Παρασκευή 2 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ανάπτυξη επιχειρηματιών

Πολλοί υποψήφιοι δήμαρχοι και νομάρχες υπόσχονται έργα, που θα αντιμετωπίσουν τα λαϊκά προβλήματα, και αναπτυξιακά προγράμματα. Στα μεγάλα λαϊκά προβλήματα, όπως η ανεργία, η λιτότητα, το ξεπούλημα δημοσίων επιχειρήσεων και κοινωνικών τομέων και υπηρεσιών (παιδεία, υγεία, πρόνοια) στην πλουτοκρατία, το ξεκλήρισμα των φτωχομεσαίων αγροτών, όλα αυτά δεν είναι για τους επίδοξους "τοπικούς άρχοντες" προβλήματα, με τα οποία μπορεί και πρέπει να ασχολείται η Αυτοδιοίκηση. Ηταν, άλλωστε, απόντες από τους αγώνες για όλα αυτά ή και πολέμιοί τους.

Τι είναι η ανάπτυξη που υπόσχονται όταν εκλεγούν;

Είναι η συμβολή τους, μέσω του θεσμού της Αυτοδιοίκησης, στην επέλαση της αντιλαϊκής πολιτικής με τα κοινοτικά προγράμματα, που αντιμετωπίζουν την ανεργία με σεμινάρια. Είναι η συμμετοχή στη διαχείριση κοινοτικών κονδυλίων για έργα, που δίνονται για εκμετάλλευση στους επιχειρηματίες, και διευκολύνουν τη δράση των πολυεθνικών, η μετατροπή της Αυτοδιοίκησης σε μάνατζέρ τους. Είναι η επιβολή φόρων για υπηρεσίες που παρέχουν και η μετατροπή φορέων πρόνοιας σε επιχειρήσεις. Είναι η προσπάθεια να μοιραστεί η ανεργία, να εφαρμοστούν οι αντιδραστικές εργασιακές σχέσεις, με τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης.

Οι δυνάμεις, στην Αυτοδιοίκηση, που δεν αντιμάχονται το Μάαστριχτ και την ΟΝΕ, δε διεκδίκησαν και δεν προχώρησαν, π.χ., σε έργα για τους φτωχομεσαίους αγρότες και την παραγωγή τους.

Τέτοιες διοικήσεις σε δήμους και νομούς προσφέρουν υπηρεσίες, όπως,π.χ., η Θεσσαλονίκη, για τη διείσδυση του κεφαλαίου στα Βαλκάνια, η Αθήνα για τη συγκέντρωση του εμπορίου σε λίγα χέρια, αφανίζοντας τους μικρομεσαίους, ή ο Πειραιάς για το εφοπλιστικό κεφάλαιο και την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού. Παραπλανούν με την υποτιθέμενη ανάπτυξη για να υφαρπάσουν ψήφους, εφαρμόζοντας αντιλαϊκή πολιτική.

Τους αξίζει η πιο μεγάλη καταδίκη, με την υπερψήφιση των ψηφοδελτίων συμπαράταξης των κομμουνιστών και των άλλων λαϊκών αγωνιστών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ