Παρασκευή 2 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΕΙ - ΤΕΙ
Σε αναμονή το διοικητικό προσωπικό

Σε αναμονή απαντήσεων από το υπουργείο Παιδείας στα αιτήματά τους, για καταβολή των δεδουλευμένων υπερωριών και υλοποίηση της δέσμευσης του υπουργείου για ρύθμιση καταβολής του εφάπαξ επιδόματος, βρίσκονται οι διοικητικοί υπάλληλοι, μετά από τη χτεσινή συνάντησή τους με εκπροσώπους του υπουργείου Παιδείας. Συμπαραστεκόμενη στα αιτήματα του διοικητικού προσωπικού των ΑΕΙ, η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Θράκης αποφάσισε σήμερα να προχωρήσει σε αναστολή της λειτουργίας του Ιδρύματος.

Τα Κεντρικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού ΤΕΙ (ΠΑΟΔ ΤΕΙ) και των Πανεπιστημίων (ΠΟΔΠ ΑΕΙ), το οποίο χτες πραγματοποίησε τρίωρη στάση εργασίας, έκαναν χτες παράσταση στο υπουργείο Παιδείας και συναντήθηκαν με τον ειδικό γραμματέα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Δ. Κλάδη. Σύμφωνα με εκπροσώπους των Ομοσπονδιών, ο εκπρόσωπος του υπουργείου τούς είπε ότι ορισμένα από τα αιτήματά τους μπορούν να λυθούν στα πλαίσια της οικονομικής πολιτικής. Σήμερα, οι εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών περιμένουν απάντηση στο αίτημα για καταβολή των υπερωριών, ενώ το ζήτημα της ρύθμισης του εφάπαξ επιδόματος παραπέμφθηκε για τα μέσα του μήνα. Σε ό,τι αφορά τα αιτήματα του διοικητικού προσωπικού για διορισμό μόνιμου προσωπικού προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των ΑΕΙ, τους ανακοινώθηκε ότι θα γίνουν 135 διορισμοί ενώ τα ΑΕΙ ζητούν τους διπλάσιους.

Το διοικητικό προσωπικό των Πανεπιστημίων ζητά την ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα της ανώτατης εκπαίδευσης, εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση των διοικητικών υπηρεσιών των ΑΕΙ με ταυτόχρονη μισθολογική αναβάθμιση των εργαζομένων σ' αυτές, με άμεση καταβολή των δεδουλευμένων υπερωριών, άμεση υλοποίηση της δέσμευσης του υπουργείου Παιδείας στη Βουλή για ρύθμιση της καταβολής του εφάπαξ επιδόματος στο διοικητικό προσωπικό των ΑΕΙ και πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, τη μη ιδιωτικοποίηση των φοιτητικών λεσχών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ