Παρασκευή 2 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΕΥΚΗΣ"
Για μια άλλη δημοτική αρχή

Το σύνθημα: "Σήμερα ο δήμος μας χρειάζεται όχι άλλη μια, αλλά μια άλλη δημοτική αρχή", κυριαρχεί στην εκλογική διακήρυξη της "Ενωτικής Δημοτικής Κίνησης Πεύκης" η οποία ανακήρυξε υποψήφιο δήμαρχο τον Στέργιο Λαμπρόπουλο.

Η "Ενωτική Δημοτική Κίνηση" Πεύκης "διαχωρίζει" τη θέση της κάνοντας γνωστό στους δημότες της πόλης ότι: "Εμείς δηλώνουμε πολύ καθαρά ότι δεν είμαστε "ανεξάρτητοι" ή "αδέσμευτοι" αλλά εξαρτημένοι και δέσμιοι των συμφερόντων του κάθε απλού εργαζόμενου, της νέας γενιάς, των γυναικών, της τρίτης ηλικίας και ό,τι άλλο συμβάλει στην αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου και στη δημιουργία μιας ανθρώπινης πόλης για όλους". Και αυτά μπορεί να τα κάνει μόνο μια άλλη δημοτική αρχή που: Να ενεργοποιεί τον πολίτη για την ανάπτυξη στοιχείων άμεσης δημοκρατίας. Να αντιστέκεται στη χειραγώγηση συνειδήσεων και στον αποπροσανατολισμό του πολίτη. Θα δίνει έμπνευση στη νεολαία για αγωνιστική στάση στη ζωή, αισιοδοξία για το αύριο. Θα αρνείται την υποταγή και θα αντιπαλεύει τους πλασιέ των ψεύτικων ελπίδων. Να στηρίζει το λαϊκό εισόδημα και όχι να αποτελεί το μακρύ χέρι της κεντρικής εξουσίας ή φερέφωνο και άκριτο χειροκροτητή των εντολών των ισχυρών της ΕΕ. Με διαφάνεια και με γνώμονα το κοινό συμφέρον να διαχειρίζεται τους πόρους της. Θα συμπαρίσταται ενεργά και θα μπαίνει επικεφαλής στους αγώνες των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των επαγγελματοβιοτεχνών, της νεολαίας. Να αποτελεί ασπίδα προστασίας του περιβάλλοντος και να συμβάλει ουσιαστικά στη βίωση του πολιτισμού".

Το ψηφοδέλτιο

Το ψηφοδέλτιο της "Ενωτικής Δημοτικής Κίνησης" Πεύκης είναι: Στέργιος Λαμπρόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Πεύκης. Δάσκαλος, διευθυντής δημοτικού σχολείου, υπηρέτησε για πολλά χρόνια στο 3ο δημοτικό σχολείο Πεύκης και με μακροχρόνια παρουσία στους λαϊκούς αγώνες, ιδιαίτερα στο εκπαιδευτικό και πολιτιστικό κίνημα στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι: Χρήστος Αποστολόπουλος, Μιχαήλ Απτόγλου, Χαραλαμπία Βανδώρου - Μουζάκη, Μιχαήλ Βάρδας, Παρασκευή Γκιόκα, Ελένη Ζόμπολα, Δήμητρα Θαλάσση - Φραγκιαδάκη, Θωμάς Κακκαβάς, Ιωάννης Καραδήμας, Αθανασία Καρακώστα, Σάββας Κυριακίδης, Μαρία Λουκά, Νικόλαος Μωραϊτης, Χρήστος Νάτσιος, Βασίλειος Νικολακάκης, Χαράλαμπος Παναγιωτόπουλος, Παναγιώτης Παπασταύρου, Λαμπρινή Παραπαντάκη, Παναγιώτης Πολυμενάκος, Ευάγγελος Ρουστάνης, Κων/νος Σαμπάνης, Νικόλαος Σιδερούκης, Στέφανος Σίτης, Πανωραία Σταυροπούλου, Φωτεινή Σωτηργιανίδου, Χαράλαμπος Φίτσιος και Ιωάννης Χατζηγιάννης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ