δημοτικός. Οι γονείς πληρώνουν ένα ευτελές αντίτιμο για τη φύλαξη των παιδιών, αλλά το θέμα είναι ότι οι υπηρεσίες παρέχονται πια με τη συνεισφορά τους.

Υπάρχει ένα πολιτιστικό κέντρο που συνεργάζεται με το δήμο και έχει χορευτικό συγκρότημα, αλλά αυτό δεν επαρκεί για τις πολιτιστικές ανάγκες που έχει το ευρύ κοινό.

Γενικότερα υπάρχει μια φθίνουσα κατάσταση. Η Επιτροπή Ισότητας του Δήμου υφίσταται μόνο τυπικά και οι δημότισσες γίνονται θύματα της τηλεοπτικής πλύσης εγκεφάλου, που προπαγανδίζει το πισωγύρισμα για τις γυναίκες, ύστερα από όλα όσα είχαν κερδίσει με τους αγώνες τους. Στόχος μας, αν θα κερδίσουμε τη μάχη των εκλογών, είναι να συσπειρωθούν οι γυναίκες και να συνειδητοποιήσουν ποια είναι η θέση τους, γιατί βρίσκονται σ' αυτή τη θέση και φυσικά με ποιο τρόπο θα μπορέσουν να ξεπεράσουν τα προβλήματά τους. Και η λύση είναι, βέβαια, να συσπειρωθούμε όλοι οι πολίτες διεκδικητικά και αγωνιστικά".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ