Παρασκευή 2 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΙΚΑΙΑ
"Η παιδεία δε σηκώνει παζάρια"

Με δυναμική πορεία στο κέντρο της πόλης, δάσκαλοι, γονείς και μαθητές των σχολείων της Νίκαιας απάντησαν στη λογική της κυβέρνησης που τους θεωρεί πολίτες β' κατηγορίας, με κύριο αίτημα την κατάργηση του Ν.2525/97, καθώς επίσης την αύξηση των δαπανών για την παιδεία και την αναβάθμιση του δημόσιου δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης

Την αντίθεσή τους στις προθέσεις του υπουργείου Παιδείας να εφαρμόσει με οποιοδήποτε κόστος την αντιμεταρρύθμιση, προχωρώντας σε συμπτύξεις τμημάτων σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία της Νίκαιας, στοιβάζοντας πάνω από 30 μαθητές ανά τμήμα και 40 στα Νηπιαγωγεία, εξέφρασαν με δυναμική πορεία στο κέντρο της πόλης, γονείς, δάσκαλοι, μαθητές και εκπρόσωποι από τα ΔΣ Συλλόγων Γονέων, από όλα τα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία.

Οι γονείς, μαζί με τους μαθητές και τους δασκάλους, προχώρησαν χτες σε συμβολικό αποκλεισμό της Π. Ράλλη, ενώ αργότερα πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους, φωνάζοντας συνθήματα "Θέλουμε σχολεία, δασκάλους και βιβλία", "Με 30 και 40 μαθητές μέσα στην τάξη, εκπαίδευση δεν πρόκειται να υπάρξει", απαιτώντας την κατάργηση του Ν.2525/97, αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 15%, περισσότερους διορισμούς δασκάλων και ανέγερση νέων σχολικών κτιρίων στην περιοχή.

Η πορεία λίγο αργότερα κατέληξε στα γραφεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Εκεί, αντιπροσωπεία γονιών και δασκάλων επέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας στον προϊστάμενό της Νίκο Χρυσή, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στη "σύγχρονη διεθνή παιδαγωγική αντίληψη" του υπουργείου, για συνενώσεις τάξεων και σχολείων με 30 και 35 μαθητές στην τάξη, που στόχο έχει την υποβάθμιση της εκπαίδευσης στην περιοχή και την υπονόμευση του ρόλου και της αποστολής του δημόσιου δωρεάν σχολείου, δηλώνοντας ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Ο Βαγγέλης Μίχας,πρόεδρος της Ενωσης Δασκάλων και Νηπιαγωγών Νίκαιας, τόνισε ότι "η κυβέρνηση, χρησιμοποιώντας το επιχείρημα του διπλασιασμού των διορισμών των εκπαιδευτικών, προσπαθεί να κρύψει την αλήθεια, γεγονός που φαίνεται από την αντίφαση που προκαλεί η αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, προσπαθώντας να εξοικονομήσει θέσεις εκπαιδευτικών, που πραγματικά έχει ανάγκη η περιοχή". "Η παιδεία, είπε, δε σηκώνει παζάρια, δηλώνουμε την αντίθεσή μας στην εφαρμογή του Ν.2525/97, αγωνιζόμαστε για την κατάργησή του και την υπεράσπιση του δημόσιου δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης".

Τη συμπαράστασή της, στο δίκαιο αγώνα γονιών, δασκάλων και μαθητών για μια καλύτερη παιδεία, εξέφρασε με την παρουσία της η Βέρα Νικολαϊδου,επικεφαλής του συνδυασμού "Δημοκρατική Ενότητα Νίκαιας" και υποψήφια δήμαρχος, η οποία επισήμανε ότι "το πρόβλημα των συμπτύξεων των τμημάτων, πάνω από 30 στην Α Τάξη του Δημοτικού και 35 στα Γυμνάσια για εξοικονόμηση αιθουσών και εκπαιδευτικών, εντάσσεται στο πλαίσιο της αντιλαϊκής αντιεκπαιδευτικής πολιτικής και των περικοπών των δαπανών για την παιδεία, σύμφωνα με τις εντολές της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Είναι σημαντικό, τόνισε, ότι γονείς, δάσκαλοι και μαθητές συνεχίζουν τον αγώνα τους, ανατρέποντας τη λογική που θέλει τις συνοικίες αυτές να έχουν πολίτες β κατηγορίας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ