Τετάρτη 24 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Να αντιδράσουμε στην ιδιωτικοποίηση

Περιοδεία του Νίκου Μπατιστάτου, στελέχους της ΝΑΣ, στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εργων

Κάλεσμα συσπείρωσης και αντίστασης στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, απηύθυνε στους εργαζόμενους της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εργων ο Νίκος Μπατιστάτος στέλεχος της ΝΑΣ, επικεφαλής κλιμακίου της Παράταξης, που πραγματοποίησε χτες το πρωί περιοδεία στο χώρο.

Ο Νίκος Μπατιστάτος συζήτησε με τους εργαζόμενους και απάντησε στα ερωτήματά τους, σχετικά με τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές και την κατάσταση που επικρατεί στους δήμους και τις νομαρχίες. Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι μίλησαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά, όπως οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και η ιδιωτικοποίηση τομέων της Γενικής Γραμματείας και τόνισαν ότι ειδικά η ιδιωτικοποίηση τομέων του κλάδου, τους οδηγεί αργά αλλά σταθερά στην περιθωριοποίηση, καθώς, στο μέλλον και εφόσον παραχωρηθούν τομείς στους ιδιώτες, οι εργαζόμενοι θα έχουν ρόλο καθαρά διεκπεραιωτικό.

"Τα προβλήματα, που έχουν οι εργαζόμενοι σήμερα τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, είναι η κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων, ενώ την ίδια ώρα κοινωνικά αγαθά όπως η παιδεία, η υγεία, η πρόνοια θα παρέχονται στο μέλλον επί πληρωμή", τόνισε στην ομιλία του ο Ν. Μπατιστάτος.

Ο υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος της ΝΑΣ Αθήνας σημείωσε ότι η κυβέρνηση ιδιωτικοποιεί τομείς του δημοσίου που είναι κερδοφόροι όπως τα Ελληνικά Διυλιστήρια Ασπροπύργου (ΕΛΔΑ) και το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας (ΤΕΟ). "Η κυβέρνηση, υπογράμμισε, ιδιωτικοποιεί φορείς του δημοσίου, αδιαφορώντας για τις απολύσεις και για τους εργαζόμενους, ενώ ταυτόχρονα ένας επιτελικός μηχανισμός μοιράζει τα κέρδη στους μεγαλοκεφαλαιούχους".

Ο Ν. Μπατιστάτος τόνισε, τέλος, ότι η ΝΑΣ πιστεύει πως και στις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές ο λαός πρέπει να αναδείξει συνδυασμούς και παρατάξεις που θα αντιδράσουν στην πολιτική της ιδιωτικοποίησης και της ανταποδοτικότητας που προωθεί η κυβέρνηση για την Αυτοδιοίκηση. "Η ΝΑΣ αγωνίζεται για μια Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, που δε θα είναι ένας ακόμα φοροεισπρακτικός μηχανισμός του κράτους. Αγωνίζεται για μια νομαρχία που με μπροστάρη το λαό θα προσπαθήσει να ανατρέψει αυτή την ανταποδοτική, αντιλαϊκή πολιτική".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Για Αυτοδιοίκηση δίπλα στους εργαζόμενους και τις διεκδικήσεις τους (2002-09-13 00:00:00.0)
ΝΑΣτείλουμε αγωνιστικό μήνυμα! (1998-10-07 00:00:00.0)
Στείλτε από τις κάλπες δυνατό μήνυμα (1998-09-19 00:00:00.0)
Εσκεμμένη η υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας (1998-09-15 00:00:00.0)
Δραστηριότητες ΝΑΣ (1998-08-04 00:00:00.0)
Δραστηριότητες ΝΑΣ (1998-08-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ