Παρασκευή 2 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΧΑΪΑΣ"
Αγωνιστικό, ενωτικό προσκλητήριο

Πλήθος κόσμου στη χτεσινή κεντρική προεκλογική συγκέντρωση που έγινε στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας

Ηρθε η ώρα για την Αχαϊα της δουλιάς, της αξιοπρέπειας, των ενωτικών αγώνων να κάνει ένα μεγάλο βήμα προς τα μπρος να αγωνιστεί για ό,τι της ανήκει. Αυτή την παλλαϊκή απαίτηση εξέφρασε χτες ο υποψήφιος νομάρχης ΑχαϊαςΑνδρέας Αθανασόπουλος, μιλώντας χτες στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΝΑΣ στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας. Μαχητικά και με συνθήματα όπως"Εμπρός λαέ, άλλαξε σελίδα" πλήθος κόσμου με ιδιαίτερα μεγάλη τη συμμετοχή της νεολαίας έστειλε μήνυμα ότι η ΝΑΣ θα βγει ενισχυμένη από τις εκλογές.

Ο Α. Αθανασόπουλος αναφέρθηκε στην ειδική πολιτική σημασία των εκλογών, που θα κρίνουν την πορεία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης την επόμενη μέρα και θα επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό την πορεία της χώρας, καθώς, είτε η κυβέρνηση και οι σύμμαχοι της θα αποσπάσουν την ψήφο του λαού για να συνεχίσουν ανενόχλητοι την αντιλαϊκή πολιτική τους, είτε με την ισχυροποίηση της ΝΑΣ το Νομαρχιακό Συμβούλιο θα γίνει μετερίζι νέων διεκδικητικών αγώνων. Ο επικεφαλής της ΝΑΣ, αφού αναφέρθηκε στα οξύτατα προβλήματα που σώρευσε στο νομό η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης με την ανοχή και στήριξη της πλειοψηφίας του Νομαρχιακού Συμβουλίου, κάλεσε το λαό της Αχαϊας να ψηφίσει με κριτήριο τα προβλήματά του και να γυρίσει την πλάτη στις προεκλογικές υποσχέσεις, με τα οποία προσπαθούν να κρύψουν την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει ο κυβερνητικός νομάρχης και στηρίζουν οι άλλοι υποψήφιοι. Ετσι εκ των πραγμάτων στις εκλογές αυτές ο λαός ψηφίζει για όλους και για όλα.

Ο Α. Αθανασόπουλος κάλεσε τους εργαζόμενους να ψηφίσουν με κριτήριο τη στάση που κράτησαν οι υποψήφιοι απέναντι σε βασικές και κρίσιμες επιλογές όπως τις ιδιωτικοποιήσεις, τα εργασιακά δικαιώματα, τους φόρους, την υπεράσπιση των συμφερόντων της εργατιάς και αγροτιάς, την παιδεία, την υγεία, την ανταποδοτικότητα, το νόμο "Καποδίστριας" και το στόχο της ΟΝΕ που όλοι οι άλλοι προβάλλουν σαν όραμα.

Ο Α. Αθανασόπουλος απηύθυνε αγωνιστικό ενωτικό προσκλητήριο σε όλους όσοι θέλουν να καταδικάσουν την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, σ' εκείνους που δε θέλουν να χρησιμοποιηθεί η ψήφος τους σαν αποδοχή αυτής της πολιτικής και σε όλους όσοι δε θέλουν "πολύχρωμες" πλειοψηφίες στο ΝΣ, οι οποίες θα υπηρετούν τις επιλογές των μεγάλων συμφερόντων. Ολους αυτούς τους κάλεσε να στρατευτούν μαζί με τη ΝΑΣ, τονίζοντας πως ο δρόμος της ενότητας, που η Συνεργασία προτείνει, είναι ο μόνος που ανταποκρίνεται στα συμφέροντα της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού. Εγγύηση για όλα αυτά είναι η μέχρι τώρα πρωτοπόρα ασυμβίβαστη δράση των δύο ΝΣ και όλων των στελεχών της ΝΑΣ και ο ευρύτερος χαρακτήρας της που προσδιορίζεται από το πρόγραμμα δράσης της. Ο υποψήφιος νομάρχης αναφέρθηκε στην αστείρευτη διάθεση όλων των στελεχών της ΝΑΣ να τη μετατρέψουν σε συνδετικό κρίκο των αγωνιζόμενων κοινωνικών δυνάμεων για τη δημιουργία ενός μεγάλου ρεύματος ικανού να συνενώσει τους ανυπότακτους, να εμπνεύσει τους απογοητευμένους, να διεγείρει τους δυσαρεστημένους και να οδηγήσει τους απελπισμένους έτσι που να ισχυροποιείται το μπλοκ των κοινωνικών δυνάμεων, που αμφισβητεί την κυριαρχία των πολυεθνικών και των πολιτικών εκπροσώπων τους. "Εχουμε όλοι μας έμφυτη αισιοδοξία για το παρόν και το μέλλον", κατέληξε ο Α. Αθανασόπουλος. "Είμαστε σε θέση στις εκλογές να κάνουμε ένα μεγάλο βήμα προς τα μπρος".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ