Τετάρτη 7 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΕΡΡΩΝ"
Για Δήμο στο πλευρό του λαού

"Εμείς έχουμε άλλη φιλοσοφία για την ΤΑ. Αγωνιζόμαστε, πρώτα απ' όλα, για μια δημοτική αρχή που θα είναι στο πλευρό του λαού - των προβλημάτων, της αγωνίας και των αγώνων του. Που δε θα κινείται στη λογική των δημόσιων σχέσεων, αλλά θα επιδιώκει την ολόπλευρη, έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των δημοτών. Θα αναδεικνύει τα προβλήματα και τις αιτίες τους. Που θα διεκδικεί και θα επιβάλλει λύσεις προς όφελος της πλειοψηφίας των κατοίκων του Δήμου".

Αυτά τόνισε στην ομιλία του σε μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση που έγινε χτες στην πλατεία Ελευθερίας των Σερρών, ο υποψήφιος δήμαρχος της "Ενωτικής Αγωνιστικής Δημοτικής Κίνησης" Γιώργος Μπουσμπούκης.Στη συγκέντρωση που οργάνωσαν από κοινού η "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία" και η ΕΑΔΚ Σερρών, παραβρέθηκε πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών και των κοινωνικών στρωμάτων της πόλης και της υπαίθρου. Από μέρους της ΝΑΣ χαιρέτισε τη συγκέντρωση ο υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος Κώστας Μπαρμπούτης.

Αναφερόμενος στις αρνητικές επιπτώσεις της κυβερνητικής πολιτικής ο Γιώργος Μπουσμπούκης τόνισε: "Η κυβέρνηση, με οδηγό το πρόγραμμα σύγκλισης και με επιδίωξη να πιαστούν οι στόχοι για την οικονομική νομισματική ένωση, έχει εξαπολύσει μια άνευ προηγουμένου επίθεση ενάντια στις κατακτήσεις των εργαζομένων. Ξεπουλά τον παραγωγικό πλούτο της χώρας, οδηγεί τους επαγγελματίες στη χρεοκοπία, στην εξαθλίωση τους συνταξιούχους".

"Ταυτόχρονα - υπογράμμισε ο ομιλητής - διαμορφώνεται ένα αυταρχικό, αντιδημοκρατικό κράτος. Τα ΜΑΤ γίνονται οι... εκλαϊκευτές του κυβερνητικού έργου. Αναλαμβάνουν να πείσουν τους συνταξιούχους ότι είναι προτιμότερο να μην υπάρχουν. Τους καθηγητές ότι η εκπαιδευτική διαδικασία δεν έχει καμία σχέση μ' αυτούς. Τους εργαζόμενους ότι η άδεια κοιλιά σημαίνει πως είμαστε Ευρώπη. Τα "αγροτοδικεία" αναλαμβάνουν να συνετίσουν τους ξεροκέφαλους αγρότες που συνεχίζουν να επιμένουν ότι δεν τους φθάνει ο καθαρός αέρας του χωριού για να ζήσουν...".

Για όλους αυτούς τους λόγους, επισήμανε ο Γιώργος Μπουσμπούκης, "καλούμε όλους τους δημότες, ανεξάρτητα πολιτικής τοποθέτησης, να στείλουν το μήνυμα της αντίστασης καταψηφίζοντας κάθε ψηφοδέλτιο που κινείται στη λογική της κυβέρνησης και των κομμάτων του ευρωπαϊκού μονόδρομου. Ειδικά απευθυνόμαστε στα λαϊκά στρώματα της πόλης. Τους καλούμε να ψηφίσουν το ψηφοδέλτιό μας. Ενα ψηφοδέλτιο γεμάτο με ανθρώπους του μόχθου, του ιδρώτα, του αγώνα. Το ψηφοδέλτιο του εργάτη, του αγρότη, του μικροεπαγγελματία. Των ανθρώπων που παλεύουν για την καθημερινή επιβίωση".

"Στο ψηφοδέλτιό μας, κατέληξε ο ομιλητής, θα συναντήσουν τους ανθρώπους που ξέρουν να εκτιμούν τον αγώνα τους, τους ανθρώπους που είναι ένα με αυτούς".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ