Τετάρτη 24 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΥΜΗΤΤΟΥ
Σταμάτησαν τις μπουλντόζες

"Φρένο" στις μπουλντόζες και το καταστροφικό τους έργο, έβαλαν χτες κάτοικοι της Αγίας Παρασκευής, που συγκεντρώθηκαν στις 7 το πρωί στο χώρο πίσω από το "Δημόκριτο", όπου εκτελούνται οι εργασίες κατασκευής της δυτικής περιφερειακής Λεωφόρου του Υμηττού.

Οι κάτοικοι της περιοχής, που έφτασαν στο χώρο αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν την καταστροφή του δάσους, βρέθηκαν αντιμέτωποι με αστυνομικές δυνάμεις, που επιστρατεύτηκαν για να εξασφαλίσουν τη συνέχιση των εργασιών. Κατήγγειλαν στους υπευθύνους του εργοταξίου ότι είναι παράνομες οι εργασίες και τους επέδειξαν αίτηση που έχει γίνει δεκτή από την εισαγγελέα Κ. Γκίκα, στις 5 Ιούνη 1998, με την οποία ο Δήμος Αγ. Παρασκευής ζητά να του χορηγηθεί αντίγραφο πρωτοκόλλου εγκατάστασης του εργολάβου και να μην συνεχιστούν οι εργασίες. Γι' αυτό το λόγο, απαίτησαν την παρουσία εισαγγελέα στο χώρο. Ομως, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Γ. Κολιοκώστα,ο τελευταίος απάντησε ότι η απόφαση για την κατασκευή του έργου είναι τελεσίδικη.

Από την πλευρά της, η νομική σύμβουλος της εταιρίας που έχει αναλάβει την κατασκευή του έργου - και που χτες ήταν στο χώρο των εργασιών - υποστήριξε ότι οι εργασίες είναι "καθ' όλα νόμιμες" και απείλησε ουσιαστικά τους συγκεντρωμένους με μηνύσεις, αν δεν επέτρεπαν τις εργασίες.

Οση ώρα διήρκεσε η συγκέντρωση των κατοίκων, οι μπουλντόζες παρέμεναν στάσιμες. Οι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν περίπου στις 12 το μεσημέρι, δηλώνοντας ότι θα συνεχίσουν το αγώνα τους για να αποτρέψουν την καταστροφή ενός πολύτιμου για ολόκληρη την Αθήνα πνεύμονα πράσινου. Γι' αυτό αποφάσισαν να συγκεντρωθούν πάλι σήμερα, την ίδια ώρα, στο ίδιο σημείο.

Εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα για τη Διάσωση του Υμηττού, φορέων της πόλης, αλλά και ο επικεφαλής της παράταξης "Ανθρώπινη Πόλη" και υποψήφιος δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Δ. Αυγερόπουλος δήλωσαν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις, προκειμένου να προστατέψουν με κάθε τρόπο τον Υμηττό. Παράλληλα, κατήγγειλαν την καταστροφική πολιτική ΥΠΕΧΩΔΕ και κυβέρνησης, που εμμένουν στην επιφανειακή χάραξη, περιφρονώντας, όπως χαρακτηριστικά είπαν, το δικαίωμά τους να ζουν υπό ανθρώπινες συνθήκες. Υπενθυμίζουμε ότι αίτημά τους είναι το κομμάτι της λεωφόρου που θα περάσει από την περιοχή, να είναι σήραγγα, όπως τεκμηριωμένα έχει προτείνει και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ