ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 6 Οχτώβρη 1998
Σελ. /40
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ
ΟΧΙ στους τοποτηρητές της κεντρικής εξουσίας

"To ενδιαφέρον της ΝΑΣΘ για την Κοινότητα Πεύκων δεν είναι μόνο προεκλογικό. Την τετραετία που πέρασε, σαν νομαρχιακός σύμβουλος, επισκέφθηκα επανειλημμένα την κοινότητα και ενημερώθηκα για τα προβλήματά της", τόνισε ο υποψήφιος νομάρχης της ΝΑΣΘ Μιχάλης Σπυριδάκης,σε μεγάλη συγκέντρωση κατοίκων που διοργάνωσε το βράδυ του Σαββάτου η "Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία Πεύκων" (Ρετζίκι), με υποψήφιο τον Γιάννη Ζιώγα.

Ο Μιχάλης Σπυριδάκης κάλεσε τους συγκεντρωμένους να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα, τόσο από τη γενικότερη κυβερνητική πολιτική και τις επιπτώσεις της στη ζωή των εργαζομένων, όσο και από την όξυνση των προβλημάτων που αφορούν το νομό. Ο νομάρχης και η πλειοψηφία του ΝΣ, υπογράμμισε ο Μιχ. Σπυριδάκης, συμπεριφέρθηκαν κυριολεκτικά σαν τοποτηρητές της κεντρικής εξουσίας, σαν κυβερνητικοί υπάλληλοι, που δε διεκδίκησαν αγωνιστικά τίποτα και δεν ανέπτυξαν οποιαδήποτε πρωτοβουλία έργων ανάπτυξης του νομού που έχει ανάγκη ο τόπος. Αλλά και η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, παρατήρησε, αν και τυπικά ήταν αντιπολίτευση, με τη στάση της καταγράφτηκε δικαιολογημένα σαν συμπολίτευση της πλειοψηφίας. Η μοναδική φωνή πραγματικής αντιπολίτευσης, κατέληξε ο Μιχ. Σπυριδάκης, αντιπολίτευσης, που είχε σαν κύριο στόχο την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων, ήταν αυτή της ΝΑΣΘ. Γι' αυτό και οι πολίτες που επιθυμούν μια άλλη πορεία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης δεν έχουν άλλη επιλογή από την αποφασιστική ενίσχυση του αγωνιστικού ψηφοδελτίου της παράταξης.

Στην ομιλία του, ο υποψήφιος πρόεδρος της Κοινότητας Πεύκων, Γιάννης Ζιώγας, τόνισε ότι οι συνδυασμοί που παρουσιάζονται σαν δήθεν ανεξάρτητοι και άχρωμοι ανήκουν, στην ουσία, στο γκρίζο χρώμα των δυνάμεων που αντιστρατεύονται την πρόοδο και τη βελτίωση της ζωής των πολιτών.

Εμείς δηλώνουμε ότι δεν είμαστε ανεξάρτητοι από τα λαϊκά προβλήματα και τον αγώνα για τη λύση τους, υπογράμμισε ο Γιάννης Ζιώγας. Δε βλέπουμε τον κοινοτάρχη σαν πρόεδρο - εργολάβο, αλλά σαν αγωνιστή, υπερασπιστή των δικαιωμάτων των δημοτών και του αυτόνομου ρόλου και λαϊκού χαρακτήρα της ΤΑ.

Η παράταξή μας, συνέχισε ο υποψήφιος πρόεδρος Πεύκων, αποτελεί συνέχεια της αγωνιστικής αριστεράς, που μαζί με άλλες ριζοσπαστικές δυνάμεις, για δεκαετίες ολόκληρες, και πριν και μετά το 1974, έβαλαν τη σφραγίδα τους στην ΤΑ και τους μεγάλους λαϊκούς αγώνες που έγιναν στα πλαίσια του θεσμού.

"Εμείς είμαστε η παράταξη του αγώνα, της θυσίας και της προσφοράς", κατέληξε και κάλεσε τους συγκεντρωμένους να μεταφέρουν το μήνυμα του συνδυασμού πόρτα - πόρτα και να ενεργοποιήσουν όλους όσοι συμφωνούν με το πρόγραμμα της παράταξης, στη μάχη για την εκλογική επιτυχία του συνδυασμού.

ΒΟΙΩΤΙΑ
Αντιλαϊκά "αλισβερίσια" ΠΑΣΟΚοΣΥΝεταίρων

Ανακοίνωση - καταγγελία της ΝΕ Βοιωτίας του ΚΚΕ

Ούτε τα προσχήματα δεν κρατούν οι υποψήφιοι "αντίπαλοι" δήμαρχοι και νομάρχες των ΠΑΣΟΚοΣΥΝεταίρων στο Νομό Βοιωτίας όσο πλησιάζει η μέρα των εκλογών και προχωρούν πλέον φανερά σε ύποπτα αλισβερίσια και συναλλαγές προκειμένου να στηρίξουν και να εφαρμόσουν την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

Οπως καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Βοιωτίας του ΚΚΕ,τις τελευταίες μέρες ο λαός της Βοιωτίας και ιδιαίτερα της Θήβας έγινε μάρτυρας μιας κατάστασης, που δεν έχει ξαναγίνει στα πολιτικά χρονικά του τόπου. "Είδαμε τον εκλεκτό της αντιλαϊκής κυβέρνησης υποψήφιο δήμαρχο Θήβας Γιώργο Κατσιμπάρδη - υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση - να λιβανίζει τη μια μέρα τον υποψήφιο νομάρχη, επίσης εκλεκτό της αντιλαϊκής τους κυβέρνησης, Γιάννη Σταμούλη, και την άλλη μέρα να κάνει τεμενάδες στον άλλο υποψήφιο νομάρχη, εκλεκτό ΣΥΝεταίρο της κυβερνητικής πολιτικής, Κώστα Κουρκούτη. Κι όλα αυτά μπροστά στα μάτια του λαού της Θήβας, στις συγκεντρώσεις των δύο - υποτίθεται - "αντιπάλων"!".

Αναλυτικά στην ανακοίνωση της ΝΕ Βοιωτίας του ΚΚΕ τονίζονται τα παρακάτω: "Λαέ της Βοιωτίας. Ξέρεις πολύ καλά πλέον από τόσα χρόνια κοροϊδίας και απάτης των ΠΑΣΟΚοΣΥΝεταίρων ότι ο κατήφορος δεν έχει πάτο. Ιδιαίτερα όταν πρόκειται για τον κατήφορο της κυβερνητικής πολιτικής, που καθημερινά φορτώνει νέα βάρη της οικονομικής κρίσης στους εργαζόμενους, στους μισθωτούς και συνταξιούχους, στα μικρομεσαία στρώματα της πόλης και της υπαίθρου, αφήνοντας ανενόχλητη την πλουτοκρατία του τόπου και τις πολυεθνικές να θησαυρίζουν, ρουφώντας το αίμα των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Τώρα έχουν αποκαλυφθεί σε όλο τους το μεγαλείο οι συναλλαγές και οι συμφωνίες "κυρίων" να αλληλοψηφιστούν με στόχο να παραμείνουν οι καρέκλες στα ίδια πρόσωπα, για να μπορούν να συνεχίζουν ανενόχλητοι το μεγάλο φαγοπότι".

"Ο λαός της Βοιωτίας δε θα επιτρέψει αυτή τη φορά να υποκλέψουν την ψήφο του οι διάφοροι Σταμούληδες και Κουρκούτηδες, ούτε οι διάφοροι Παλαιολόγοι και Κατσιμπάρδηδες", υπογραμμίζει η ΝΕ Βοιωτίας και συνεχίζει: "Ολοι αυτοί, μαζί με τους άλλους υποψήφιους που έχουν δοκιμαστεί και αποτύχει και που ταυτόχρονα τα κόμματα που τους στηρίζουν έχουν στην πραγματικότητα τις ίδιες πολιτικές με τους παραπάνω, δεν αποτελούν λύση για τα προβλήματα του λαού και του τόπου. Δεν προσφέρουν διέξοδο αγωνιστική, διεκδικητική, που να φέρνει στο προσκήνιο τον ίδιο το λαό. Γι' αυτό και ο λαός της Θήβας, της Λιβαδειάς, του συνόλου της Βοιωτίας, θα στηρίξει και θα ψηφίσει μαζικά τους συνδυασμούς της νίκης, που εγγυώνται αντίσταση και αγώνα ενάντια σε κάθε αντιλαϊκή πολιτική, που εγγυώνται την αποκάλυψη όλων των παρανομιών και των προκλητικών σκανδάλων, που εγγυώνται κατάργηση όλων των αντιλαϊκών φόρων, που εγγυώνται ότι θα βρίσκονται κάθε ώρα και κάθε στιγμή στο πλευρό του απλού εργαζόμενου, του άνεργου, της γυναίκας, του νέου, του συνταξιούχου, του επαγγελματία, του Βοιωτού αγρότη".

Η ΝΕ Βοιωτίας του ΚΚΕ καλεί στην ανακοίνωσή της το λαό να αντισταθεί, ανεξάρτητα από πολιτικές και ιδεολογικές θέσεις και απόψεις, ανεξάρτητα από κομματικές προτιμήσεις.

Απευθυνόμενη στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ,τους καλεί να δώσουν με την ψήφο τους ένα ηχηρό μήνυμα αντίστασης απέναντι στις μεθοδεύσεις των διαφόρων κυβερνητικών και κομματικών ομάδων, που παίζουν ύποπτα αντιλαϊκά παιχνίδια πάνω στις πλάτες τους.

Απευθυνόμενη στους ψηφοφόρους του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ,τους καλεί να αντισταθούν στην κοροϊδία της υποστήριξης της κυβερνητικής πολιτικής που τους έχουν οδηγήσει οι επιλογές της ηγεσίας αυτού του κόμματος."Μη χαραμίζετε την ψήφο σας στους διάφορους Κατσιμπάρδηδες που θα την εξαργυρώσουν στο νομαρχιακό επίπεδο με ψήφο ουσιαστικά υπέρ του Σταμούλη. Γιατί σήμερα πλέον όλοι στη Βοιωτία γνωρίζουν ότι η ψήφος στον Κουρκούτη στις νομαρχιακές εκλογές πηγαίνει κατευθείαν και καταμετριέται στις ψήφους του Σταμούλη και του ΠΑΣΟΚ", αναφέρει συγκεκριμένα.

Τέλος, η ΝΕ Βοιωτίας του ΚΚΕ καλεί όλους "στη μάχη για να δώσουμε μια μεγάλη νίκη την ερχόμενη Κυριακή στους αγωνιστικούς συνδυασμούς της Βοιωτίας" και συγκεκριμένα:

  • Στη "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία" με υποψήφιο νομάρχη τον δικηγόρο Λουκά Λιάκο.
  • Στη "Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση Θήβας" με υποψήφια δήμαρχο την παιδίατρο Βάσω Γκιόκα.
  • Στη "Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία Λιβαδειάς" με υποψήφιο δήμαρχο τον Γιώργο Γκικόπουλο.

"Σε όλους τους δήμους ψηφίζουμε τους αγωνιστικούς συνδυασμούς της λαϊκής συμπαράταξης",καταλήγει η ανακοίνωση.

Διευκρίνηση

Στο έντυπο της ΝΑΣ Αθήνας - Πειραιά με τα ονόματα των υποψηφίων νομαρχιακών συμβούλων, γράφτηκε κατά λάθος πως ο Γιάννης Φασουλάς ήταν πρόεδρος της Ομοσπονδίας Προσωπικού της ΕΥΔΑΠ, ενώ το σωστό είναι ότι ήταν πρόεδρος του Συλλόγου Προσωπικού της ΕΥΔΑΠ.

Περιοδείες νέων υποψηφίων

Συνεχίζονται οι περιοδείες των νέων υποψήφιων νομαρχιακών συμβούλων της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας". Συγκεκριμένα, σήμερα ο Γιώργος Μπαγιαρτάκης θα περιοδεύσει στις 4 μ.μ. στην ΤΕΣ Αιγάλεω και στις 7 μ.μ. στα νυχτερινά σχολεία Αιγάλεω. Επίσης, σήμερα η Τατιάνα Ευαγγελοπούλου θα επισκεφτεί τον ΟΑΕΔ Αμπελοκήπων στις 11 π.μ., ενώ στις 6.30 μ.μ. θα βρεθεί στο νυχτερινό σχολείο Νικοπόλεως.

Αύριο,Τετάρτη, στις 10 π.μ. στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών θα βρεθεί ο Παναγιώτης Παλαβός και ο Αντ. Ραλλάτος.Την Πέμπτη στις 7 μ.μ. η Τ. Ευαγγελοπούλου θα επισκεφτεί το "Deree" Αμπελοκήπων.

Περιοδείες Ν. Σοφιανού

Ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ Νίκος Σοφιανός θα περιοδεύσει σήμερα στις 11 π.μ. στη Φυσικομαθηματική Σχολή και στις 6 μ.μ. στην Κυψέλη στη Φωκ. Νέγρη. Αύριο Τετάρτη, στις 10 π.μ. θα επισκεφτεί τα ΤΕΙ και στις 6 μ.μ. την Καισαριανή, την Πέμπτη στις 6 μ.μ. θα βρεθεί στο Μπουρνάζι και την Παρασκευή στις 6 μ.μ. στη Ν. Ιωνία.

Μήνυμα συμπαράστασης της Πέπης Δαράκη

Προς τη ΝΑΣ της ιδιαίτερης πατρίδας της, τη Λέσβο, και τη "Συμπαράταξη για την Αθήνα"

"Συμπαρίσταμαι ολόψυχα - δηλώνει η συγγραφέας Πέπη Δαράκη - στον εκλογικό αγώνα του συνδυασμού "Αγωνιστική Συνεργασία για την Αθήνα" με επικεφαλής τον Λέων. Αυδή. Το πρόγραμμά του αντιμετωπίζει ρεαλιστικά τις πολύπλευρες ανάγκες της πόλης και των δημοτών με κριτήριο αξιολόγησης των αναγκών για την υγεία, την παιδεία, τη συγκοινωνία, τον πολιτισμό κλπ. Το πρόγραμμα είναι εμπλουτισμένο με την έγνοια και την αγάπη για τον άνθρωπο και τα προβλήματά του, όπως η ανεργία, η μετανάστευση, τα ναρκωτικά".

Η γνωστή Μυτιληνιά, όμως, συγγραφέας Πέπη Δαράκη, με μήνυμά της εκφράζει, επίσης, τη συμπαράστασή της και στη "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία" (ΝΑΣ) της ιδιαίτερης πατρίδας της του Νομού Λέσβου και στον υποψήφιο νομάρχηΒαγγέλη Παλαιολόγο.

"Οι δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές αυτού του Οκτώβρη έχουν εξαιρετική εθνική σημασία, γιατί θα καθορίσουν τη μορφή και τον κοινωνικό ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η κοινωνική ευαισθησία που χαρακτηρίζει τον Β. Παλαιολόγο αποτελεί εγγύηση ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λέσβου θα δώσει και την απαιτούμενη ποιότητα στη γενική ανάπτυξη του νησιού μας, όπως την καθορίζει και την απαιτεί η μακραίωνη ιστορική και πολιτιστική του δράση".



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ