Τετάρτη 7 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ
ΝΑΣτείλουμε αγωνιστικό μήνυμα!

Περιοδεία του Νίκου Μπατιστάτου και του Αντώνη Χοροζάνη στα Διυλιστήρια Ασπροπύργου

"Για να λυθούν τα προβλήματα των εργαζομένων, πρέπει ο λαός με την ψήφο του, να ενισχύσει τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια". Με τη φράση αυτή ο Νίκος Μπατιστάτος υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος με τη "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία" (ΝΑΣ) και ο Αντώνης Χοροζάνης υποψήφιος νομάρχης Δυτικής Αττικής κάλεσαν τους εργαζόμενους στα Διυλιστήρια Ασπροπύργου να ενισχύσουν τη ΝΑΣ στις εκλογές της Κυριακής.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας που πραγματοποίησε χτες κλιμάκιο της ΝΑΣ στους χώρους εργασίας των Διυλιστηρίων του Ασπροπύργου συναντήθηκε με τα μέλη του Σωματείου, τη διεύθυνση του εργοστασίου και φυσικά με τους εργαζόμενους. Οι εκπρόσωποι της ΝΑΣ εξέθεσαν τις θέσεις της παράταξης τόσο για τα εργασιακά θέματα που τους απασχολούν όσο και για τη γενικότερη πολιτική κατάσταση και τη σημασία των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών.

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι μίλησαν για τη νέα κατάσταση που έχουν περιέλθει τα Διυλιστήρια, με τη συνένωση των τεσσάρων εταιριών ΔΕΠ-ΕΚΥ, ΕΛΔΑ και ΕΚΟ σε "Ελληνικά Πετρέλαια" (ΕΛΠΕ), αλλά και με τη μετοχοποίηση της εταιρίας. Επίσης εξέφρασαν τους φόβους τους, για πιθανή ιδιωτικοποίηση στο μέλλον των ΕΛΠΕ και φυσικά για τυχόν απολύσεις των εργαζομένων.

Στη συγκέντρωση ο Ν. Μπατιστάτος μίλησε για τη σημασία των εκλογών που γίνονται σε μια περίοδο που η κυβέρνηση έχει εξαπολύσει επίθεση στις κατακτήσεις των εργαζομένων. Οπως επισήμανε, η μετοχοποίηση των ΕΛΠΕ οδηγεί αργά αλλά σταθερά στην ιδιωτικοποίησή τους, που η κυβέρνηση θεωρεί μονόδρομο. "Ο μόνος που μπορεί να δώσει απάντηση ότι μονόδρομοι δεν υπάρχουν είναι ο λαός με την ψήφο του στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές. Εμείς αντιδρούμε στη μετοχοποίηση και κατ' επέκταση στην ιδιωτικοποίηση των δημόσιων επιχειρήσεων γιατί με τον τρόπο αυτό χάνεται ο κοινωνικός τους ρόλος". Ο Ν. Μπατιστάτος κάλεσε τους εργαζόμενους στα Διυλιστήρια να δώσουν μια απάντηση στην κυβέρνηση και τα σχέδιά της. "Πρέπει να ψηφίσετε έτσι ώστε την άλλη μέρα αυτός που θα εκλεγεί να ενδιαφέρεται πραγματικά για τα συμφέροντα των εργαζομένων, να βρίσκεται στο πλευρό σας".

Από την πλευρά του ο υποψήφιος νομάρχης Δυτικής Αττικής Α. Χοροζάνης αναφέρθηκε στη στάση της ΝΑΣ και των άλλων συνδυασμών την προηγούμενη τετραετία. "Ο συνδυασμός μας διαφέρει από τους άλλους γιατί σαν πρώτο πρόβλημα βάζουμε την ανάπτυξη της παραγωγής και της βιομηχανίας στην περιοχή, καθώς μέρα με τη μέρα κλείνει και ένα εργοστάσιο. Οι άλλοι συνδυασμοί αρκούνται σε μεγάλα λόγια και "Θα", ενώ προωθούν το "μοντέλο" της επιχείρησης σε όλες τις νομαρχίες και δήμους", επισήμανε ο Α. Χοροζάνης.

Σχολιάζοντας τη στάση των κυβερνητικών δημάρχων και νομαρχών ο υποψήφιος νομάρχης Δ. Αττικής σημείωσε ότι οι κυβερνητικοί νομάρχες και δήμαρχοι μιλούν στα προγράμματά τους για ανάπτυξη και όρους σύγκλισης. "Στο όνομα αυτών, έχουμε 4.000 ανέργους στη Δυτική Αττική τα τέσσερα τελευταία χρόνια και η ανεργία φτάνει το 17%, ενώ στους νέους ξεπερνά το 40%"!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ (1998-10-01 00:00:00.0)
Στείλτε από τις κάλπες δυνατό μήνυμα (1998-09-19 00:00:00.0)
Δραστηριότητες της ΝΑΣ (1998-09-19 00:00:00.0)
Δραστηριότητες ΝΑΣ (1998-08-01 00:00:00.0)
Να αντιδράσουμε στην ιδιωτικοποίηση (1998-06-24 00:00:00.0)
Είναι όλοι τους συνένοχοι (1998-03-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ