Τετάρτη 7 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΛΗΛΑΝΤΙΩΝ
Ελπιδοφόρο μήνυμα για εκλογική νίκη!

ΧΑΛΚΙΔΑ (του ανταποκριτή μας).-

Κάθε μέρα που περνάει και ένα βήμα προς τη νίκη. Αυτό είναι το ελπιδοφόρο μήνυμα που έρχεται από παντού, για τη "Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία" (ΔΑΣ) του νέου Δήμου Ληλαντίων και τον καταξιωμένο αγωνιστή υποψήφιο δήμαρχο, Πολυχρόνη Τσιτίνη,για πολλές τετραετίες κοινοτάρχη Νέας Λαμψάκου.

Ο Δήμος Ληλαντίων με τα τεράστια παραγωγικά, οικιστικά, περιβαλλοντικά προβλήματα χρειάζεται μια άλλη Δημοτική Αρχή, όχι απλό διαχειριστή της μιζέριας, όχι τοπικούς άρχοντες δημοσιοσχεσίτες ή παρατρεχάμενους των κυβερνητικών γραφείων, "ζήτουλες" αυτών που δικαιούνται. Χρειάζεται μια Δημοτική Αρχή μαχητική, διεκδικητική, που θα αντιστέκεται στις κυβερνητικές επιλογές, που θα κινητοποιεί τους δημότες, που θα παίρνει με τον "τσαμπουκά της" αυτά που διεκδικεί. Αυτό ακριβώς το "διαφορετικό" αναγνωρίζουν στη ΔΑΣ έναντι των άλλων συνδυασμών οι κάτοικοι του νέου δήμου.

Εύλογα και τα ερωτηματικά. Πότε αντιτάχθηκε στην κυβερνητική πολιτική ο "αντιπολιτευόμενος" Νεοδημοκράτης δήμαρχος Βασιλικού; Πότε διεκδίκησε και ο άλλος Νεοδημοκράτης "αντάρτης" υποψήφιος; Πότε συμπαραστάθηκε ή έβγαλε ένα ψήφισμα διαμαρτυρίας ενάντια στην ανάλγητη κοινωνικοοικονομική πολιτική ο υποψήφιος της φιλοκυβερνητικής παράταξης;

Η "Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία", τονίζεται στη διακήρυξή της, καλεί τους δημότες να κρίνουν και να δώσουν ψήφο, έχοντας ως κριτήριο τη στάση του κάθε συνδυασμού και του κάθε υποψήφιου απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική και τους φορείς της, τη στάση που κράτησαν οι συνδυασμοί και οι υποψήφιοι απέναντι στις κινητοποιήσεις και τους αγώνες των εργαζομένων και του λαού και τι "μοντέλο" Τοπικής Αυτοδιοίκησης προτείνουν. Τοπική Αυτοδιοίκηση μακρύ χέρι της κυβέρνησης χωρίς πόρους και αρμοδιότητες ή Τοπική Αυτοδιοίκηση διεκδικητική, αγωνιστική κοντά και με συμμέτοχο το λαό;

Η ΔΑΣ δεσμεύεται ότι θα αγωνιστεί για την κατάργηση του νόμου "Καποδίστρια", ενάντια στη μετατροπή των δήμων σε επιχειρήσεις που θα ιδιωτικοποιούν υπηρεσίες τους, που θα είναι φορομπήχτες και φοροεισπράκτορες. Θα αγωνιστεί για δημόσια και δωρεάν υγεία και παιδεία, για δημιουργία Κέντρου Υγείας στο Δήμο Ληλαντίων. Θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα των εργαζομένων και θα παλέψει ενάντια στην ανεργία που μαστίζει τους νέους της περιοχής. Θα προστατέψει το Ληλάντιο από την ανεξέλεγκτη εκμετάλλευση αργίλου από τους ιομήχανους της περιοχής και τον ποταμό Λήλαντα από τα λύματα.

Μα πάνω απ' όλα, όμως, το "παρελθόν" του συνδυασμού και των υποψηφίων είναι το εχέγγυο ότι δε θα αφήσουν "ήσυχη" την κυβερνητική πολιτική και τους φορείς της όταν πρόκειται για τα συμφέροντα των δημοτών.

Το ψηφοδέλτιο

Το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ Ληλαντίου, με υποψήφιο δήμαρχο τον Πολυχρόνη Τσιτίνη,αποτελείται από τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους: Γεώργιο Αργύρη,Σοφία Βουτυρίτσα,Μαρίνο Γόνιο,Ανέστη Ζησίδη,Χαράλμπο Καντούρο,Δημήτριο Καραβασίλη,Ιωάννη Καραπιπέρη,Γιώργο Κοκόνο,Γιώργο Κοτταρά,Αναστάσιο Κρόκο,Παναγιώτα Κυριακούλη,Γιώργο Λεμπέση,Κώστα Μακρή,Δημήτρη Μαργέτη,Αγγελο Μπακρή,Παναγή Μπάτη,Κώστα Σαμαρτζή,Σταύρο Τσοχάλη και Ιωάννη Χόνδρο.

Το ψηφοδέλτιο του Τοπικού Συμβουλίου Αφρατίου αποτελείται από τον Γιάννη Δεληγιώργη,την Μαρία Κοτταρά,τον Παναγιώτη Πασσά και τον Σωτήρη Σαμαρτζή.Και τέλος το ψηφοδέλτιο του Τοπικού Συμβουλίου Ν. Λαμψάκου αποτελείται από τους Χαράλαμπο Κούκο,Κώστα Μπέγα,Αλέξανδρο Ρήγα,Αθανάσιο Χατζημαργαρίτη και Αικατερίνη Χατζηπαυλίδου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ