ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 7 Οχτώβρη 1998
Σελ. /40
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΙΚΟΣ ΡΟΓΚΑΚΟΣ
Με το λαό και την επόμενη τετραετία!

Συγκέντρωση της "Ενωτικής Παμβυρωνιώτικης Δημοτικής Κίνησης" στον Καρέα. Είναι ανάγκη να ανανεωθεί η λαϊκή εμπιστοσύνη στην υπάρχουσα Δημοτική Αρχή, επισήμανε ο δήμαρχος και ξανά υποψήφιος της Κίνησης

Στο "μπαλκόνι" του Βύρωνα, τη συνοικία του Καρέα, βρέθηκε τη Δευτέρα το απόγευμα, ο δήμαρχος και υποψήφιος της "Ενωτικής Παμβυρωνιώτικης Δημοτικής Κίνησης" Νίκος Ρογκάκος.Της ομιλίας του δημάρχου προς τους συγκεντρωμένους δημότες, προηγήθηκαν χαιρετισμοί των δύο Καρεωτών υποψηφίων, Γρηγόρη Πετρόπουλου και Γιάννη Σταθόπουλου,οι οποίοι υπογράμμισαν την αναγκαιότητα της ανανέωσης της λαϊκής εμπιστοσύνης στην υπάρχουσα Δημοτική Αρχή, μια αναγκαιότητα που αναδύεται μέσα από το ίδιο το έργο της.

Παίρνοντας το λόγο, ο υποψήφιος δήμαρχος αναφέρθηκε διεξοδικά στα έργα και στις παρεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής στη συνοικία του Καρέα, μια συνοικία "που χρήζει ιδιαίτερης παρέμβασης, εξαιτίας της απόστασης που τη χωρίζει από τις υπόλοιπες γειτονιές του δήμου". Ο Νίκος Ρογκάκος δεν περιορίστηκε, μόνο, στα βασικά έργα υποδομής που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της τετραετούς θητείας του στην περιοχή, όπως είναι η κατασκευή νέου δικτύου ύδρευσης και αποχέτευσης, η βελτίωση του συνόλου σχεδόν του οδικού δικτύου της συνοικίας και η διαμόρφωση ελεύθερων χώρων και πλατειών, αλλά αναφέρθηκε και στα περαιτέρω σχέδια της Δημοτικής Αρχής. Ανάμεσα σε αυτά ξεχωρίζουν η εγκατάσταση Γραφείου Δημοτών στη συνοικία που είναι απομακρυσμένη από το κέντρο του Βύρωνα, η διευκόλυνση της μεταφοράς των κατοίκων της με τη λειτουργία δημοτικής συγκοινωνίας (της οποίας ο σχεδιασμός έχει ήδη ολοκληρωθεί, ενώ ανακοίνωσε ότι έχουν ήδη δεσμευτεί συγκεκριμένα οικόπεδα στον Καρέα και έχει ήδη δρομολογηθεί η διαδικασία απαλλοτρίωσής τους, προκειμένου να κατασκευαστούν χώροι άθλησης, παιδότοποι, υπόγεια πάρκινγκ, αλλά και ελεύθεροι χώροι περιπάτου, πλατείες.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο υποψήφιος δήμαρχος αναφέρθηκε και στο πρόσφατο τροχαίο ατύχημα με τους μικρούς μαθητές, που συνέβη στον Καρέα, και υπογράμμισε ότι η Δημοτική Αρχή έχει, επανειλημμένως, ζητήσει από το ΥΠΕΧΩΔΕ να τοποθετήσει φωτεινούς σηματοδότες στον Καρέα, καθώς η λεωφόρος Κατεχάκη είναι από τους πλέον επικίνδυνους δρόμους, αλλά το ΥΠΕΧΩΔΕ έχει αφήσει σε αναμονή την ικανοποίηση του συγκεκριμένου αιτήματος, μην αναλαμβάνοντας ουδέποτε τις ευθύνες του.

Ο Νίκος Ρογκάκος έκανε ιδιαίτερη μνεία και στο ζήτημα της δασοπυρόσβεσης, αλλά και στη διάνοιξη της περιφερειακής λεωφόρου μέσα από το βουνό του Υμηττού. Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στις καταστροφικές φωτιές του καλοκαιριού και υπογράμμισε ότι η συμβολή των εθελοντικών ομάδων δασοπυρόσβεσης του Δήμου Βύρωνα, αλλά και η αγορά του νέου εξοπλισμού τους, διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στη σωτηρία του δάσους του Καρέα παρά τις αλλεπάλληλες προσπάθειες των επιτήδειων εμπρηστών. Επανέλαβε, δε, την κατηγορηματική αντίθεσή του στη διάνοιξη της περιφερειακής του Υμηττού, υπογραμμίζοντας το τεράστιο οικολογικό κόστος για την όλη περιοχή.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο υποψήφιος δήμαρχος τόνισε ότι ο στόχος δεν μπορεί να είναι άλλος από μια Τοπική Αυτοδιοίκηση διεκδικητική και αγωνιστική στο πλευρό των δημοτών και κατέστησε σαφές ότι η "Ενωτική Παμβυρωνιώτικη Δημοτική Κίνηση" δεν είναι ένα "εκλογικό κατασκεύασμα", αλλά θα παλέψει τις προτάσεις της, ανεξαρτήτως αποτελέσματος.

Αποφασισμένοι να αλλάξουν σελίδα στον Εύοσμο

Σε μεγάλη συγκέντρωση της "Συνεργασίας Πολιτών για την Πρόοδο του Ευόσμου" μίλησε ο υποψήφιος δήμαρχος Βασίλης Τζήκας

Να αναδείξουν δήμαρχο και δημοτικό συμβούλιο που θα στέκονται αγωνιστικά απέναντι στον αντιλαϊκό ρόλο που έχουν επιλέξει κυβέρνηση και ΕΕ να παίξει η ΤΑ, κάλεσε τους κατοίκους του συνοικισμού "Ελπίδας" ο Βασίλης Τζήκας,υποψήφιος δήμαρχος του συνδυασμού "Συνεργασία Πολιτών για την Πρόοδο του Ευόσμου",κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης που έγινε χτες το βράδυ στην περιοχή.

Και από αυτή τη γωνιά του Ευόσμου, οι κάτοικοι έστειλαν το δικό τους ελπιδοφόρο μήνυμα, αγκαλιάζοντας το Συνδυασμό που στάθηκε η μόνη φωνή αντίστασης στις αντιλαϊκές επιλογές της Διοίκησης, τόσο μέσα όσο και έξω από το δημοτικό συμβούλιο. Εξέφρασαν ξεκάθαρα την απόφασή τους να βάλουν τέρμα στην πολιτική διαχείρισης, άγριας φορολόγησης, στην πολιτική ιδιωτικοποιήσεων και υποσχεσεολογίας που ακολούθησε η απερχόμενη διοίκηση του Δήμου με δήμαρχο τον Π. Αλεξανδρίδη.Να στείλουν ισχυρή στο δεύτερο γύρο των εκλογών τη "Συνεργασία Πολιτών για την Πρόοδο του Ευόσμου" που μαζί με τους δημότες αγωνίστηκε και κατάφερε να ματαιώσει την εκποίηση περιουσιακών στοιχείων του Δήμου, την παραπέρα υποβάθμιση του συνοικισμού, όπου προβλεπόταν να λειτουργήσει το αμαξοστάσιο για τα απορριμματοφόρα του Ευόσμου.

Μιλώντας στους κατοίκους ο Βασίλης Τζήκας, τους κάλεσε να γυρίσουν την πλάτη στους υποψήφιους των άλλων συνδυασμών, σημειώνοντας πως δε λένε τίποτε για τα σοβαρά προβλήματα που καίνε το λαό, όπως η ανεργία, η παιδεία, η μόλυνση του περιβάλλοντος. Αντίθετα περιορίζονται να μαλώνουν για το ποιος θα είναι καλύτερος διαχειριστής της ίδιας πολιτικής, που έχει καταδικάσει τους δημότες να ζουν χωρίς σχολεία για τα παιδιά τους, χωρίς χώρους άθλησης και δημιουργίας. Της πολιτικής που οδηγεί στην ανεργία, την εξαθλίωση και τη φτώχεια του μεγαλύτερου μέρους των πλατιών λαϊκών στρωμάτων.

Ο νυν δήμαρχος, που στηρίζεται από τη ΝΔ, υλοποίησε με τον καλύτερο τρόπο την κυβερνητική πολιτική του ΠΑΣΟΚ, αποδεικνύοντας στην πράξη πως ίδια είναι η αντίληψη για την ΤΑ. Μέσα στα 4 χρόνια αύξησε τα ανταποδοτικά τέλη κατά 100%, επέβαλε νέους φόρους, όπως ο ΤΑΠ, το ειδικό τέλος για τη συντήρηση των σχολείων, το 2% επί του τζίρου των καταστημάτων κλπ. Και όλα αυτά χωρίς να "ανταποδώσει" έργα στους δημότες. "Παρουσιάζει ως επίτευγμα τη "μονόκυκλη" λειτουργία των σχολείων, που την πραγματοποίησε, όχι χτίζοντας νέα σχολεία, αλλά μοιράζοντας στα δύο τις υπάρχουσες αίθουσες διδασκαλίας. Εδώ και πέντε χρόνια δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το κλειστό γυμναστήριο στην περιοχή της "Ελπίδας". Δεν κατάφερε να δημιουργήσει χώρους δημιουργικής απασχόλησης για τους νέους. Από τα 800 εκατ. που αναλογούν στο Δήμο για έργα από το πρόγραμμα "Ούρμπαν", κατάφερε μόλις και μετά βίας να απορροφήσει 200 εκατ., αφού δεν είχε προχωρήσει σε σύνταξη μελετών για έργα απαραίτητα στο Δήμο. Ακόμη και ως διαχειριστής, λοιπόν, αποδείχτηκε κακός, αφού εκτός όλων των άλλων δε διεκδίκησε καν την τροποποίηση του προγράμματος, ώστε να αξιοποιήσει τα χρήματα σε άλλους τομείς, όπου ο Δήμος υποφέρει", είπε μεταξύ άλλων ο Β. Τζήκας.

Αλλά ακόμη και όποια έργα υλοποιήθηκαν στον Εύοσμο, κατασκευάστηκαν με απευθείας αναθέσεις και όχι με διαγωνισμούς. Πολλές φορές μάλιστα το τελικό κόστος υπερέβαινε την προβλεπόμενη δαπάνη κατά 50% και πλέον. Οπως κατήγγειλε ο Β. Τζήκας, η απερχόμενη Διοίκηση μετέτρεψε το Δήμο, σε κατάστημα διεκπεραίωσης εργασιών για τους εργολάβους, ακόμη και σε μεσιτικό γραφείο.

"ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΕΡΡΩΝ"
Για Δήμο στο πλευρό του λαού

"Εμείς έχουμε άλλη φιλοσοφία για την ΤΑ. Αγωνιζόμαστε, πρώτα απ' όλα, για μια δημοτική αρχή που θα είναι στο πλευρό του λαού - των προβλημάτων, της αγωνίας και των αγώνων του. Που δε θα κινείται στη λογική των δημόσιων σχέσεων, αλλά θα επιδιώκει την ολόπλευρη, έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των δημοτών. Θα αναδεικνύει τα προβλήματα και τις αιτίες τους. Που θα διεκδικεί και θα επιβάλλει λύσεις προς όφελος της πλειοψηφίας των κατοίκων του Δήμου".

Αυτά τόνισε στην ομιλία του σε μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση που έγινε χτες στην πλατεία Ελευθερίας των Σερρών, ο υποψήφιος δήμαρχος της "Ενωτικής Αγωνιστικής Δημοτικής Κίνησης" Γιώργος Μπουσμπούκης.Στη συγκέντρωση που οργάνωσαν από κοινού η "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία" και η ΕΑΔΚ Σερρών, παραβρέθηκε πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών και των κοινωνικών στρωμάτων της πόλης και της υπαίθρου. Από μέρους της ΝΑΣ χαιρέτισε τη συγκέντρωση ο υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος Κώστας Μπαρμπούτης.

Αναφερόμενος στις αρνητικές επιπτώσεις της κυβερνητικής πολιτικής ο Γιώργος Μπουσμπούκης τόνισε: "Η κυβέρνηση, με οδηγό το πρόγραμμα σύγκλισης και με επιδίωξη να πιαστούν οι στόχοι για την οικονομική νομισματική ένωση, έχει εξαπολύσει μια άνευ προηγουμένου επίθεση ενάντια στις κατακτήσεις των εργαζομένων. Ξεπουλά τον παραγωγικό πλούτο της χώρας, οδηγεί τους επαγγελματίες στη χρεοκοπία, στην εξαθλίωση τους συνταξιούχους".

"Ταυτόχρονα - υπογράμμισε ο ομιλητής - διαμορφώνεται ένα αυταρχικό, αντιδημοκρατικό κράτος. Τα ΜΑΤ γίνονται οι... εκλαϊκευτές του κυβερνητικού έργου. Αναλαμβάνουν να πείσουν τους συνταξιούχους ότι είναι προτιμότερο να μην υπάρχουν. Τους καθηγητές ότι η εκπαιδευτική διαδικασία δεν έχει καμία σχέση μ' αυτούς. Τους εργαζόμενους ότι η άδεια κοιλιά σημαίνει πως είμαστε Ευρώπη. Τα "αγροτοδικεία" αναλαμβάνουν να συνετίσουν τους ξεροκέφαλους αγρότες που συνεχίζουν να επιμένουν ότι δεν τους φθάνει ο καθαρός αέρας του χωριού για να ζήσουν...".

Για όλους αυτούς τους λόγους, επισήμανε ο Γιώργος Μπουσμπούκης, "καλούμε όλους τους δημότες, ανεξάρτητα πολιτικής τοποθέτησης, να στείλουν το μήνυμα της αντίστασης καταψηφίζοντας κάθε ψηφοδέλτιο που κινείται στη λογική της κυβέρνησης και των κομμάτων του ευρωπαϊκού μονόδρομου. Ειδικά απευθυνόμαστε στα λαϊκά στρώματα της πόλης. Τους καλούμε να ψηφίσουν το ψηφοδέλτιό μας. Ενα ψηφοδέλτιο γεμάτο με ανθρώπους του μόχθου, του ιδρώτα, του αγώνα. Το ψηφοδέλτιο του εργάτη, του αγρότη, του μικροεπαγγελματία. Των ανθρώπων που παλεύουν για την καθημερινή επιβίωση".

"Στο ψηφοδέλτιό μας, κατέληξε ο ομιλητής, θα συναντήσουν τους ανθρώπους που ξέρουν να εκτιμούν τον αγώνα τους, τους ανθρώπους που είναι ένα με αυτούς".



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ