Τετάρτη 24 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΛΛΙΘΕΑ
Ζητούν ανθρώπινη ζωή

Συγκέντρωση διοργάνωσε η "Δημοκρατική Δημοτική Ενότητα" για την απομάκρυνση του ρυπογόνου εργοστασίου ΦΟΙΒΟΣ και την αξιοποίηση της έκτασης, μαζί με αυτήν της ΙΖΟΛΑ, για τη δημιουργία χώρων άθλησης και πράσινου

"Μόνο η δυναμική κινητοποίηση και ο αγώνας των κατοίκων μπορούν να διώξουν τα φουγάρα του θανάτου από τα σπίτια. Ενωθείτε στον αγώνα μας και μαζί να ξεκινήσουμε την πάλη ώστε να εφαρμοστούν οι νόμοι και να γίνει ανθρώπινη η ζωή των κατοίκων".

Με αυτά τα λόγια ο υποψήφιος δήμαρχος της "Δημοκρατικής Δημοτικής Ενότητας Καλλιθέας" (ΔΔΕ) Αρ. Αβραμίδης, κάλεσε χτες τον λαό της περιοχής να στρατευτεί στον αγώνα ώστε να απομακρυνθεί το εργοστάσιο - βαφείο ΦΟΙΒΟΣ και να αξιοποιηθεί ο χώρος, μαζί με την παρακείμενη έκταση του πρώην εργοστασίου της ΙΖΟΛΑ, προς όφελος των κατοίκων της Καλλιθέας.

Στη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, που διοργάνωσε το βράδυ της Δευτέρας η ΔΔΕ έξω από το εργοστάσιο ΦΟΙΒΟΣ, έντονη ήταν η διαμαρτυρία του κόσμου για την αδιαφορία των αρμόδιων φορέων, με αποτέλεσμα δεκαετίες ολόκληρες οι κάτοικοι να ζουν δίπλα από τα φουγάρα και να αναπνέουν τα δηλητηριώδη αέρια. Και αυτό παρά το γεγονός ότι εδώ και περίπου 40 χρόνια, με κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις, έχουν επισημάνει τα οξύτατα προβλήματα, αλλά οι αρμόδιοι δεν παίρνουν κανένα μέτρο. Ενώ είναι πλέον και επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι το εργοστάσιο προκαλεί ρύπανση και οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν κατά καιρούς επιβάλλει πρόστιμα, αυτό συνεχίζει να λειτουργεί.

Σε αυτή την κατάσταση αναφέρθηκε στην ομιλία του ο Αρ. Αβραμίδης και υπενθύμισε ότι η ΔΔΕ όταν διοικούσε το δήμο, το Δημοτικό Συμβούλιο είχε αποφασίσει την απομάκρυνση του εργοστασίου, όμως η απόφαση αυτή δεν υλοποιήθηκε από το αρμόδιο υπουργείο Βιομηχανίας. Πάγια θέση της ΔΔΕ είναι οι χώροι των δύο εργοστασίων να περάσουν στην αρμοδιότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και να αξιοποιηθούν ως υπερτοπικοί πόλοι άθλησης και πράσινου, ελεύθεροι για χρήση από όλο το λαό. "Εμείς ξέρουμε από αγώνα και αντίσταση και αυτόν τον αγώνα θα συνεχίσουμε", τόνισε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος δήμαρχος Καλλιθέας.

Ο Κυρ. Αντωνίου,μέλος της γραμματείας της ΔΔΕ, μιλώντας στη συγκέντρωση, τόνισε ότι "η ΔΔΕ έχει και τη δύναμη και τη θέληση να παλέψει μαζί σας για την ανάσα ζωής που σας στερούν οι κεφαλαιοκράτες και η εξουσία της υποταγής στο μεγάλο κεφάλαιο και στην αδικία. Ομως μαζί σας, με τη δική σας δύναμη θα απαιτήσουμε αυτά που επιδιώκουμε. Η σημερινή συγκέντρωση ας γίνει η αρχή για ένα καλύτερο αύριο. Ας γίνει πυρήνας αντίστασης και πάλης μέχρι την ευόδωση του σκοπού μας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ