Τετάρτη 24 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αρχισε χτες η 67η Γενική Συνέλευση

Με την πανηγυρική συνεδρίαση συνεχίζονται σήμερα οι εργασίες της 67ης Γενικής Συνέλευσης της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας που άρχισε χτες. Συμμετέχουν 465 αντιπρόσωποι από όλη τη χώρα που θα κρίνουν τα πεπραγμένα του ΔΣ της ΔΟΕ όλο το προηγούμενο διάστημα και θα καθορίσουν καινούριους στόχους για την καινούρια συνδικαλιστική χρονιά.

Χτες, πρώτη μέρα, η διαδικασία εκλογής προεδρείου καθυστέρησε τρεις ώρες, με ευθύνη των παρατάξεων ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ, που ζήτησαν μυστική ψηφοφορία, ενώ δεν έγινε δεκτή η πρόταση της "Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας Εκπαιδευτικών" για αντιπροσωπευτικό προεδρείο.

"Η ΔΕΕ πιστεύει ότι η Συνέλευση θα καταφέρει να πάρει αποφάσεις που θα δώσουν ώθηση στο κίνημα για τη νέα συνδικαλιστική χρονιά, έτσι ώστε από καλύτερη θέση να μπορέσει να αντιπαλέψει την κυβερνητική πολιτική, αυτόν τον κυβερνητικό μεσαίωνα που μεθοδεύεται στην εκπαίδευση, για να φέρει τελικά κάτι καλύτερο στο χώρο της εκπαίδευσης", τονίζει στο "Ρ" ο Τάσος Τόκας.Επισημαίνει επίσης ότι αυτή γίνεται στον απόηχο των μεγάλων κινητοποιήσεων, που αντιμετωπίστηκαν με πρωτοφανή βία και αυταρχισμό από την κυβέρνηση. Σχολιάζοντας την αντίδραση του κλάδου για το νόμο 2525/97 είπε ότι ο νόμος φέρνει την εκπαίδευση χρόνια πίσω, φέρνει τον αυταρχισμό και πειθαναγκασμό στον εκπαιδευτικό χώρο, γι' αυτό πολλοί σύλλογοι απ' όλη τη χώρα στις γενικές συνελεύσεις τους έβαλαν ως θέση την κατάργηση του νόμου. "Πιστεύουμε ότι αυτό θα το λάβει σοβαρά υπόψη της η πλειοψηφία του ΔΣ της ΔΟΕ, διαμορφώνοντας ανάλογη θέση", κατέληξε.

Από τις εκλογές στους συλλόγους, η ΔΕΕ ενισχύθηκε σημαντικά σε ψήφους, ποσοστά και αντιπροσώπους, σε αντίθεση με τις άλλες παρατάξεις, οι οποίες είχαν είτε μείωση είτε έμειναν στάσιμες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ