Παρασκευή 2 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΡΡΑ, ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΑΦΝΗΣ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ "ΔΑΦΝΗ 2000"

Μέσα στους έντονους ρυθμούς της προεκλογικής περιόδου, στις συζητήσεις, στις ομιλίες, στις περιοδείες και τις αντιπαραθέσεις με τους αντίπαλους συνδυασμούς, εμείς στη Δάφνη προσπαθούμε ποτέ να μην ξεχάσουμε ότι συμμετέχουμε σε μια εκλογική μάχη, αλλά - κυρίως - συμβάλλουμε καθοριστικά σε μια προσπάθεια που έχει πολύ ευρύτερους στόχους και επιδιώξεις.

Εξάλλου, τα σημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη μας, αλλά και η Τοπική Αυτοδιοίκηση, δεν μπορούν ν' αντιμετωπιστούν μέσα από εκλογικές διαδικασίες και τη νίκη ενός συνδυασμού, ακόμη κι αν αυτός είναι ο δικός μας.

Σήμερα, αυτό που η πόλη μας χρειάζεται είναι ένα Μέτωπο Αντίστασης στην ασκούμενη πολιτική, Μέτωπο Διεκδίκησης αυτών που μας ανήκουν, Μέτωπο Συμμετοχής των Πολιτών, Μέτωπο Προοπτικής μπροστά στο 2000.

Ενα Μέτωπο που θα συγκεντρώνει στις γραμμές του κάθε πολίτη της Δάφνης, που ενδιαφέρεται να συμμετέχει ώστε να ανατραπεί η σημερινή ασκούμενη πολιτική, να ξεπεραστούν τα αδιέξοδα και να σηματοδοτηθούν θετικές εξελίξεις για το μέλλον.

***

Σ' αυτήν την προσπάθεια, καθημερινά βλέπουμε ότι συναντιούνται οι Δαφνιώτες!

  • Συμφωνούν όλοι εκείνοι που πιστεύουν πως η συμμετοχή των πολιτών είναι η λυδία λίθος, που θα μετατρέψει την αντιλαϊκή πολιτική της σημερινής διοίκησης του δήμου σε μια πολιτική που πρώτο στόχο θα έχει τη διαφύλαξη των συμφερόντων των πολιτών και όχι των μεγάλων συμφερόντων των λίγων.
  • Βρίσκονται όλοι εκείνοι που πιστεύουν πως είναι ανάγκη να διεκδικήσουμε εκείνα που μας ανήκουν, ανεξάρτητα από την πολιτική της οποιασδήποτε κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
  • Συναινούν όλοι εκείνοι που είναι αντίθετοι με την επικρατούσα λογική των ιδιωτικοποιήσεων των λειτουργιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με τη λογική της αδιαφορίας των αιρετών απέναντι στα σοβαρά λαϊκά προβλήματα της ανεργίας, της υποβάθμισης του βιοτικού επιπέδου, των εργασιακών σχέσεων που γκρεμίζονται, της παιδείας για τους λίγους.
  • Συναντιούνται όλοι εκείνοι που αρνούνται το ρόλο του δημάρχου - μάνατζερ και συναινούν στο ρόλο του δημάρχου που αγωνίζεται για την πόλη και μαζί με τους πολίτες για κάθε πρόβλημα που τους απασχολεί.
  • Συνεργάζονται όλοι εκείνοι που είναι διατεθειμένοι να δουν κατάματα το οικονομικό αδιέξοδο του δήμου και να αγωνιστούν να διορθώσουν την κατάσταση χωρίς νέα δάνεια και φορολογίες.

Σ' αυτήν την προσπάθεια, τέλος, συμπράττουν, με τη συμμετοχή τους στο ψηφοδέλτιό μας, εκείνοι που στον έντονο πολιτικό χαρακτήρα των δημοτικών εκλογών αποδίδουν το πραγματικό νόημα της πολιτικής. Μιας πολιτικής που θα υπερασπίζεται τα συμφέροντα των πολιτών, της πόλης. Τα δικαιώματα της μόρφωσης, της δουλιάς, της διασκέδασης, του ελεύθερου χρόνου και χώρου, του πολιτισμού τελικά.

***

Στην πορεία μας μέχρι σήμερα είχαμε πάντα στο επίκεντρο της σκέψης μας ότι δίνουμε τις δυνάμεις μας σε μια προσπάθεια που μπορεί να αποδώσει, όχι μόνο τη νίκη στις ερχόμενες εκλογές και το κέρδισμα της Δημοτικής Αρχής, αλλά - και κυρίως - να δημιουργεί καθημερινά τις προϋποθέσεις, ώστε το Μέτωπο Αντίστασης, Διεκδίκησης, Συμμετοχής, Προοπτικής να στεριώσει στη Δάφνη.

Ο δρόμος του επίπονου διαλόγου, οι συμπολίτες μας από ΟΛΟΥΣ τους πολιτικούς χώρους που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιό μας, η θερμή ανταπόκριση των πολιτών απέναντι στα πρόσωπα του συνδυασμού και στις θέσεις του για τη Δάφνη, είναι για μας απόδειξη ότι βαδίζουμε στο σωστό δρόμο!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ