Τετάρτη 24 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
Το "γράμμα" να γράφει ΝΑΣ...

Στο Κέντρο Διαλογής των ΕΛΤΑ περιόδευσε χτες ο υποψήφιος πρόεδρος της Διευρυμένης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθήνας - Πειραιά

"Σ' αυτές τις εκλογές οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ να στείλουν το "καλό το γράμμα" και να ενισχύσουν την παράταξη της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας (ΝΑΣ)". Με αυτό το αισιόδοξο κάλεσμα για την αναμέτρηση του Οκτώβρη, έκλεισε την ομιλία του προς τους εργαζόμενους του Κέντρου Διαλογής Αθηνών των ΕΛΤΑ, ο Σπύρος Χαλβατζής,υποψήφιος πρόεδρος τηςΔιευρυμένης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθήνας - Πειραιά της ΝΑΣ,κατά τη διάρκεια χτεσινής περιοδείας του στο Κέντρο Διαλογής των ΕΛΤΑ.

Κι αυτό γιατί και στους ταχυδρομικούς γίνεται πλέον καθαρό πως μέσα και από τις δημοτικές εκλογές είναι καιρός να σταλεί ένα σαφές και δυνατό μήνυμα απόρριψης της κυβερνητικής πολιτικής. Το "καλό το γράμμα" που θα στείλουν οι ταχυδρομικοί πρέπει να γράφει "καταδίκη" στην πολιτική αυτή, που υποβαθμίζει το δημόσιο ταχυδρομείο και παραδίδει το έργο του στις ιδιωτικές εταιρίες. Πρέπει να γράφει το μεγάλο "ΝΑΙ" στην παράταξη εκείνη, που, όπως είπε ο Σπύρος Χαλβατζής, "συνεχίζει να στηρίζει τον δημόσιο χαρακτήρα των ΕΛΤΑ, αναγνωρίζει το κοινωνικό τους έργο, παλεύει για την αναβάθμισή τους, εναντιώνεται στην παράνομη δράση των ιδιωτικών εταιριών που ληστεύουν το λαό και εκμεταλλεύονται το δίκτυο του ταχυδρομείου".

Το "καλό γράμμα" των ταχυδρομικών μπορεί και πρέπει να έχει αποδέκτες εκείνους τους αιρετούς αντιπροσώπους, που πιστεύουν πως "Η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να έχει λόγο για τα προβλήματα του λαού, αλλά και να παίρνει σαφή θέση στο πλευρό των εργαζομένων. Δεν μπορεί - τόνισε με έμφαση ο επικεφαλής της ΝΑΣ - να μετατρέπεται στο μακρύ χέρι της κεντρικής εξουσίας. Δε συμφωνούμε με αυτούς, που, μέσα από την πρωτοβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση, ρίχνουν τα βάρη στους δημότες, επιβάλλοντας πρόσθετους φόρους. Οι εργαζόμενοι πληρώνουν τόσους φόρους που οι κοινωνικές παροχές είναι υποχρέωση του κράτους".

Αν και δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Σπ. Χαλβατζής περιόδευε στους χώρους των ΕΛΤΑ, η επιλογή αυτή να ξεκινήσει η ΝΑΣ τη συζήτηση με τους εργαζόμενους, αποδεικνύει πως, σημείο αναφοράς της παράταξης είναι ο εργαζόμενος άνθρωπος και τα προβλήματά του που καθημερινά οξύνονται. Είναι αυτοί οι ταχυδρομικοί, που μέσα σε δύσκολες συνθήκες δίνουν μάχη με το χρόνο, για να διεκπεραιώσουν τα 900.000 ταχυδρομικά αντικείμενα που φτάνουν στο ΚΔΑ. Είναι οι διανομείς που δουλεύοντας 10 και 12 ώρες την ημέρα, ακόμα και τα Σαββατοκύριακα πασχίζουν να "βγάλουν ασπροπρόσωπο" - το δημόσιο ταχυδρομείο. Αλλά όπως σημείωσε ο Σπ. Χαλβατζής, αν και όλοι αναγνωρίζουν τα προβλήματα, η ειδοποιός διαφορά μας με τους άλλους, είναι το πώς η ΝΑΣ αντιλαμβάνεται τις αιτίες τους, ποιοι τα δημιουργούν και τις λύσεις που προτείνει. Η πολιτική της κυβέρνησης που είναι ενταγμένη στη λογική της Ε Ε- συνέχισε - είναι η συρρίκνωση του εργατικού κόστους, ο περιορισμός των δραστηριοτήτων των ΕΛΤΑ και η παράδοση στους ιδιώτες μεγάλου μέρους των δραστηριοτήτων τους. Σε αυτό το πνεύμα είναι και το νομοσχέδιο που ετοιμάζεται, το οποίο μόνο ο αγώνας των εργαζομένων μπορεί να το αναστείλει και τελικά να το ματαιώσει.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο Σπ. Χαλβατζής συναντήθηκε με τον Νίκο Αθανασίου Διευθυντή του ΚΔΑ,ο οποίος του έθεσε το ζήτημα της ορθολογικής κατανομής του προσωπικού και την αδυναμία του ταχυδρομείου να διεκδικήσει μερίδιο της αγοράς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ