Παρασκευή 27 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Είναι όλοι τους συνένοχοι

Δήλωση του νομαρχιακού συμβούλου Αντώνη Χοροζάνη

Δριμύ "κατηγορώ" κατά της κυβέρνησης και όσων στηρίζουν την πολιτική της, εξαπέλυσε με δήλωσή του στο "Ρ" ο Αντ. Χοροζάνης,νομαρχιακός σύμβουλος Δυτικής Αττικής της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας" (ΝΑΣ), με αφορμή τις χτεσινές καταστροφικές πλημμύρες.

"Πριν από δέκα ημέρες συζητούσαμε στο νομαρχιακό συμβούλιο για τα έργα που έχει ανάγκη ο νομός μας. Η πλειοψηφία του Νομαρχιακού Συμβουλίου με επικεφαλής τον Νομάρχη Περ. Παπαπέτρου,ούτε λίγο ούτε πολύ, έλεγε ότι τα έργα που ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Ενωση για το νομό μας από το 1994, βοηθάνε το νομό και τον αναπτύσσουν. Διαπιστώθηκε όμως μ' αυτή την πλημμύρα ότι αυτή τη στιγμή κανένα έργο που έχει ανάγκη ο νομός δεν προχωράει και δε γίνεται. Ακόμα, για τα δύο έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στο Ζεφύρι και στο Σαρανταπόταμο,αναγκάστηκαν από τις προηγούμενες πλημμύρες να πουν ότι πρέπει να γίνουν. Αλλά μέχρι ν' αρχίσουν πέρασαν 2-3 χρόνια! Ετσι, πολλά από τα έργα που βρίσκονται ακόμα στις μελέτες καθυστερούν ανεπανόρθωτα", επισημαίνει ο Αντ. Χοροζάνης.

Ο νομαρχιακός σύμβουλος της ΝΑΣ τόνισε ακόμα: "Οι δηλώσεις του νομάρχη και των άλλων παραγόντων της πολιτείας και της ΕΥΔΑΠ δε βάλανε το πρόβλημα σε σωστή διάσταση ότι δηλαδή η ευθύνη ανήκει στην πολιτική των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων και της σημερινής. Αντίθετα, έριχναν τις ευθύνες ο ένας στον άλλο. Μάλιστα, σήμερα, λόγω των ιδιωτικοποιήσεων των ΔΕΚΟ, όσοι έχουν σχέση με τη σημερινή κυβέρνηση "χτυπάνε" την ΕΥΔΑΠ. Για μας είναι συνολική η ευθύνη της πολιτικής της κυβέρνησης. Οι δημόσιοι οργανισμοί απλά εφαρμόζουν αυτή την πολιτική. Η ΝΑΣ θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν, έτσι ώστε να αποζημιωθούν οι πληγέντες που εισπράττουν αυτή την καταστροφική πολιτική".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ