Τετάρτη 24 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΧΙΟΣ - ΤΣΕΣΜΕ
Νεανική "επίθεση ειρήνης"

Στις 4 και 5 Ιούλη η φετινή αντιιμπεριαλιστική πανελλαδική κινητοποίηση της νεολαίας

Για 7η συνεχή χρονιά η ΚΝΕ διοργανώνει τη νεανική κατασκήνωση ειρήνης, που φέτος θα γίνει στη Χίο, 4 και 5 Ιούλη και είναι αφιερωμένη στην ελληνοτουρκική φιλία και στον κοινό αγώνα που διεξάγουν οι δύο λαοί απέναντι στον κοινό εχθρό, τον ιμπεριαλισμό.

Στη φετινή αντιιμπεριαλιστική πανελλαδική κινητοποίηση θα πάρουν μέρος και αντιπροσωπείες νεολαιών από την Τουρκία, ενώ εκδήλωση θα γίνει και στο Τσεσμέ. Κεντρικός ομιλητής στη συγκέντρωση που θα γίνει στη Χίο, θα είναι ο γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ Νίκος Σοφιανός.

Σήμερα, που η "Νέα Τάξη" πραγμάτων οδηγεί σε απρόσμενες εξελίξεις στο Αιγαίο και τα Βαλκάνια, με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ να επεμβαίνουν κατασταλτικά σε ρόλο "διαιτητή" στα εσωτερικά ξένων χωρών, τη στιγμή που η επέμβαση στο Κόσσοβο είναι ζήτημα ημερών και έχει ήδη δρομολογηθεί η διχοτόμηση της Κύπρου, η ΚΝΕ απέναντι στο μίσος και το φόβο που καλλιεργούν στους δύο λαούς, χρόνια τώρα οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, απλώνει το χέρι στους νέους και στις νέες της απέναντι όχθης, στη νεολαία του Τσεσμέ, μια νεολαία, που εξίσου αντιστέκεται και παλεύει, ενάντια στον ίδιο εχθρό, τον ιμπεριαλισμό. Η πρωτοβουλία της ΚΝΕ είναι ενταγμένη στο πλαίσιο της φιλίας, της συνεργασίας και της αλληλεγγύης, μεταξύ δύο λαών, Ελλήνων και Τούρκων, οι οποίοι όχι μόνο δεν έχουν τίποτα να μοιράσουν μεταξύ τους, αλλά αντίθετα παλεύουν για τη διασφάλιση της ειρήνης στην περιοχή.

Οι νέοι και οι νέες που θα πάρουν μέρος στις διήμερες εκδηλώσεις, τόσο στη Χίο όσο και στο Τσεσμέ, θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν πλούσια εμπειρία από τη δράση των νεολαιών, αλλά και να γλεντήσουν με το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ