Παρασκευή 2 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ"
Υποχρέωση του δήμου η στήριξη των απόμαχων της δουλιάς

Στο ΚΑΠΗ Αγ. Σοφίας και το Πανεπιστήμιο περιόδευσε χτες ο υποψήφιος δήμαρχος Παναγιώτης Σαλπέας

"Με κοινωνική πολιτική ελεημοσύνης δε λύνονται τα προβλήματα της τρίτης ηλικίας" τονίζει σε δήλωσή του με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ανθρώπων της Τρίτης Ηλικίας, ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά και επικεφαλής της Κίνησης "Πειραιάς - Αναγέννηση" Παναγιώτης Σαλπέας,ο οποίος χτες το πρωί επισκέφθηκε και το ΚΑΠΗ της Αγ. Σοφίας. "Η ευαισθησία της Δημοτικής Αρχής" συνεχίζει, "δεν μπορεί να εξαντλείται σε φιέστες και πανηγύρια μια ημέρα το χρόνο, της Παγκόσμιας Ημέρας της Τρίτης Ηλικίας. Η πραγματική ευαισθησία και ενδιαφέρον φαίνονται στο κατά πόσο η Δημοτική Αρχή στηρίζει οικονομικά και ηθικά τους απόμαχους της εργασίας.

Δυστυχώς, δεν μπορούμε να προσδώσουμε στη σημερινή μέρα πανηγυρικό χαρακτήρα, αφού βρισκόμαστε μπροστά σε μια κυβερνητική επίθεση στα ασφαλιστικά ταμεία, τις συντάξεις, την πρόνοια, την παροχή φαρμάκων. Οι γιορτές και οι παράτες είναι καλές, όταν όμως υπάρχουν εκείνες οι συνθήκες που να προσφέρουν στην τρίτη ηλικία μια αξιοπρεπή ζωή. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν δουλέψει, έχουν παλέψει και είναι ώρα να ξεκουραστούν. Ωστόσο, λόγω ακριβώς αυτής της πολιτικής, τους συναντάμε στους δρόμους του αγώνα και της διεκδίκησης, στέλνοντας συγχρόνως και ένα αξιοθαύμαστο μήνυμα μάχης και αγώνα στους νεότερους".

Αναφερόμενος στη δημοτική πολιτική για τα ΚΑΠΗ τόνισε ότι οι ηλικιωμένοι "ζητούν και δικαιούνται αύξηση των προϋπολογισμών για τα ΚΑΠΗ και δεν μπορεί ο δήμος να καλύπτει μόνο τη μισθοδοσία των υπαλλήλων και τους λογαριασμούς των ΔΕΚΟ και να αδιαφορεί για τη δημιουργική πλευρά που πρέπει να έχει το ΚΑΠΗ. Δεν πρέπει τα ΚΑΠΗ να μετατραπούν σε ακόμη μερικά καφενεία. Και βέβαια παραμένει το γεγονός της τραγικής έλλειψης σε ΚΑΠΗ, αφού σε μία πόλη σαν τον Πειραιά υπάρχουν μόλις τέσσερα. Οι ελλείψεις αυτές έρχονται να συμπληρώσουν τις ελλείψεις σε παιδικούς σταθμούς και δημοτικά ιατρεία".

Εξάλλου χτες, ο Π. Σαλπέας συναντήθηκε με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιά. Μετά τη συνάντηση δήλωσε: "Στα πλαίσια των συναντήσεων με τους φορείς της πόλης συναντηθήκαμε σήμερα και με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιά. Η συνάντηση έγινε σε εγκάρδιο κλίμα, οι οικοδεσπότες ήταν ιδιαίτερα φιλόξενοι και συζητήσαμε για τα προβλήματα της πόλης που επηρεάζουν τη λειτουργία του πανεπιστημίου, αλλά και για τα ειδικότερα προβλήματα του πανεπιστημίου. Συμφωνήσαμε ότι ο Δήμος Πειραιά πρέπει να συνεργάζεται με το πανεπιστήμιο, να υπάρχει μια συνεχής ανοιχτή γραμμή, για ανταλλαγές απόψεων, προτάσεων, κατάρτιση μελετών και, γιατί όχι, ο δήμος να συμβουλεύεται το πανεπιστήμιο για τα οξυμένα προβλήματα της πόλης. Αλλωστε η έδρα του είναι εδώ, είναι το καμάρι μας και πρέπει να το αποδείξουμε στην πράξη. Δυστυχώς, μας είπαν ότι αυτή η ανοιχτή γραμμή με το δήμο σήμερα δεν υπάρχει, παρά τις υποσχέσεις της Δημοτικής Αρχής. Εμείς δεσμευτήκαμε να συναντηθούμε και μετά τις εκλογές και να εγκαινιάσουμε αυτή την ανοιχτή γραμμή που πρέπει να έχει το πανεπιστήμιο με την πόλη".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ