Τετάρτη 24 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η πολιτική του "διαίρει και βασίλευε"

Στις ...δόξες της είναι και πάλι τις μέρες αυτές η ιμπεριαλιστική πολιτική του "διαίρει και βασίλευε". Τούτη τη φορά, πεδίο άσκησής της είναι το Κοσσυφοπέδιο και η Νέα Γιουγκοσλαβία, γενικότερα.

Οι εκπρόσωποι των ιμπεριαλιστών δεν αρνούνται την ύπαρξη του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου (ΑΣΚ) και των διακηρυγμένων δημόσια στόχων του, για ανεξαρτητοποίηση της περιοχής. Παραπέρα, δηλαδή, διαμελισμού της Γιουγκοσλαβίας, αλλαγής των συνόρων και ό,τι σοβαρούς κινδύνους αυτά συνεπάγονται. Παραδέχονται, μάλιστα, ότι ο ΑΣΚ διαθέτει σήμερα ένα σοβαρό αριθμό οπλισμένων ανδρών, ότι διεξάγει πολεμικές επιχειρήσεις και ελέγχει το 20 - 25% του εδάφους του Κοσσυφοπεδίου. Παρ' όλ' αυτά, δεν κάνουν απολύτως τίποτε για όλα τα προηγούμενα. Αφήνουν ανενόχλητη - αν δε "βοηθούν" στην οργάνωση και δεν ενισχύουν - την τροφοδοσία με όπλα και πολεμοφόδια του ΑΣΚ.

Κι ενώ φραστικά τάσσονται αντίθετοι στην αλλαγή συνόρων και την εμφάνιση και νέων κρατών, ασκούν πολύμορφες πιέσεις στον Μιλόσεβιτς και απειλούν με άμεση ΝΑΤΟική στρατιωτική επέμβαση. Απαιτούν ακόμη και την αποχώρηση όλων των κρατικών δυνάμεων ασφαλείας της Γιουγκοσλαβίας, από το έδαφος του Κοσσυφοπεδίου.

Μα, έχει κανείς και την παραμικρή αμφιβολία ότι σ' ένα τέτοιο ενδεχόμενο ο ΑΣΚ θα κυριαρχήσει και θα ανακηρύξει το Κοσσυφοπέδιο ανεξάρτητο κράτος ή θα προχωρήσει στην ένωσή του με τη γειτονική Αλβανία;

Και όμως, όλ' αυτά υποτίθεται πως δεν τα βλέπει η ελληνική κυβέρνηση και συμμετέχει στα επικίνδυνα και απάνθρωπα "παιχνίδια" των ιμπεριαλιστών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ