Τετάρτη 7 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κάθοδος των Θεσσαλονικέων γιατρών

Σήμερα θα κάνουν συγκέντρωση έξω απ' το υπουργείο Υγείας

Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας σήμερα στη 1 το μεσημέρι, θα πραγματοποιήσουν οι νοσοκομειακοί γιατροί της Θεσσαλονίκης, απαιτώντας συνάντηση με τον υπουργό και πολιτική λύση του προβλήματος. Οι γιατροί θεωρούν πως ούτε με τις τελευταίες εξαγγελίες του υπουργού Υγείας για επιπλέον "ψίχουλα", δε διασφαλίζεται η αναγκαία χρηματοδότηση των εφημεριών του 1998. Επίσης σημειώνουν πως επειδή δεν ανατρέπεται η πολιτική των κλειστών προϋπολογισμών, οποιαδήποτε συζήτηση για το 1999 είναι εξ αρχής υπονομευμένη από την ίδια την κυβέρνηση.

Ενωμένοι και αποφασισμένοι λοιπόν, και μετά την αντικατάσταση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης που παραιτήθηκαν στην τελευταία Γενική Συνέλευση, συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις απαιτώντας να σταματήσει η παραπέρα υποβάθμιση των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας, που παίρνει πλέον τη μορφή οργανωμένου σχεδίου διάλυσης της δημόσιας υγείας.

Δηλώνουν κατηγορηματικά πως σε καμία περίπτωση δε θα δεχτούν τα κουτσουρεμένα προγράμματα των προέδρων των ΔΣ των νοσοκομείων που κατατέθηκαν μετά από ανοιχτό εκβιασμό του υπουργείου Υγείας προκειμένου να υλοποιηθεί μια στυγνή πολιτική διάλυσης του ΕΣΥ. Τα κονδύλια που δίνονται δεν επαρκούν ούτε καν για την πληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών από την αρχή του χρόνου.

Με ανακοίνωσή της η ΕΝΙΘ και απαντώντας στις τρομοκρατικές εισαγγελικές παρεμβάσεις για τη δήθεν μη εξυπηρέτηση πασχόντων πολιτών από τους γιατρούς που περιφρουρούσαν την απεργία, καλεί τον εισαγγελέα να παρέμβει εναντίον των διοικήσεων των νοσοκομείων που με τα μειωμένα προγράμματα εφημεριών, καθιστούν τη λειτουργία τους επισφαλή και επικίνδυνη: "Είτε άμεσα, αφήνοντας ολόκληρες κλινικές και εργαστήρια χωρίς την κάλυψη ειδικού γιατρού, είτε έμμεσα, υπερεντατικοποιώντας την εργασία των γιατρών, αναγκάζοντάς τους να καλύψουν ωράρια μεγαλύτερα από αυτά που επιτρέπουν οι βιολογικές τους αντοχές, τους οδηγούν σε λάθος διάγνωση και ιατρικές παρεμβάσεις".

Με αφορμή όλα τα παραπάνω, οι γιατροί θέτουν στο προσκήνιο τη συνολική επαναδιαπραγμάτευση των εργασιακών τους όρων μέσα στα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα ώστε να εξασφαλίζεται η ποιοτική και αποτελεσματική για τον πολίτη λειτουργία όλων των υπηρεσιών της δημόσιας περίθαλψης, η ανθρώπινη και αξιοπρεπώς αμειβόμενη εργασία, πάντα στα πλαίσια της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης χωρίς παραθυράκια προς τον ιδιωτικό τομέα και χωρίς παρασιτισμό του, επάνω στο δημόσιο ΕΣΥ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο - έκτρωμα για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη - Ολοι στην απεργία (2022-11-08 00:00:00.0)
Το «διαίρει και βασίλευε»... (2003-02-22 00:00:00.0)
Αποχή των γιατρών απ' τις εφημερίες (1999-01-30 00:00:00.0)
Στάσεις εργασίας των γιατρών (1999-01-21 00:00:00.0)
Εξωφρενικές περικοπές στις εφημερίες (1998-08-26 00:00:00.0)
Πανελλαδικό συλλαλητήριο την Τρίτη (1996-06-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ